K. Krivicko sūnus namuose – šeima pradeda naują gyvenimo etapą

Televizijos laidų vedėjas Kristupas Krivickas pastaruoju metu gyveno nežinioje. Per anksti gimęs jo ir jo žmonos Jurgitos vaikelis tapo tikru išbandymu Krivickų šeimai.

Krivickų šeima džiaugiasi – per anksti gimęs mažylis jau namie.<br>Asmeninio albumo nuotr.
Krivickų šeima džiaugiasi – per anksti gimęs mažylis jau namie.<br>Asmeninio albumo nuotr.
Krivickų šeima džiaugiasi – per anksti gimęs mažylis jau namie.<br>Asmeninio albumo nuotr.
Krivickų šeima džiaugiasi – per anksti gimęs mažylis jau namie.<br>Asmeninio albumo nuotr.
Daugiau nuotraukų (2)

Lrytas.lt

Jul 24, 2016, 1:10 PM, atnaujinta May 17, 2017, 10:55 PM

Sekmadienį Kristupas Krivickas pranešė, kad mažylis jau namuose. Jis jaučiasi puikiai.

„Pagaliau!!! Pagaliau mūsų broliukas ir mamytė sugrįžo!!! Pagaliau VISA mūsų šeima namuose!!!

Pagaliau mes visi kartu!!! Tiek prisikentėjęs mūsų ankstukas mažylis Augustėlis ir mūsų tikra didvyrė mamytė Jurgita sugrįžo į namus! Tiek daug ašarų ir nerimo dienų liko praeityje... Prasideda naujas, dar laimingesnis, mūsų šeimos gyvenimo etapas!

Ta proga noriu dar kartą visos mūsų šeimos vardu padėkoti Kauno klinikų Naujagimių reanimacijos skyriaus vadovui gydytojui Antanui Pužui, Akušerijos ir ginekologijos klinikos vadovei prof. dr. Rūtai Jolantai Nedišauskienei, Neonatologijos skyriaus vadovei doc. dr. Rasai Tamelienei, akišerijos ir ginekologijos skyriaus gydytojai doc. dr. Eglei Machtejevienei, TĄ mums lemtingą naktį budėjusiai kūdikių reanimacijos daktarei Vilmai, akušerei Reginai ir visiems visiems gydytojams, akušeriams, seselėms ir visam personalui, kurie nuo pat Augustėlio gimimo profesionaliai ir nuoširdžiai rūpinosi mūsų kūdikėliu ir mamyte ir darė viską, kad kūdikėlis kuo greičiau pasveiktų, sustiprėtų ir galėtų grįžti į namus!

Ačiū Jums! Ačiū ir visiems šio socialinio tinklo bičiuliams, kurie siuntė linkėjimus ir palaikė! Mums tai buvo svarbu! O dabar dar vienas labai svarbus dalykas – reikia visų Jūsų pagalbos! Kauno klinikų akušerijos ir ginekologijos skyriuje gimsta ir yra gydomi beveik du trečdaliai visos Lietuvos ankstukų. Beveik kas dešimtas vaikelis Lietuvoje gimsta per anksti ir jam reikia pagalbos.

Svarbiausias visų per anksti gimusių vaikelių gyvenime, o ypač pirmosiomis jo dienomis yra motinos pienas. Deja, dėl patirto streso ir kitų aplinkybių pirmosiomis dienomis beveik visų ankstukų mamos pienelio neturi. Jis atsiranda vėliau, po kelių dienų, todėl gydytojai kūdikiams priversti duoti specialius dirbtinius mišinukus.

Kad ir sukurti pagal pažangiausias technologijas tie mišinukai vistiek dirgina itin jautrią ankstukų virškinimo sistemą ir sukelia jiems papildomų problemų ir taip sunkioje situacijoje. Tuo tarpu kitos mamos, kurios pagimdė aknsčiau pienelio pradeda turėti tiek, kad užtenka ir jos vaikeliui ir galėtų užtekti dar vienam ar net keliems ankstukams, bet, deja, jo duoti gydytojai negali, nes šiai dienai vis dar neturi reikalingos įrangos tokio pienelio laikymui, patikrinimui ir paruošimui. Reikalingi specialūs šaldytuvai, aparatas, kuris patikrins ar pienelis saugus ir dar vienas aparatas, kuris tinkamai parengs pienelį kūdikėlio maitinimui.

Nuo pat pirmųjų gyvenimo akimirkų gaudami natūralų motinos pienelį ankstukai išvengs virškinimo sistemos dirginimo, gaus daugiau reikalingų maisto medžiagų ir sustiprės jų imunitetas ir jiems bus lengviau kovoti už išlikimą mūsų pasaulyje“, – rašė jis.

Savo įraše K.Krivickas paprašė pagalbos – paaukoti projektui „Sveika pradžia – motinos pieno laše“, kuriuo rūpinasi asociacija „Padedu augti“. Kaip tą galima padaryti – rasite K.Krivicko „Facebook“ profilyje.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.