Auksas ar deimantai: kuo puošiasi žinomi Lietuvos žmonės?

„Vienintelis grožis, kuris nevysta – elegancija“, – kartą viename iš savo filmų yra sakiusi Audrey Hepburn. Regis, su tuo sutinka daugelis. Nemari klasika, išskirtinumas, paprastumas ir istorija – tą renkasi žinomi Lietuvos pramogų ir verslo atstovai: modelis ir tinklaraštininkė Simona Burbaitė, iliuzionistas Mantas Žmuidinavičius, modelis, „Mis Lietuva 2002“ nugalėtoja Vaida Grikšaitė-Česnauskienė, įvaizdžio dizainerė Agnes Flick ir dizaineris Seržas Gandžumianas. Visų nuomonė vieninga: „Geriau mažiau, bet skoningai“.

Iš kairės: Simona Burbaitė, Mantas Žmuidinavičius ir Vaida Grikšaitė-Česnauskienė.<br>Asmeninio albumo nuotr.
Iš kairės: Simona Burbaitė, Mantas Žmuidinavičius ir Vaida Grikšaitė-Česnauskienė.<br>Asmeninio albumo nuotr.
Asmeninio albumo nuotr.
Asmeninio albumo nuotr.
Dizainerė Agnes Flick.<br>Asmeninio albumo nuotr.
Dizainerė Agnes Flick.<br>Asmeninio albumo nuotr.
Seržui Gandžumianui papuošalai – svarbus įvaizdžio rodiklis.<br>Asmeninio albumo nuotr.
Seržui Gandžumianui papuošalai – svarbus įvaizdžio rodiklis.<br>Asmeninio albumo nuotr.
Simonos Burbaitės pasirinkimas – minimalizmas.<br>Asmeninio albumo nuotr.
Simonos Burbaitės pasirinkimas – minimalizmas.<br>Asmeninio albumo nuotr.
Mantas Žmuidinavičius.<br>Asmeninio albumo nuotr.
Mantas Žmuidinavičius.<br>Asmeninio albumo nuotr.
Vaidos Grikšaitės-Česnauskienės brangiausi papuošalai – dovanoti vyro Deivido.<br>Asmeninio albumo nuotr.
Vaidos Grikšaitės-Česnauskienės brangiausi papuošalai – dovanoti vyro Deivido.<br>Asmeninio albumo nuotr.
Daugiau nuotraukų (7)

Lrytas.lt

Aug 5, 2016, 4:28 PM, atnaujinta May 16, 2017, 6:51 PM

Kaip žinia, papuošalai visuomet buvo įvaizdžio ir garderobo dalis. Jų pagalba galima papasakoti istorijas, šie tampa savotiškais amuletais, sėkmės nešėjais ir atlieka ne vieną, o begalę funkcijų.

Štai Mantas Žmuidinavičius pasakojo apie savo žiedų kolekciją ir segę, kuri yra jo talismanas.

„Savo darbe – pasirodymų metu, stengiuosi nedėvėti papuošalų ant rankų, kad tai neatitrauktų dėmesio nuo rodomo triuko ir neblaškytų žiūrovų. Turiu tik mėgstamą segę, kurią, kaip talismaną, visada įsisegu į švarko atlapą. Kiekvienas mano sceninis kostiumas visada turi tokią laimingą segę. O paprastai, gyvenime, labiausiai mėgtu žiedus.

Nuo senų laikų žiedus su įvairiais prasmingais simboliais nešiodavo magai, burtininkai. Tad šis papuošalas man – visada atrodė tinkamiausias iliuzionistui. Stengiuosi nenešioti vienu metu daugiau, nei vieno žiedo. Tokį patarimą man davė vienas mados istorikas. Žinoma, labai mėgstu sąsagas. Draugai jau ne vieną porą yra padovanoję.

Papuošalus renkuosi pagal jų išvaizdą ir prasmę. Pavyzdžiui, jei žiedas pažymėtas kokiu prasmingu simboliu. Turiu kelis žiedus kuriuos gamina vienas juvelyras iš Kanados. Kiekvienas jo darbas turi savo istoriją ir yra meno kūrinys. Tokiu atveju, kuomet laukia svarbi kelionė, svarbus pokalbis ar susitikimas, visada sėkmei užsimaunu žiedą. Per daugelį metų turiu prikaupęs jų visą kolekciją, nors jie nėra vertingi – man labai brangūs, mat siejasi su tam tikrais gyvenimo epizodais“, – teigė Mantas.

Vaidos Grikšaitės-Česnauskienės brangiausi papuošalai – dovanoti vyro Deivido.

„Patys svarbiausi papuošalai, kuriuos turiu – tai dovanoti iš širdies, mylimo žmogaus, mano vyro Deivido. Jis jaučia, pažįsta mane ir ypatingomis progomis juos dovanoja: gimtadieniui, Valentino dienai, Kalėdoms. Ypač vertinu mūsų draugės, juvelyrės Rasos, kurtus papuošalus iš aukso ir sidabro. Labai mėgstu ir perlų vėrinį, kurį gavau Kalėdų proga. Mėgstamas akmuo – dūminis kvarcas. Turiu tokiu akmeniu puoštą žiedą.

Būtent tokie papuošalai mane ir žavi – su mintimi, su istorija ir išliekamąja verte. Visi jie išskirtiniai, unikalūs ir „pagal mane“. Papuošalai, kurių niekuomet nenusiimu ir nešioju kartu, tai – vestuvinis „Cartier Trinity“ ir sužadėtuvių žiedas.

Manau, jog papuošalų vertė visai nesvarbi, jei su tai dirbiniais jus sieja ryšys, jie kažką Jums reiškia. Tai, manau, yra brangaus papuošalo esmė“, – pasakojo V. Grikšaitė-Česnauskienė

Seržui Gandžumianui papuošalai – svarbus įvaizdžio rodiklis.

Papuošalai man – visada labai svarbūs. Jie vaidina svarbų vaidmenį stiliuje ir įvaizdyje. Visada papildo, žaidžia, kalba ir komunikuoja. Tikiu, jog šie sukuria tam tikrą nuotaiką, leidžia parodyti, koks esi.

Nors neturiu mėgstamiausių papuošalų, tačiau dėl savo dizainerio profesijos toleruoju ir priimu visus ir įvairius papuošalus bei aksesuarus. Tam tikroje situacijoje, ar esant progai, visuomet renkuosi vis kitus, išskirtinius ir nemonotoniškus dirbinius. Jie „užbaigia“ susikurtą stilių ir papildo garderobą“, – dėstė Seržas.

Simonos Burbaitės pasirinkimas – minimalizmas.

„Nesu iš tų, kurios turi daugybę papuošalų ir mėgsta jais visais pasipuošti. Subtilumas, kokybė, estetika ir elegancija man itin svarbu. Vadovaujuosi tokia taisykle – geriau mažiau, bet kokybiškai. Ir nesvarbu, ar kalbame apie rūbus, papuošalus, keliones, ar maistą. Man patinka minimalistiniai ir subtilūs papuošalai, kurie nerėžia akies, bet puikiai papildo visą stilių.

Neteikiu pirmenybės medžiagai, iš kurios pagamintas papuošalas. Turiu kelis labai brangius, artimų žmonių man dovanotus papuošalus, kuriais dažniausiai ir puošiuosi – jie ne tik mano laimės talismanas, bet ir prie visko tinka. Juos nešiodama jaučiuosi saugi ir pakylėta. Svarbu, kad papuošalas nekeltų diskomforto, o teiktų džiaugsmą“, – mano Simona.

Jai antrino ir dizainerė Agnes Flick.

„Kiekvieną dieną nešioju tik žiedus. Išskirtiniams vakarams ar progoms, mėgstu rinktis stambius, išskirtinio ir įdomaus dizaino kaklo papuošalus. Juos renkuosi pagal pasirinktos visos aprangos stilių. Visuomet stengiuosi, jog papuošalas būtų kitoks, lyg akcentas, reikalingas aprangos prieskonis.

Kiekvienai dienai teikiu pirmenybę baltam auksui, tiesiog energetiškai jis man tinkamas. Jaučiuosi gerai jį nešiodama. Silpnybę jaučiu safyro brangakmeniui, jo gili mėlyna spalva mane ramina.

Papuošalu verte yra svarbi, bet jų vertę aš skaičiuoju ne pagal kainą, o pagal brangius prisiminimus, įvykius ar artimus žmones, susijusius su jais. Mano pats brangiausias papuošalas – tai vyro dovanotas balto aukso su deimantu žiedas, kurį gavau, mūsų sūnaus gimimo proga“, – pasakojo Agnes.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.