Ingeborga Dapkūnaitė – apie savo automobilius ir gėdą kelyje

Rusijoje gyvenanti ir dirbanti lietuvė aktorė Ingeborga Dapkūnaitė (53 m.) vertina savo laiką, todėl neseniai „Infiniti Q70“ automobilio vairuotojo vietą iškeitė į keleivio. O savo, kaip vairuotojos, karjerą ji pradėjo nuo BMW – tėvo dovana senais laikais priminė stebuklą.

Ingeborga Dapkūnaitė.<br>ViDA Press nuotr.
Ingeborga Dapkūnaitė.<br>ViDA Press nuotr.
Ingeborga, regis, jau gimė elegantiška ir rafinuotų manierų.<br>„ViDA Press“ nuotr.
Ingeborga, regis, jau gimė elegantiška ir rafinuotų manierų.<br>„ViDA Press“ nuotr.
Ingeborga su kolega – amerikiečių aktoriumi Johnu Malkovichiumi.
Ingeborga su kolega – amerikiečių aktoriumi Johnu Malkovichiumi.
Ingeborga Dapkūnaitė.
Ingeborga Dapkūnaitė.
Mados istorikas Aleksandras Vasiljevas visuomet sužavi pašnekovą, ne išimtis – Ingeborga.
Mados istorikas Aleksandras Vasiljevas visuomet sužavi pašnekovą, ne išimtis – Ingeborga.
Daugiau nuotraukų (5)

Lrytas.lt

Aug 29, 2016, 10:10 PM, atnaujinta May 14, 2017, 1:50 PM

Tačiau labiausiai aktorė mėgsta vaikščioti pėsčiomis. Todėl ir automobilyje ji visuomet vežiojasi patogių batų porą tam atvejui, jei norėtų pasivaikščioti.

Kartu visuomet keliauja scenarijai, ausinės, knygos.

Pirmoji jos mašina – tai senas BMW 525 automobilis, kurį jai atidavė tėvas diplomatas Petras Edmundas Dapkūnas po to, kai baigusi studijas Vilniaus konservatorijoje – Jono Vaitkaus kursą chorinio ir teatro meno fakultete, gavo vairuotojo teises.

Sovietiniais laikais turėti automobilį, o juolab užsienietišką, buvo retenybė ir prabanga. Tėvo dovana Ingeborgai prilygo kone stebuklui. Bet jau pirmą dieną ją apibraižė: nepastebėjusi įvažiavo į savo gyvenamojo namo kieme stūksojusį kelmą.

Ar tėvas pyko, barėsi?

„Ne, mano automobilis, aš už jį ir atsakau. Paskui taip ir važinėjau apibraižytu automobiliu, bet šiaip tėvo dovana labai rūpinausi. Kai sudegė duslintuvas, jį atsivežiau iš Šveicarijos, kur atostogavau. Šios detalės įsigyti Vilniuje nebuvo įmanoma.

Duslintuvas užėmė beveik visą traukinio kupė. Patikrą atlikusiems muitininkams su pasididžiavimu pasakiau, jog duslintuvą nupirkau savo automobiliui“, – prisiminė I.Dapkūnaitė.

Niekam ne paslaptis, kad į apibraižymus, nubrozdinimus vakariečiai žvelgia ramiau. Jei stovėjimo aikštelėje nėra vietos, mažumėlę stumteli buferiu kitą mašiną ir įsitaiso.

O ką mano Ingeborga?

„Ne visai taip – viskas priklauso nuo žmogaus. Pažįstu nemažai europiečių, kurie savo automobilį labai saugo. Aš jį laikau tik susisiekimo priemone, – sakė įžymioji lietuvė. – Važinėjau įvairiais automobiliais. Turėjau ir su skylutėmis grindyse, bet, neslėpsiu, malonu, kai mašina graži ir patogi.“

Pramogų pasaulio įžymybės prie vairo neretai leidžia sau daugiau nei paprasti mirtingieji. Ar I.Dapkūnaitė drausminga vairuotoja?

„Stengiuosi laikytis visų eismo taisyklių. Mane tik kartą sustabdė dėl pažeidimo: neleistinoje vietoje ėjau per gatvę. „Ar jums ne gėda?“ – tik tiek pasakė pareigūnas. Jis neskyrė man jokios nuobaudos, bet tikrai buvo gėda“, – prisipažino aktorė.

Šiuo metu ji filmuojasi Švedijos ir Danijos serialo „Tiltas“ rusiškoje versijoje – vaidina estų policijos komisarę.

Keletas Ingeborgos Dapkūnaitės gyvenimo faktų

Ingeborga Dapkūnaitė gimė Vilniuje, diplomato ir meteorologės šeimoje. Tėvai gyveno įvairiuose miestuose: Maskvoje, Ženevoje ir kitur.

Būsimoji teatro ir kino žvaigždė gyveno Vilniuje su seneliais, teta ir dėde, teatro orkestro muzikantu.

1993-iaisiais I.Dapkūnaitė debiutavo Holivude, televizijos seriale „Aliaskos vaikas“ („Alaska Kid“), sukurtame pagal Jacko Londono romaną. Tais metais persikėlė gyventi į Londoną ir pradėjo dirbti viename jo teatrų.

Su Holivudo žvaigžde Bradu Pittu vaidino filme „Septyneri metai Tibete“, garsiuoju Nikita Michalkovu – jo režisuotoje juostoje „Saulės nualinti“.

I.Dapkūnaitės debiutas kine – režisieriaus Raimundo Banionio filmas „Mano mažytė žmona“ (1984 m.).

Pirmuoju I.Dapkūnaitės vyru tapo lietuvių aktorius, televizijos laidų vedėjas Arūnas Sakalauskas. Ingeborgos senelė, norėjusi, kad anūkė susituoktų bažnyčioje, Kaune surado pažįstamą kunigą, kuris ir sutuokė.

Nors jie pasuko skirtingais gyvenimo keliais, bet pagal Katalikų bažnyčios įstatymus dar nėra išsituokę.

Antrasis sutuoktinis – britų režisierius Simonas Stokesas, neatsispyręs nepakartojamai, žaviai lietuvės aktorės šypsenai. Jų santuoka taip pat subyrėjo.

Prieš trejus metus I.Dapkūnaitė ištekėjo už 12 metų jaunesnio Rusijos advokato, verslininko, restoranų steigėjo ir bendraturčio Dmitrijaus Jampolskio.

Parengė ONA KACĖNAITĖ

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.
„Lietuva tiesiogiai“: kodėl bankai ir toliau brangina paslaugas?