Garsioji močiutė J. Zvonkuvienė – apie sūnaus laimę ir Katažinos tvirtybę

Klaipėdoje gyvenanti ir žemaitiškai žodžius berianti Janina Zvonkuvienė (68 m.) džiaugiasi, kad šiuo metu jau yra ne dviejų, o net keturių anūkų močiutė.

Janina Zvonkuvienė norėtų, kad aplinkiniai naujai iškeptiems tėveliams į akis nelįstų.
Janina Zvonkuvienė norėtų, kad aplinkiniai naujai iškeptiems tėveliams į akis nelįstų.
Daugiau nuotraukų (1)

Rugilė Ereminaitė („Lietuvos rytas“)

2016-12-06 14:08, atnaujinta 2018-02-10 00:20

Praėjusį ketvirtadienį ją pasiekė džiugi žinia – garsusis sūnus kompozitorius Deivydas Zvonkus (39 m.) su žmona Katažina Zvonkuviene (36 m.) susilaukė pirmagimių dvynukų: nuo šiol namuose krykštauja Kornelija ir Donatas, rašo žurnalas „Stilius“.

„Aišku, džiaugiuosi. Ką čia ir kalbėti! Vaikai patenkinti, viskas gerai. Katažinai pasisekė garbingai, gražiai ir sveikai išnešioti dvynukus iki galo. Džiaugiuosi, kad gimė sveiki! Juk išnešioti dvynukus ne taip ir lengva“, – kalbėjo J.Zvonkuvienė.

Ji reiškė didelę pagarbą gydytojams, kurie padėjo marčiai per visą nėštumą.

„Nežinau nei kas tie gydytojai, nei iš kur, tačiau pagarba jiems. Viskas iki šio momento buvo atlikta gerai“, – džiaugėsi močiutė.

Tačiau aplankyti dvynukų sostinėje, kur įsikūrusi garsi šeima, močiutė kol kas neketina. Ir tam turi svarią priežastį.

„Kaip sakoma, nėra ko lipti ant galvos – negalima pulti.

Reikia leisti tėvams apsiprasti patiems. Jei reikėtų kokios pagalbos, tada juk neatmestum prašymo ir eitum padėti, – aiškino J.Zvonkuvienė, dar pagrūmodama pirštu ir kitiems: – Būtų gerai, kad ir kiti lankytojai nesiveržtų!“

Jos įsitikinimu, tokiu periodu naujai iškeptiems tėveliams reikia suteikti rimties, laiko su viskuo apsiprasti – į vaikų gimimą negalima žiūrėti kaip į kokį turgų.

„Aš tikrai nepulsiu... Pirmiausia į savo vaikus žiūriu su didele pagarba. Ir šiais laikais viskas kitaip, kita atmosfera, kitos galimybės. Savo džiaugsmą kartais reikia prislopinti, jis turi būti viduje. Reikia elgtis kuo protingiau ir gerbti savo vaikus“, – kalbėjo D.Zvonkaus motina.

Kad gandrai jau aplankė šeimą, pats kompozitorius socialiniame tinkle pranešė ketvirtadienio rytą.

„Šį gražų žiemos rytą gimė Kornelija ir Donatas Zvonkai. Žiauriai faini leliukai, aaaaaaaaaa!“ – savo emocijų nuo gerbėjų neslėpė jis.

Pirmąją žiemos dieną tėvais tapę Deivydas ir Katažina iš anksto neatskleidė, kad laukiasi dvynukų, – teigė nežinantys, kokios lyties vaikelio susilauks.

„Visi drabužiai yra universalių spalvų: baltos, šviesiai rudos, pilkšvos. Galite tai laikyti prietaru, tačiau kartais, kai būsimi tėveliai nusprendžia sužinoti vaikelio lytį ir yra šimtu procentų įsitikinę, kad jiems gims mergaitė, nutinka priešingai. Netikiu, kad galima tiksliai nustatyti vaikelio lytį“, – tada gudriai kalbėjo Katažina.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.