Jennifer Aniston dietos planas ir sveikos gyvensenos taisyklės

Holivudo aktorė Jennifer Aniston (47 m.), vaidinusi Reičel Gryn legendiniame „Draugų“ seriale, daugelį metų tik kopė karjeros laiptais. Ji pelnė krūvą „Emmy“ apdovanojimų, Auksinį gaublį, tapo ne tik filmų režisiere, bet ir prodiusere, rašo žurnalas „Stilius“.

J.Aniston nuolat laikosi griežto mitybos ir sporto režimo.<br>AFP/Scanpix nuotr.
J.Aniston nuolat laikosi griežto mitybos ir sporto režimo.<br>AFP/Scanpix nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

Dec 15, 2016, 12:45 PM, atnaujinta Feb 9, 2018, 10:28 PM

Visiems šiems žygdarbiams buvo reikalinga ne tik puiki išvaizda, bet ir sveikata. Puikiai išsilaikiusią aktorę, nepriekaištingas jos kūno linijas gerbėjai aptarinėja metų metus. 2012-aisiais net garsus sporto žurnalas „Fitness Magazine“ jos kūno išvaizdą pripažino kaip geriausią.

Ne už dyką – J.Aniston nuolat laikosi griežto mitybos ir sporto režimo. Kaip atrodo kasdienė aktorės sveiką gyvensena? „Kad galėčiau džiaugtis liaunu ir sveikai atrodančiu kūnu, turiu įdėti pastangų: sportuoju penkis šešis kartus per savaitę – beveik kasdien“, – tvirtino J.Aniston.

Kokie jos patarimai sportuojančioms moterims?

Kūno stiprinimo pratimai. Jie padeda didinti raumenų tonusą ir apsaugoti kaulus, žinoma, degina kalorijas. Raumenims stiprinti galima rinktis pilatesą, kilnoti svorius ar mankštintis su specialiomis gumomis. Mankštintis derėtų bent dukart per savaitę.

Lankstus požiūris į sportą. Atsižvelgiant į dažno žmogaus įtemptą darbo grafiką, dažnai rimtesniam sportui nepakanka laiko. Tačiau visada galima praktikuoti jogą, atlikti tempimo pratimus, pritūpimus, įtūp-stus ar atsilenkimus – tiek rytais, tiek vakarais. Paprasti sportiniai pratimai gali būti atliekami namie, o kai kurie net ir darbe.

Žuvis. Valgykite tokį maistą, su kuriuo gautumėte kuo daugiau omega-3 riebalų rūgščių, – maitinimasis riebia žuvimi kartą ar du per savaitę padės kontroliuoti svorį, pagerinti odos ir plaukų būklę. Taip pat vartokite kitus šių medžiagų kupinus produktus: riešutus, sėmenis, sėmenų aliejų.

Mėgstamas maistas. Švenčiate kokią nors progą ar tiesiog esate puikios nuotaikos – valgykite savo mėgstamiausią maistą, nestabdykite savęs. Valgykite viską, ką mėgstate, tačiau pažadėkite sau kitądien sportuoti – kiekvienąkart, kai tik padarote šią nuodėmę. Būtinai laikykitės sau duotų pažadų.

Dietos planas:

Pusryčiai. Jos ryto maistas susideda iš tirštojo kokteilio (glotnučio) ir 3 puodelių atšaldytų arbūzų gabalėlių.

Priešpiečiai. Sriuba su kiaulpienių lapais, špinatais ir gražgarstėmis. Aktorės sriubos ingredientai taip pat gali būti cukinijos, imbieras, česnakai, gvazdikėliai, žaliosios agavos ir termiškai neapdorotas sojų padažas, citrinų sultys, Kajeno paprikos ir svogūnai – viskas sutrinama su moliū-gais, saulėgrąžų sėklomis ir migdolais.

Pietūs. Jūros dumblių salotos yra pa-grindinis jos dietos patiekalas. Kitas pasirinkimas pietums – pomidorų, svogūnų ir petražolių salotos, gardinamos padažu iš citrinų sulčių, trintų česnakų, gvazdikėlių, alyvuogių aliejaus ir jūros druskos.

Proporcijos. Jennifer remiasi viso pasaulio atletų ir kūno rengybos sportininkų pripažinta mityba, kuri pagrįsta santykiu 40:30:30 (reikia suvartoti 40 proc. angliavandenių, 30 proc. baltymų ir 30 proc. riebalų kasdien). Šioje mityboje pagrindiniu angliavandenių šaltiniu laikoma visagrūdė duona ir makaronai, riebalai, gaunami iš alyvuogių ar kitokio aliejaus, o baltymai – iš kiaušinių baltymų ir žuvies.

Svarbiausios sveikos gyvensenos taisyklės

1. Ji kiekvieną dieną užbaigia raumenų tempimo pratimais ir pritūpimais.

2. Kasdienių treniruočių metu ji 40 minučių skiria širdies raumens stiprinimo pratimams: bėgimui, dviračio mynimui, darbui su elipsiniu treniruokliu. Kartą per savaitę ji praktikuoja pilatesą, triskart per savaitę – jogą.

3. Jennifer visur ir visada su savimi vežiojasi svarmenis – iš viso 3,6 kilogramo. Garsenybė sportuoja net apsistojusi viešbutyje. Kol žiūri televizorių, ji mėgsta atlikti rankų stiprinimo ir tempimo pratimus.

4. Ji pratusi valgyti tokias pat salotas, kokias kasdien valgydavo ir seriale „Draugai“, – amerikietiškas „Cabbo“ daržovių ir vištienos salotas. Tik pagardai – skirtingi.

5. Vieni pagrindinių jos dietos produktų yra lašiša, žalios daržovės, lęšiai, bolivinės balandos.

6. Jei griežta garsenybės dieta pasibaigia riebaluose skrudintu maistu, ji visada stengiasi ištirpdyti pasisavintas papildomas kalorijas prakaituodama sporto salėje.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.