Į bažnyčią atvykę princas George'as ir princesė Charlotte susišlavė dėmesį

Pasak šeimos santykių ekspertų, tokį sprendimą Williamas ir Catherine priėmė ne todėl, kad Middletonų šeimą mėgtų labiau už karališkąją. Tai greičiau nesavanaudiškas sprendimas jųdviejų vaikų princo George'o ir princesės Charlotte labui.

Nors karalienės šįkart nebuvo, tačiau dėmesio kitiems karališkosios šeimos atstovams netrūko.<br>AP nuotr.
Nors karalienės šįkart nebuvo, tačiau dėmesio kitiems karališkosios šeimos atstovams netrūko.<br>AP nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

Dec 25, 2016, 4:56 PM, atnaujinta Feb 9, 2018, 8:51 PM

90 metų monarchė, kuri taip pat yra ir Anglijos Bažnyčios aukščiausioji vadovė, prisijungė prie Kalėdas švenčiančios savo šeimos vėliau.

Karališkoji šeima tradiciškai Kalėdas praleidžia Sandringame – karalienės privačiame dvare Norfolke, rytinėje Anglijoje.

Pirmąją Kalėdų dieną ji paprastai lankosi Sandringamo bažnyčioje, kurioje visuomenė turi retą progą iš arčiau pamatyti net kelis karališkosios šeimos narius ar persimesti su jais keliais žodžiais.

Princas Philipas jautėsi gana gerai per pamaldas bažnyčioje greta savo vyriausiojo sūnaus ir sosto įpėdinio princo Charleso  bei jo žmonos Kornvalio kunigaikštienės Camillos. 

Jaunesnysis Charles'o sūnus princas Harry taip pat buvo bažnyčioje, nors, laikantis karališkojo protokolo, jo mergina Meghan Markle nedalyvavo šeimos susibūrime. 

Vyresnysis Charleso sūnus princas Williamas Kalėdas leido su savo žmona Kate ir jos artimaisiais Berkšyre, Pietų Anglijoje. Taip įvyko pirmą kartą po abiejų vaikų gimimo. 

Žmonės matė, kaip juodu pirmąją Kalėdų dieną atėjo į bažnyčią su trejų metų sūnumi princu George'u ir vienerių Charlotte. 

Tiesa, Jungtinės Karalystės princas Williamas su žmona Kembridžo kunigaikštiene Catherine sulaužė karališkąjį protokolą. Karališkoji pora Kalėdas praleido ne su karaliene Elizabeth II, o su Catherine tėvais Carole ir Michaelu Middletonais.  

Pasak šeimos santykių ekspertų, tokį sprendimą Williamas ir Catherine priėmė ne todėl, kad Middletonų šeimą mėgtų labiau už karališkąją. Tai greičiau nesavanaudiškas sprendimas jųdviejų vaikų princo George'o ir princesės Charlotte labui.

Jaukios šeimos Kalėdos Middletonų namuose daug naudingesnės mažyliams nei formalios iškilmės karalienės rezidencijoje Sandringame. Juolab kad griežto protokolo ribojamos Kalėdos kėlė stresą ir pačiai Catherine. Šių metų pradžioje per itin retą interviu Catherine papasakojo, kad pirmos Kalėdos rūmuose jai buvo tikras iššūkis. Juk kiekvienas iš mūsų susiduria su problema, kai reikia išrinkti dovaną antrosios pusės šeimai, o Catherine turėjo išrinkti dovaną pačiai karalienei.

Dovanomis pasikeitė per Kūčias

90 metų karalienė ir 95 metų princas Philipas buvo priversti atidėti savo kelionę iš Londono, nes trečiadienį jautėsi per daug blogai, kad galėtų keliauti traukiniu.

Iš anksto įrašytame kalėdiniame sveikinime Sandraugos šalių gyventojams karalienė atidavė pagarbą įkvepiantiems nežinomiems herojams ir kalbėjo apie „paprastus žmones, darančius nepaprastus dalykus“.

Karališkosios šeimos nariai dovanomis keičiasi per Kūčias, o prieš prasidedant jos sveikinimo transliacijai, karalienė išeina iš kambario, nes mėgsta jį žiūrėti viena.

Sandringame pasivaikščioti nebuvo išėjus ir vyriausioji monarchės anūkė, jojimo pasaulio čempionė Zara Tindall su vyru Mike, buvusiu Anglijos regbio rinktinės kapitonu. 

Zara laukėsi antrojo vaiko, bet šeštadienį buvo pranešta apie nelaimę – ji neteko kūdikio. 

Zaros mama princesė Anne, antrasis karalienė sūnus princas Andrew su dukterimis princesėmis Beatrice  ir Eugenie, taip pat ir monarchės jauniausiasis sūnus princas Edwardas taip pat buvo pastebėti einantys iš Sandringano bažnyčios po pamaldų. 

Lauke juos pasitiko tūkstančiai gerbėjų, su kai kuriais jų pabendravo princas Harry.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.