Stilistą Kęstą Rimdžių įtraukė magiškas kino pasaulis

Drabužių dizaineris ir stilistas Kęstas Rimdžius (34 m.) su nekantrumu laukia sausio mėnesio, kai kino teatruose Lietuvoje pasirodys Linos Lužytės vaidybinis filmas „Amžinai kartu“. Įkvepianti režisierė ir filmavimo komandos profesionalumas įtraukė Kęstą į magišką kino pasaulį, kurio jis nežada palikti, rašo žurnalas „Stilius“.

Pasibaigus filmavimui K.Rimdžius pajuto tuštumą – taip buvo įsijautęs į filmo kūrimą ir susidraugavęs su komanda.<br>T.Bauro nuotr.
Pasibaigus filmavimui K.Rimdžius pajuto tuštumą – taip buvo įsijautęs į filmo kūrimą ir susidraugavęs su komanda.<br>T.Bauro nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Virginija Vareikytė

2016-12-26 18:53, atnaujinta 2018-02-09 20:43

Kostiumas kine – nepastebimas, tačiau neatsiejamas meninis elementas, galintis padėti aktoriams įkūnyti savo personažus, o režisieriui – sustiprinti filmo idėją.

Tad gavęs režisierės L.Lužytės pasiūlymą tapti jos filmo kostiumų stilistu Kęstas iš pradžių purtė galvą.

„Bet po susitikimo su Lina supratau, kad tikrai noriu pabandyti. Esu dirbęs teatre, televizijoje, įvairiuose projektuose, tačiau kinas buvo visiškai nauja man sritis. Dirbdamas su visa komanda įgijau daug patirties, jaučiau, kaip augu“, – pasakojo K.Rimdžius.

Su režisiere Kęstas praleido daug laiko kalbėdamas apie personažų charakterius. Du mėnesius jie ruošėsi filmavimui.

„Procesas panašus į darbą su individualiu klientu – pirmiausia ištrauki iš jo visą informaciją, o tada imi komponuoti jam tinkančias eilutes, kurias galima pritaikyti visiems gyvenimo atvejams“, – apie kino kostiumų parinkimo subtilumus pasakojo K.Rimdžius.

L.Lužytės filme aktorės Gabijos Jaraminaitės kuriamas personažas – pasauliui tobula norinti atrodyti moteris. Tobulas vyras, vaikas, darbas, o šeimoje nėra jokių problemų.

„Kuriant kostiumą labai svarbu suvokti tokio žmogaus psichologiją, kokius sprendimus jis gali priimti. Tarkim, kuo moteris apsirengtų, jei jos gyvenime įvyktų emocinis lūžis: ar tai būtų ryški suknelė, kuri reikštų, kad jai viskas puiku, ar atvirkščiai – ji rinktųsi nelygintus juodus drabužius, kurie labiau bylotų apie viduje vykstančią dramą“, – kalbėjo K.Rimdžius.

Kęstas tiki, kad geras rezultatas priklauso nuo pasirengimo ir dėmesio net menkiausioms detalėms.

„Pamenu, kad kuriant kostiumus teatrui kreivos siūlės ar neišlygintas drabužis buvo tabu. Nesvarbu, kad net ir arčiausiai scenos sėdintis žiūrovas tokių detalių niekuomet nepastebės, tačiau aktoriui, vilkinčiam tvarkingą kostiumą, bus kur kas lengviau įsijausti į jo personažą. Tas pat ir kine – mažas elementas, pavyzdžiui, Gabijos nešiojamas ant grandinėlės kabantis kryželis, gali likti nematomas žiūrovui, tačiau aktorė jaus tą elementą ir jis padės jai geriau atskleisti kuriamą charakterį“, – teigė K.Rimdžius.

Labiausiai Kęstui patiko kurti G.Jaraminaitės personažo pokyčius. Mat pagrindinė veikėja filme vis keitėsi: buvo klasikinio stiliaus moteris, o atsiradus naujam mylimajam jos spintą papildė džinsai ir odinė striukė.

Pasibaigus filmavimui K.Rimdžius pajuto tuštumą – taip buvo įsijautęs į filmo kūrimą ir susidraugavęs su komanda.

„Kiti du filmai, kuriuose dirbau, buvo komedijos. Ten jaučiau, kad iš manęs nereikalaujama tiek daug įsigilinimo į personažo vidų, užtenka priimti kelis stilistinius sprendimus ir prižiūrėti jų vientisumą. Linos filme svarbios psichologinės būsenos, kurias tu, kaip kostiumo kūrėjas, turi pabrėžti. Per visą pasirengimo ir filmavimo laiką mes kiekvieną dieną pradėdavome kartu su Gabija. Intensyviai dirbant išnyko ir pati Gabija, liko jos kuriamas personažas. Nejučiomis pradedi tikėti, jog kino kuriama iliuzija yra realybė, o kai ji baigiasi, jauti poreikį, kad tas jausmas ir toliau lydėtų“, – atsiduso K.Rimdžius.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.