Ruošiatės į kalnus? Štai 10 dar neatrastų kalnų perlų!

Kai pasaulyje tiek daug slidinėjimo kurortų, sunku išsirinkti geriausią variantą. Norisi, kad žiemos pramogos būtų įsimintinos: puikiai paruoštos trasos, slidinėjimo parkas, saugus čiuožimas puriu sniegu, o vakare meditacija su puikiu kalnų vaizdu. Kol į interneto paiešką vedami žodžiai „patogiausia“, „populiariausia“ ir „pigiausia“, mes siūlome 10 slidinėjimo kurortų, kurie vadinami neatrastais ir ramiausiais Europos perlais.

Slidinėjant Šampoluko regiono trasomis matyti populiariojo Šveicarijos Materhorno kalno viršūnės.<br>123rf nuotr.
Slidinėjant Šampoluko regiono trasomis matyti populiariojo Šveicarijos Materhorno kalno viršūnės.<br>123rf nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

Dec 29, 2016, 12:57 PM, atnaujinta Feb 9, 2018, 8:18 PM

1. Anivjė

(Val d’Anniviers) (Šveicarija)

Tai mažai žinomas slėnis, bet čia rasite puikų slidinėjimo trasų pasirinkimą. Greitai nusigausite iki pasaulyje žinomiausių slidinėjimo kurortų – Cermato (Zermatt) ir Verbjė (Verbier).

Iš Anivjė penkių gyvenviečių yra tiesioginis kelias į keturias skirtingas slidinėjimo zonas. Čia rasite 100 kilometrų nusidriekusią bekelę (už trasos ribų šlaitas apklotas puraus sniego), kurią dažnai šildo saulės spinduliai. Slėnyje yra du dideli kurortai – Grimencas (Grimentz) ir Cinalis (Zinal). Iš pastarojo atsiveria nuostabus vaizdas – matyti šveicarų mėgstamos viršukalnės. Vietos gyventojai šį kurortą labai brangina, turistams rekomenduojama paragauti šveicariško sūrio, aplankyti garsiausias ir brangiausias prekių ženklų parduotuves.

2. Šampolukas

(Champoluc) (Italija)

Šiame regione atrasite neregėtą Italijos žavesį. Slidinėjant trasomis matyti populiariojo Šveicarijos Materhorno (Matterhorn) kalno viršūnės. Pažvelkite į jį leidžiantis saulei ir dar kartą pagalvokite, ar tikrai manote, jog jūros vaizdas yra romantiškiausias. Be to, visas kurortas ganėtinai pigus – kava čia kainuoja 1 eurą, visur gausu jaukių barų. Šampoluko regione laukia dar penki kurortai. Tiesa, čia rasite taip trokštamos bekelės, bet mažai trasų, dėl to šis regionas nuvertinamas.

Tačiau vakaruose yra vaizdingas ir įdomus Alpių regionas Monte Roza (Monte Rosa). Trasos puikiai prižiūrimos, išsiskiria kintančiu reljefu. Čia populiarus slidinėjimas dideliame aukštyje („heli-skiing“), kai slidininkai sraigtasparniu pakeliami į kalno viršūnę.

3. Vartas-Šrėkenas

(Warth-Schröcken) (Austrija)

Laiko paveiktas ir užmirštas kaimelis su nuolaidžiais šlaitais ir dažnomis pūgomis. Iš čia labai patogu pasiekti Austrijos pažiba laikomą Arlbergo kurortą. Tai kurortas, tinkantis visais metų laikais, bet kokiais orais ir išrankiausiam skoniui.

Iš Varto-Šrėkeno keltuvu galima patekti į didesnius Arlbergo slėnio kurortus – Sankt Antoną (St.Anton), Lechą ir Ciursą (Zürs). Netrukus bus atidaryta nauja slidinėjimo trasa į Šrėkeną. Taigi Varte-Šrėkene galite rasti pigią nakvynę ir gerą susisiekimą su šurmulingesnėmis vietovėmis.

4. Sent Fua

(Sainte Foy) (Prancūzija)

Tai ramybės oazė, kurioje siū-loma atostogauti šeimoms. Sent Fua slidinėjimo kurortas įsikūręs 20 kilometrų nuo Italijos sienos. Sent Fua yra 1550 metrų aukštyje esanti slidinėjimo stotis, kuri vadinama mažuoju Prancūzijos žiemos sporto vietovių brangakmeniu. Trasų tinklas yra mažas, tačiau labai daug vietos skirta laisvojo nusileidimo („freeride“) ir slidinėjimo ant neparuoštų šlaitų („off-piste“) entuziastams.

5. Hochkėnigas

(Hochkönig) (Austrija)

Šis regionas yra arti didelio miesto Zalcburgo, o tai reiškia, jog su šiuo kurortu bus patogus susisiekimas lėktuvu – Zalcburge įsikūręs didelis oro uostas. Netoli Hochkėnigo yra dideli kurortai Celis prie Zė (Zell Am See), Kaprunas.

Taip pat regione rasite Dienteno (Dienten) slidinėjimo kurortą, iš kurio keltuvai kelia į šalia esančius kaimus. Yra naktinės trasos, čia populiaru kalnuose keliauti, o sporto entuziastai gali įveikti ilgesnius atstumus, vis čiuoždami skirtingomis trasomis tarp mažų kurortų.

Tokiu pat pavadinimu pavadintas Hochkėnigo kalnas, kuris yra aukščiausias Berchtesgadeno Alpėse (2941 metro). Tiesa, nuo jo leistis negalima.

6. Andermatas

(Andermatt) (Šveicarija)

Kurorte yra nedaug trasų. Rasite Gemštoko (Gemsstock) viršukalnę, nuo kurios atsiveria gražus vaizdas. Čia pat įsikūrusi ir 4,3 kilometro trasa, kuri pavadinta olimpinio kalnų entuziasto čempiono Bernhardo Russi vardu. Netoli Andermato rasite turistų akį traukiantį įspūdingą, virš tarpeklio nutiestą Velnio tiltą. Prie jo nusidriekę ir labai gražūs serpantinai, kurie primena pasakose nupieštą vaizdą.

7. Pralonjan la Vanuazas

(Pralognan-la-Vanoise)

(Prancūzija)

Tai Savojos regiono kaimelis. Prancūzijos Alpėse įsikūręs Pralonjan la Vanuazas išsiskiria ne tik supančia gamta, bet ir aukštos kokybės žiemos sporto infrastruktūra. Šis kurortas giriasi puikiai paruoštu sniegu, autentiška atmosfera, modernia darbotvarke bei įvairialype kalnų kultūra.

8. Zerfausas

(Serfaus) (Austrija)

Nuo Zerfauso kurorto neatsiejami jo sesėmis vadinami Fisas (Fiss) ir Ladisas (Ladis). Iš viso šiuose kurortuose nusidriekę 214 kilometrų paruoštų trasų. Zerfause rasite plačias trasas tiek pradedantiesiems, tiek pažengusiesiems. Tai vienas didesnių neatrastų perlų. Zerfause yra traukinuko trasoje pastatytas požeminis „Dorfbahn“ funikulierius, kuris kelia žmones į trasas. Tuo kurortas gali tikrai nustebinti – juk taip gera atostogas praleisti nestovint kamščiuose.

9. Bakeira-Beretas

(Baqueira-Beret) (Ispanija)

Kurorte rasite net 156 kilometrus slidinėjimo trasų. Čia nėra labai aukštų kalnų, bet atostogų oras bus užtikrintas. Saulė, saulė ir dar kartą saulė, kuri neištirpdo sniego. Jeigu darote pertrauką tarp intensyvaus slidinėjimo, išsinuomokite gultą ir pasilepinkite saulės voniomis. Tai Pirėnų kalnuose įsikūręs slidinėjimo svajonių kurortas, kuris yra vienas žinomiausių Ispanijoje.

10. Riksgrensenas

(Riksgränsen)

(Švedija)

Labiausiai nutolęs į šiaurę slidinėjimo kurortas. Riksgrenseną rasite beveik ant Norvegijos sienos. Čia labai daug sniego, bet mažai trasų. Pagrindine įdomybe šis kurortas laiko slidinėjimą pasikėlus sraigta-sparniu („heli-skii“). Gegužės mėnesį turistai važiuoja dėl vidurnakčio saulės – slidinėti galima ligi vėlyvos nakties. Ir jeigu jau čia atvykote, paaukokite vieną dieną ir išvyskite žymųjį Ledo viešbutį („Icehotel“). Jukasjervio (Jukkäsjarvi) kaimelyje esantis Ledo viešbutis buvo pirmasis toks viešbutis pasaulyje.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.