Milita Daikerytė išdavė savo lieknėjimo paslaptį

Kaip su laikinu antsvoriu kovojo žinoma vizažo meistrė, dainininkė Milita Daikerytė (19 m.)?

Milita Daikerytė.<br>LR archyvo nuotr.
Milita Daikerytė.<br>LR archyvo nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

„Lietuvos rytas“

Apr 12, 2017, 10:26 AM, atnaujinta Apr 14, 2017, 6:14 AM

Prieš metus merginos gyvenime buvo susikaupęs tikras streso burbulas: dėl in-tensyvaus tempo ruošiantis abitūros egzaminams ir savo grožio salono atidarymui Milita visiškai neturėjo laiko sau. Iš gyvenimo dingo pusiausvyra ir disciplina, rašo „Lietuvos ryto“ žurnalas „Stilius“.

Būtent tai lėmė, kad vos per du mėne-sius ji buvo priaugusi net 14 kilogramų. Tiesa, staiga atsiradęs antsvoris nei jai pačiai, nei aplinkiniams šoko nesukėlė. Prieš pat papilnėjimą mergina buvo ir drastiškai sulieknėjusi – svėrė vos 48 kilogramus.

Militos atveju pernelyg greitai priaugtas svoris jokio fizinio diskomforto nesukėlė, tačiau jauna moteris jautėsi tarsi nesavame kailyje.

„Kad ir kokios vertybės būtų, moteriai išvaizda svarbu. Kiekviena stengiamės būti tokia graži, kokia tik galime. Priaugusi svorio nesijaučiau negraži, dauguma artimųjų net nepataikaudami sakė, kad svoris man pridėjo žaismingo moteriškumo. Moteriškos formos patinka ir man pačiai. Tačiau, pripratus prie įprasto savo svorio, norisi atgauti stabilumą“, – sakė M.Daikerytė.

Užsibrėžus tikslą merginai pavyko susigrąžinti optimalų svorį – ji sveria 51 kilogramą.

Pirmasis dalykas, padėjęs susigrąžinti įprastą formą, – reguliarus miegas. Dabar Milita miega maždaug po septynias valandas. Prieš tai priaugti svorio jai „padėjo“ vos 4–5 valandos miego per parą.

Kiti du jos patarimai norintiems numesti svorio – klasikiniai: subalansuota mityba ir sportas. Svarbiausia – tinkamai sudėlioti gyvenimo prioritetai.

„Įsitikinau, kad 70 proc. svorio metimo sėkmės priklauso nuo maisto, o sportas lemia mažiau. Šiuo metu neatsisakau jokių produktų, tačiau metant svorį lūžis įvyko atsisakius būtent kelių man nenaudingų produktų. Tiesa, pastebiu, kad svoris auga, kai dažniau valgau restoranuose, kavinėse. Tad viena mano pagrindinių taisyklių – pačios namuose gamintas maistas“, – kalbėjo M.Daikerytė.

Kad palaikytų bendrą organizmo tonusą, bent 3–4 kartus per savaitę mergina atranda laiko ir jėgų pasportuoti ar bent atlikti trumpą kardiotreniruotę.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.