Manto Petruškevičiaus patarimai, kaip vestuvių šventę padaryti rafinuotą

Atšilus orams vis daugiau įsimylėjėlių porų nusprendžia surengti svarbiausią gyvenimo šventę – vestuves. Tačiau dažnam tai padaryti tampa tikru galvos skausmu. Dažnai būsimiems jaunavedžiams sunku išsirinkti vestuvių šventės vietą, nuspręsti, kaipgi turėtų būti dekoruojama aplinka, kad ji netaptų kičinė. Garsus Lietuvos floristas Mantas Petruškevičius (33 m.) turi naudingų patarimų, kaip vestuves paversti elegantiška ir nepamirštama švente.

Mantas Petruškevičius.<br>Nuotr. iš LR archyvo
Mantas Petruškevičius.<br>Nuotr. iš LR archyvo
Floristas Mantas Petruškevičius.<br>T.Bauro nuotr.
Floristas Mantas Petruškevičius.<br>T.Bauro nuotr.
Mantas Petruškevičius restorane nepatikusius patiekalus pasiūlė nuleisti į unitazą<br>Organizatorių nuotr.
Mantas Petruškevičius restorane nepatikusius patiekalus pasiūlė nuleisti į unitazą<br>Organizatorių nuotr.
Floristas Mantas Petruškevičius.<br>G.Bitvinsko nuotr.
Floristas Mantas Petruškevičius.<br>G.Bitvinsko nuotr.
Daugiau nuotraukų (4)

Lrytas.lt

2017-05-03 10:51, atnaujinta 2017-05-09 11:26

– Kas yra svarbu renkantis vestuvių šventės vietą, į ką derėtų atkreipti dėmesį?
– Lietuvoje vis dar populiaru organizuoti didžiausią gyvenimo šventę – vestuves kaimo turizmo sodybose. Vestuvės turėtų būti rafinuota šventė, reikalaujanti detalių, kurias kuria aplinka. Šventė gali įvykti ir miesto centre ar šiek tiek už jo. 

Renkantis vestuvių lokaciją reikia atsižvelgti į tos vietos statusą, kiek savininkai investuoja į aplinką. Vieniems pakanka žolytės, o kitiems – krioklių. Aš rekomenduočiau vestuves kelti istorinėse, senose vietose. Tam tiktų įvairūs dvarai, pastatai, turintys istoriją. Viskas slypi detalėse, aš labai stipriai tuo vadovaujuosi. Negaliu įsivaizduoti vestuvių be servivarimo, iki žemės krentančių staltiesių, kurios mažiausiai 20 centimetrų turėtų gulėti ant žemės, gražių taurių, gėlių dekoro. Taigi rekomenduočiau rinktis vietas, kurios tinkamai reprezentuoja save ir turi iš ko vestuves padaryti gražias.

– Ar tam, kad pavyktų gražiai ir skoningai dekoruoti šventės aplinką, reikia investuoti nemažai pinigų?

– Vestuvių nuotraukos liks visam gyvenimui, tad svarbu, jog viskas būtų nepriekaištingai gražu. Galbūt derėtų sumažinti svečių sąrašą ir palikti 50 žmonių, tačiau atšvęsti gražioje aplinkoje ir taip šiek tiek sutaupyti. Tokiu būdu jaukūs atsiminimai išliks ne tik jaunavedžiams, tačiau ir susirinkusiesiems.  Vestuvės turėtų būti šventė, skirta artimiausiems. 

Tiesa, reikia pripažinti, kad ne visiems lietuviams yra svarbi estetika. O visuma turėtų būti labai svarbi.

Jeigu vestuves nusprendžiama kelti restorane, svarbu, kad meniu būtų gražūs, o kvietimai turėtų būti atspausdinti ant storo popieriaus. Jeigu vestuvių kvietimai yra išsiunčiami elektroniniu paštu, dingsta asmeniškumas. Reikalinga emocija ir ji negali būti plastmasinė.
 
– Mantai, kokios interjero puokštės yra madingos?

– Visos gėlės yra madingos, tiesiog reikia pasirinkti žmogų, kuris skoningai jas sukomponuos. Svarbu, kad žmogus tai darytų ne tik dėl uždarbio, bet dar ir todėl, kad tuo gyvena. Floristas turėtų kurti grožį ne tik jauniesiems, tačiau ir sau, kad išliktų atsiminimai. Kartais komercija yra pilkoji pelė, kurianti ne grožį, o buitiškumą. 

Dekoruojant šventės aplinką visada renkuosi geriausių pasaulio augintojų gėles. Man nepatinka, kai primaišoma daug gėlių. 

– Jeigu klientai pageidauja, kad gėlės būtų iš Lietuvos, toks variantas yra įmanomas?

– Taip. Jeigu šventė vyksta Šešuolėlių dvare arba Tiškevičių rūmuose, įvairių spalvų jurginai atrodys tiesiog nuostabiai. Tai vienos gražiausių gėlių.  Taip pat puikiai atrodys narcizai arba vyšnių šakos. Ne viskas remiasi į pinigus, daug ką lemia skonis.
 
– Koks variantas dažnesnis: vestuvių reikalų paradui vadovauja nuotaika ir jaunikis, o galbūt tik nuotaka?

– Man labai patinka su klientais susidraugauti, bet dar labiau patinka, kai man suteikiama laisvė ir pasikliaujama mano skoniu. Dievinu dirbti ties projektais ir nebūtinai tais, kurie atneša finasinę naudą. Man be galo svarbu jausti pasitenkimą, turėti gražių atsiminimų, nuotraukų, kurias gali įsikelti į savo socialinio tinklalapio puslapį. Dažnai mano nuotraukas „laikina“ garsūs pasaulio floristai, vestuvių planuotojai, tai mane išties pamalonina.

– Kokia turėtų būti nuotaikos puokštė?

– Aš rekomenduočiau nuotaikoms rinktis lengvas sodo, ką tik priskintas arba kaip tik šiek tiek pavytusias rožių puokštes. Einant prie altoriaus rožių žiedlapiai galėtų byrėti. Kitas nuostabus derinys: pakalnutės ir bijūnai. Beprotiškai nuostabu, kai gėlės skleidžia kvapą. Nekenčiu, kai garsiausi Lietuvos floristai iš vestuvių puokščių padaro futbolo kamuolius. Gėlės gražiausiai atrodo, kai yra laisvos, nesurištos vielomis.

– Galbūt yra tendencija, kokias puokštes nuotaikos labiausiai mėgsta, o kokių privengia?

– Lietuvoje populiariausi yra bijūnai, bijūninės rožės. Neslėpsiu, kad įpiršti nuotakai, tarkime, pasiimti šluotą gubojų ar pavytusių sodo rožių, yra labai sunku. Tačiau visi jaunavedžiai yra skirtingi, tad ir jų skonio pojūtis nėra vienodas. Man patinka keliaujantys žmonės, nes jų požiūris – pasaulietiškas.

– Ar dažnai tenka vestuvių šventę dekoruoti ne Lietuvoje, o užsienyje?

– Tokia tendencija tikrai populiarėja. Ne kartą teko dekoruoti vestuvių aplinką užsienyje. Yra vietų, dėl kurių dekoracijos aš labai didžiuojuosi. 

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.