Premjeras Saulius Skvernelis pirmą kartą renginyje pasirodė su žmona

Antradienio vakarą Nacionaliniame operos ir baleto teatre įvyko iškilmingas renginys. Čia LRT televizija atšventė 60-ies metų jubiliejų. 

LRT jubiliejuje Saulius Skvernelis pasirodė su žmona Silvija.<br>J.Stacevičiaus nuotr.
LRT jubiliejuje Saulius Skvernelis pasirodė su žmona Silvija.<br>J.Stacevičiaus nuotr.
LRT jubiliejuje Saulius Skvernelis pasirodė su žmona Silvija.<br>J.Stacevičiaus nuotr.
LRT jubiliejuje Saulius Skvernelis pasirodė su žmona Silvija.<br>J.Stacevičiaus nuotr.
Daugiau nuotraukų (2)

Lrytas.lt

May 3, 2017, 2:00 PM, atnaujinta Jan 23, 2019, 3:33 PM

Raudonuoju kilimu žengė garbūs svečiai: žinomi televizijos veidai, verslininkai, politikai. Šventėje pasirodė ir premjeras Saulius Skvernelis su žmona Silvija. 

Moteris pasipuošė dvieju dalių pilkos spalvos kostiumėliu, o veidą puošė plati šypsena. Saulius ir Silvija įsiamžino ir su LRT generaliniu direktoriumi Audriumi Siaurusevičiumi bei jo žmona Ingrida.

Silvijos pasirodymas renginyje - tikra staigmena. Moteris vengia viešumos - šių metų sausio mėnesį „Lietuvos ryto“ televizijai ji davė išskirtinį interviu ir papasakojo apie savo gyvenimą.

„Aš esu paprasta žmona, bet tikrai ne premjerienė", - televizijai sakė S.Skvernelienė.

Ji pasakojo, kad viešumoje nemėgsta rodytis. 

Kviečiame paskaityti sausio mėnesio interviu su Silvija:

Finansininko išsilavinimą turinti 38-erių S.Skvernelė iki motinystės atostogų dirbo banke, o dabar, kaip pati prisipažino, svarbiausias jos darbas – būti mama ir žmona. 


– Ar labai pasikeitė gyvenimas, kai vyras tapo premjeru? 

– Gyvenimas liko toks pat, tik vyrą rečiau tenka matyti namuose. Tačiau Saulius labai stengiasi grįžti kuo anksčiau ir kuo ilgiau pabūti su vaikais ir manimi.

 – Nors kasdienybė, kaip suprantu, nepasikeitė, dabar jūs turite titulą – esate premjerienė. 

– (Šypsosi.) Nejaučiu tokio titulo, esu paprasta žmona, mama, bet tikrai ne premjerienė. 

– Iki šio pokalbio apie jus buvo žinoma labai mažai. Kaip save pristatytumėte?

 – Save apibūdinčiau kaip draugišką, paprastą, natūralią. Labai mėgstu bendrauti su žmonėmis. 

– Ar to bendravimo padaugėjo? Pavyzdžiui, kai kaimynai sužinojo, kad jūsų vyras buvo paskirtas premjeru, ar atėjo pasveikinti? 

– Sveikino daugybė žmonių – giminės, draugai, bendradarbiai. Bet naujų žmonių mano gyvenime neatsirado – liko tie patys seni draugai ir kaimynai.

 – Teko girdėti, kad jūsų vyro sprendimas eiti ar neiti Vyriausybės vadovo pareigas buvo labai stipriai derinamas su jumis, buvo daug tariamasi šeimoje. 

– Taip. Mes diskutavome. Saulius nebuvo tas žmogus, kuris be galo norėtų šių pareigų. Kadencija trunka ketverius metus, vaikas mažas ir būtent jam šie metai yra ypatingi. Mes labai daug galvojome. Iš pradžių mūsų šeimos sprendimas buvo, kad Sauliui nereikėtų būti premjeru. Bet Saulius sako: parduotuvėje sutinku žmonių, o jie šneka: kaip jūs dabar nebūsite premjeru, mes už jus balsavome? Žmonių lūkesčiai ir nulėmė. Nusprendėme, kad Sauliui reikia imtis šių pareigų. 

– Ar jūsų namuose vyksta politinės diskusijos? 

– Savo nuomonę išsakau beveik kiekvienu klausimu, jeigu bent kiek suprantu tą temą. Jeigu nesuprantu, klausiu Sauliaus, kaip turėčiau suprasti tam tikrus dalykus, kodėl vyksta taip, o ne kitaip. Pradėjau domėtis politika. Anksčiau niekada to nedariau. Gyvenu šia diena. Gyvenu žmonėmis, kurie mane supa. Kokio nors ypatingo pomėgio neturiu.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.