5 žvaigždžių pamėgtos dietos. Kokios jos?

Kai maudymosi sezonas ant nosies, daugeliui ima nebepatikti vaizdas veidrodyje. Ir tada imamasi ne tik sporto, bet ir įvairiausių dietų. Pristatome karščiausių dietų tendencijų Holivude penketuką.

 Instagram nuotr.
 Instagram nuotr.
Lady Gaga.
Lady Gaga.
Jennifer Aniston.
Jennifer Aniston.
Gwen Stefani.
Gwen Stefani.
Zooey Deschanel.
Zooey Deschanel.
Rooney Mara.
Rooney Mara.
Nicole Kidman.
Nicole Kidman.
Kembridžo kunigaikštienė Catherine.
Kembridžo kunigaikštienė Catherine.
Daugiau nuotraukų (8)

Lrytas.lt

May 14, 2017, 9:27 AM

5 veiksnių dieta

Garsiausių žvaigždžių trenerio ir kūno rengybos guru Harley Pasternako sukurtos 5 veiksnių dietos esmė – kiekvienas patiekalas, kurį valgote, turi būti sudarytas iš 5 būtinų komponentų: baltymų, angliavandenių, skaidulų, riebalų ir skysčių. Tie, kurie laikosi šios dietos, valgo 5 kartus per dieną. Maistas turi būti pagamintas iš 5 ingredientų. Leidžiamas vienas laisvadienis per savaitę – tuomet nejaučiant jokio kaltės jausmo galima valgyti ką nori ir kiek nori. Šią dietą mėgsta Eva Mendes, Alicia Keys, Lady Gaga, Megan Fox, Kate Beckinsale, Katy Perry, Amanda Seyfried.

Zonų dieta

Šią dietą sukūrė buvęs mokslininkas Barry Searsas. Iš kasdien suvartojamų produktų 40 proc. turi sudaryti angliavandeniai, 30 proc. – baltymai ir 30 proc. – riebalai. Pasak mokslininko, valgydami tinkamai subalansuosite aminorūgštis ir angliavandenius, o tai padės kontroliuoti apetitą (juk būtent dėl jo persivalgome ir storėjame). Tie, kurie laikosi šios dietos, triskart per dieną valgo normalius patiekalus ir dukart užkandžiauja. Holivudo gražuolė Jennifer Aniston taip pamėgo šią dietą, kad ji jau net vadinama jos vardu. Ją taip pat mėgsta aktorės Demi Moore, Sandra Bullock.

"Pertrinta" dieta

Pietų paplūdimio dieta

Šios dietos gerbėjai sako, kad ji skirta mėgstantiems pavalgyti. Dieta padalinta į tris fazes, dvi pirmosios yra gana griežtos. Programos esmė – nugalėti maisto potraukį, pradėti mesti svorį ir galiausiai pasiekti, kad jis nesugrįžtų. Čia nėra griežtai skaičiuojamų kalorijų ar porcijos dydžio, tačiau tie, kurie ryžtasi laikytis šios dietos, turi visai atsisakyti duonos, ryžių, bulvių, makaronų, keptų patiekalų ir vaisių. Na, bent jau pirmąsias dvi savaites. Taip blogieji angliavandeniai ir riebalai pakeičiami geraisiais. Šią dietą mėgsta Kim Cattrall, Nicole Kidman, Oprah, Eva Mendes, Billas Clintonas.

Dukano dieta

Dukano dieta pavadinta jos autoriaus prancūzų dietologo Pierre’o Dukano vardu. Ji pagrįsta ne trumpalaikiu mitybos pakeitimu, kai dėl kalorijų trūkumo prarandama keletas kilogramų, o mitybos pokyčiais visam gyvenimui. Tai vienas pagrindinių šios sistemos skirtumų nuo trumpalaikių dietų. Racionas dėliojamas taip, kad žmogus valgytų daugiau baltymų ir riebalų, tačiau atsisakytų angliavandenių. Dukano dietą sudaro keturi etapai. Kiek gali trukti pirmasis etapas, priklauso nuo to, kiek norima numesti svorio, tačiau baltyminio maisto negalima vartoti ilgiau nei 10 dienų. Šia dieta pasitiki atlikėja Jennifer Lopez, supermodelis Gisele Bundchen, Kembridžo kunigaikštienė Catherine ir jos motina Carol.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.