Niujorko stiliaus ikona atskleidė savo grožio paslaptis

Gražuolė Sofia Sanchez de Betak (29 m.) Niujorke žinoma ne dėl savo išvaizdos ir drabužių – už ją kalba jos darbai. Tačiau pasaulis apie šią niujorkietę sužinojo ne taip seniai – tuomet, kai mergina pradėjo fotografuotis ir savo stilingas nuotraukas kelti į socialinį tinklą „Instagram“. Dabar ji turi šimtus tūkstančių sekėjų, kurie domisi ne tik jos apranga, bet ir kelionėmis bei mintimis.

Daugiau nuotraukų (11)

Lrytas.lt

2017-05-29 06:52

Kas ji, toji Sofia? Mergina gimė Buenos Airėse, bet dabar yra įsikūrusi Niujorke. Ji yra meno vadovė ir mados konsultantė. Studijuodama Buenos Airių Palermo universitete Sofia pradėjo savo, tuomet kaip jaunesniosios meno vadovės, karjerą.

Ji dirbo su garsiu fotografu Urko Suaya, vėliau – žurnale „Time Out“. Čia merginos sritis buvo kelionės. „Užaugau Buenos Airėse kartu su dviem seserimis. Namuose buvome visos merginos ir tai, tikiu, turėjo įtakos mano stiliaus suvokimui. Mes nuolat dalijomės drabužiais (arba vogdavome juos viena iš kitos), nes mūsų, įskaitant ir mamą, dydžiai buvo daugmaž vienodi.

Mano vyresnioji sesuo yra drabužių dizainerė, o jaunėlė – stilistė, jos abi man visada padėdavo gerai atrodyti. Visada buvau trečia sesuo keistuolė, tokia esu ir iki šiol“, – šypsojosi moteris.

Baigusi studijas į Niujorką Sofia persikėlė gavusi čia svajonių darbą – kompanijoje „Lloyd & Co“ jai buvo pasiūlytas meno direktoriaus postas.

Ji buvo atsakinga ne tik už didelės reklamos agentūros rinkodaros sprendimus, bet ir už pakuočių dizainą, plakatus, socialinės medijos planavimą ir daugybę kitų reklamos dalykų.

„Niekada sąmoningai nesirinkau darbo mados srityje. Tiesiog tai buvo pirmas darbas, kurį gavau atvykusi į Niujorką. Tai buvo prestižinė su mada dirbanti agentūra, ir negalėjau sau nieko padaryti – entuziastingai puoliau į darbus. Turėjau garbės dirbti su didžiausiais talentais, todėl man būtų sunku įvardyti vieną projektą, kuris man buvo svarbiausias“, – pasakojo S.Sanchez de Betak.

Jauna moteris kone kas mėnesį skrenda į Paryžių, tačiau savo sielos miestu vis dėlto vadina Niujorką. „Ta energija, kurios gaunu, kai grįžtu po kelionės į Niujorką... Negaliu to jausmo lyginti su jokia kita vieta Žemėje. Gyvenu Vest Vilidže, o mano namai galėtų būti ant atviruko – prieškariniai laiptai, originalūs lipdiniai, senas kaminas ir vaizdas į „Empire State“ pastatą. Be to, batai, rankinės ir knygos čia manęs laukia kone ant kiekvieno kampo. Kelionės yra didžiausias mano įkvėpimo šaltinis! Visada stengiuosi susikrauti mažiausią lagaminą, mat labai nemėgstu oro uostuose laukti savo bagažo. Tačiau neseniai vykdama į Londoną nepasiėmiau lietpalčio, todėl turėjau jį nusipirkti atskridusi. Dažniausiai į mano lagaminą keliauja juodas „Saint Laurent“ odinis švarkelis ir pora ilgaaulių batų. Ir, žinoma, papuošalai. Be jų – nė žingsnio“, – kalbėjo Sofia.

Vėliau, išėjusi iš kompanijos „Lloyd & Co“, mergina savarankiškai dirbo su garsiausiomis pasaulio kompanijomis ir prekių ženklais: „Marni“, „Just Cavalli“, „Chloé“, „Tiffany & Co“, „Rouge“, „Jimmy Choo“ ir kitais.

Be to, puikios figūros Sofia ir pati fotografuodavosi reklaminėms garsių prekių ženklų kampanijoms. Jos nuotraukos ne kartą puikavosi garsiausiuose mados žurnaluose.

„Nesu paprastas modelis, nes kai esu fotografuojama, visada pasakau savo nuomonę apie kampaniją, o ypač jei manau, kad ji nėra tobula. Nemoku laikyti liežuvio už dantų“, – sakė Sofia.

Nuolat dalyvaujanti raudonojo kilimo renginiuose Sofia visada yra itin stilinga. Ne kartą geriausiai apsirengusia moterimi ji buvo pavadinta net žurnalo „Vogue“ leidėjų.

Po keleto metų, praleistų dirbant mados industrijoje, Sofia pajuto nenumaldomą norą pati imtis dizaino ir galiausiai sukūrė savo interneto parduotuvę Chufy.world. Čia ji dalijasi savo kelionių įkvėptomis kolekcijomis, kurias kuria kartu su vietos dizaineriais ir menininkais iš visų pasaulio kampelių.

Sofia ne kartą buvo įvardyta kaip viena iš 10-ies įtakingiausių moterų Argentinoje, o sąraše buvo ir šalies pirmoji ponia, ir viceprezidentas.

Aistrą madai ir kelionėms jaučianti mergina ir dabar bendradarbiauja su keliais mados žurnalais ir prekių ženklais, dirba su specialiais projektais ir dažnai kviečiama būti kompanijos ambasadore. Jos trokšta „Chanel“, „Valentino“, „Chloé“, „Michael Kors“, „Zara“, Lotynų Amerikos ir Meksikos „Harper’s Bazaar“ ir kiti.

Gražuolė neslepia: rinkdamasi aprangą ji stengiasi vengti naujausių sezono madų, būti individuali. Nors save dažnai pavadina „juokinga mados auka“, Sofia yra viena dažniausiai fotografuojamų moterų tarptautinėse mados savaitėse, mat jos laisvas ir originalus stilius visada patraukia gatvės fotografų akį.

Sofia atvira – jai, kaip buvusiai grafikos dizainerei, darosi silpna nuo raštuotų audinių. Ji rinktųsi viską, kas tik susiję su raštais, spaudiniais ar piešiniais.

„Dievinu gaivius mados vėjus, jaunų dizainerių, kurie nebijo iššūkių, kūrybą. Mano mėgstamiausi? Tai Peteris Pilotto ir Mary Katrantzou. Savaitgaliais dažniausiai vilkiu mados namų „Stella McCartney“, „Saint Laurent“ ir „Anthony Vaccarello“ drabužius.

Mano aprangos detalės dažnai keičiasi, tačiau iš esmės mano stilius yra toks pat. Vis dar esu žaisminga, juokinga, apsėsta raštų mados auka. Žinoma, kartais rengiuosi ir taip, kaip reikalauja mano darbo aplinka“, – sakė Sofia.

Sofios ir jos išrinktojo Alexandre’o de Betako vestuvėse Patagonijoje dalyvavo būrys garsių svečių, nuotaka vilkėjo net 4 žadą atėmusias sukneles (mados namų „Valentino Couture“, „Rodarte“ ir „Anthony Vaccarello“). Apie šią šventę tuomet rašė ne vienas mados žurnalas.

„Mėgstu pasakas! Gal todėl per vestuves ir vilkėjau 4 sukneles, kurios visos buvo viena už kitą nuostabesnės. „Valentino Couture“ pasiuvo man suknelę vestuvių ceremonijai, ji buvo dieviška, nors gana paprasta.

Per vakarienę ir šokius vilkėjau dvi mados namų „Rodarte“ suknias, o atsisveikinimo priešpiečiams ir tango šokiui pasirinkau „Anthony Vaccarello“ suknelę, kuri – kaip ir tango – turėjo būti labai erotiška“, – pasakojo jauna moteris.

Parengė Laura BULVYDĖ

Sofia apie močiutės apdarus ir batus

– Kieno garderobą norėtumėte turėti?

– Savo močiutės! Jos suknelės buvo nuostabios, ypač tuo metu, kai mano senelis buvo ambasadorius Vašingtone. Mačiau vakarėlių, kuriuose ji dalyvavo, nuotraukas, bet niekada neradau jos tobulų suknelių.

– Paskutinis daiktas, kurį nusipirkote.

– Šuniukas. Svajonėse.

– Kaip palaikote savo kūno formas?

– Turiu trenerį, rytais einu į kikbokso treniruotes, nuolat sportuoju. Lankau zumbos pamokas savaitgaliais.

– Pirmas dalykas, kurį padarote ryte?

– Išjungiu žadintuvą ir miegu toliau.

– Aukštakulniai ar lygiapadžiai?

– Lygiapadžiai! Manau, kad batams esu išleidusi kur kas daugiau pinigų nei rankinėms.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.