Stilisto Kęsto Rimdžiaus patarimai būsimoms nuotakoms

„Vestuvės – ne karnavalas ir ne teminis vakarėlis“, – mėgsta sakyti ne vieną garsią nuotaką papuošęs stilistas Kęstas Rimdžius. Artėjant vestuvių sezonui vienas žymiausių Lietuvos stilistų pabrėžia, kad svarbiausia šventinę dieną nepersistengti, suderinti visas įvaizdžio detales ir nepamiršti išlikti kuo natūralesnėms. 

Kęstas Rimdžius.
Kęstas Rimdžius.
Kęstas Rimdžius.<br>„fotoPRO“ nuotr.
Kęstas Rimdžius.<br>„fotoPRO“ nuotr.
Daugiau nuotraukų (2)

Lrytas.lt

Jun 2, 2017, 2:51 PM, atnaujinta Jun 2, 2017, 3:22 PM

Bendras įvaizdis

Viso nuotakos įvaizdžio pagrindas – suknelė. Prie jos derinkite papuošalus, šukuoseną, makiažą. Visos detalės turi būti suderintos tarpusavyje bei tikti prie vestuvių pobūdžio, šventės vietos. Jūsų įvaizdis turi kaip įmanoma geriau įsikomponuoti į bendrą šventės atmosferą. 

Prieš vestuves būtina sau atsakyti į klausimą: „Kaip aš noriu atrodyti?“, o savo srities profesionalai jums gali patarti ir padėti išgryninti savo vestuvių viziją bei sudėlioti visus reikiamus akcentus. 

„Noriu pabrėžti, kad glamūrinis įvaizdis su kaimo trobesiais nesiderina. Toks kontrastas kels tik juoką. Todėl rinkitės šiek tiek paprastesnį įvaizdį. 

Jeigu šventė vyksta prabangioje didelėje erdvėje, pavyzdžiui, kaip dabar madinga dvaruose, tuomet minimali suknelė ir kukli šukuosena – ne išeitis. Jūs tiesiog pranyksite didelėje erdvėje. Tuomet reiktų rinktis tokį įvaizdį, kuris sukeltų „vau“ efektą“, –  pataria Kęstas.

Makiažas

Jeigu kasdieniame gyvenime nesidažote ar mėgstate labai neutralų makiažą, nepersistenkite ir vestuvių dieną. Nesirinkite vakarinio makiažo – tokios jūsų nepažins kiti, o ir jūs pati blogai jausitės.

„Atminkite, kad jeigu blogai jausitės, blogai ir atrodysite. Nuotakos makiažas turėtų būti gaivus ir švelnus. Ypač jeigu tuokiatės dienos metu“, – kalbėjo K.Rimdžius.

Plaukai

Jau kelerius metus ant pasaulinio mados podiumo karaliauja garbanos. Lietuvoje taip pat daugelis nuotakų pageidauja garbanų – lengvesnių, stambesnių, dabar ypač madingų pasidarkiusių. 

„Šiuo metu vyrauja pakankamai paprastų vestuvinių suknelių tendencija. Todėl nuotakos didesnį dėmesį skiria plaukams. Juose atsiranda daugiau puošybinių elementų. Diademos, smulkūs karoliukai, siuvinėtos detalės, segės, lankeliai – šie galvos papuošalai gali puikiai paryškinti bendrą nuotakos ansamblį“.

Papuošalai

Jeigu plaukus puošiate aksesuarais, nebeapkraukite savęs kitais ryškiais papuošalais. Tokiu atveju ausyse pakaks smulkių auskariukų. 

Rinkdamasi papuošalus, gerai apgalvokite, kokias kūno vietas norite pabrėžti ir paryškinti. Jeigu turite gražią dekoltė, kurią paryškina jūsų suknelė, puoškite kaklą. Jeigu puikuojatės gražiomis plaštakomis, rinkitės rankų papuošalus. 

„Visuomet sakau, kad geriau jokių papuošalų negu pigūs plastmasiniai vestuvių dieną. Pigūs papuošalai supigina visą įvaizdį. Tuomet net ir prabangi suknelė nebeatrodys taip įspūdingai. Visgi šiais laikais, gerai paieškojus, galima rasti nebrangios ir puikiai atrodančios bižuterijos.

Vien kiek šiuo metu lietuvių kūrėjų kuria originalius vienetinius papuošalus ar dekoro detales, kurių kainos tikrai nėra kosminės.

Saulėtą dieną akiniai nuo saulės gali būti irgi puikus aksesuaras. Jie suteiks seksualumo, paslapties, padės sukurti holivudinio glamūro aurą. Svarbiausia ,pritaikyti akinius prie bendro įvaizdžio ir nepamiršti jų nusiimti bažnyčioje", – sako stilistas.

Antros dienos apranga

Rinkdamasi aprangą antrai vestuvių dienai, atsižvelkite į tai, kur vyks šventė. Jei pietausite prabangiame viešbučio restorane, galite puoštis trumpa šviesia, klasikinio kirpimo suknele.

Galite drąsiai rinktis ir šviesų paaukštinto liemens kelnių kostiumą.

„Tik nepamirškite aukštakulnių ir atsižvelkite į tai, kad su kelnių kostiumu dažniausiai gerai atrodo aukštos, ilgų kojų merginos. 

Kelnių ir švarko ansamblio stilingoms nuotakoms siūlau nebijoti ir pirmą vestuvių dieną. Tiesa, vestuvėms skirtas kostiumas turėtų būti prabangesnis ir puošnesnis nei skirtas kasdienai ar vakarėliams. Jis turėtų būti pasiūtas iš prabangesnio audinio, galbūt dekoruotas siuvinėjimais ar kitomis puošniomis detalėmis. 

Antros dienos šventei restorane puikiai tiks ir švarko ir nėriniais puošto trumpo sijono derinys. Dailiai atrodys ir nėriniuota trumpa suknelė. Jeigu švenčiate kaimo turizmo sodyboje, siūlyčiau pagalvoti apie kur kas paprastesnius ir patogesnius drabužių ansamblius. Galbūt verta pasidaryti marškinėlius su juokingais užrašais ir juos vilkėti su šviesiais džinsais?" – patarimais dalijosi Kęstas.

Marinistinio stiliaus palaidinė, šviesios plačios kelnės ir „converse“ sportiniai bateliai – dar vienas šventei sodyboje tinkantis variantas. Bateliai aukštais smailiais kulnais nėra protingas pasirinkimas, kai šventė vyksta ant žolės. 

„Jeigu savo ypatingą dieną švenčiate pajūryje, galite rinkti lengvus drobinius arba lininius drabužius. Puikiai tiks ir dabar ypač madingos marškinių tipo suknelės. Su tokio tipo suknele neatrodysite taip lyg persistengėte puošdamasi, bet tuo pačiu atrodysite stilingai ir gražiai.  

Atminkite, puikius antros vestuvių dienos ansamblius galite susikurti ir iš paprastesnių drabužių. Šilkai ir nėriniai nėra būtini. Minimalūs, jaukūs drabužiai gali kuo puikiausiai tikti antrai jūsų šventės dienai, kuomet svarbu jaustis laisvai ir patogiai".

Bateliai

Juos derinkite atsižvelgdamos į savo aprangos stilistiką. Jeigu renkatės klasikinį aprangos variantą, prie suknelės derinami šviesūs, „nude“ ar smėlio atspalvio klasikiniai bateliai. 

Tačiau jeigu norisi spalvų, nebijokite jų. Ryškiaspalviai bateliai gali būti puikus jūsų aprangos akcentas, jeigu, pavyzdžiui, dėvite trumpą paprastą suknelę.

„Dabar madingi labai ryškūs, intensyvių spalvų – raudonos, mėlynos, rožinės, smaragdo, fuksijų, avietinės, geltonos, salotinės – bateliai. Svarbiausia nepamiršti sveiko proto ir saiko", – sako Kęstas.

Bateliai ar basutės? Tai priklauso nuo bendro nuotakos įvaizdžio. Jeigu puošiatės trumpa suknele ir turite ilgas gražias kojas, o pagrindinis aprangos akcentas batai – galite rinktis būti suvarstomas ar per čiurną dirželiais ar kaspinais surišamas basutes. Jeigu kojos trumpesnės, tuomet verčiau rinktis klasikinius batelius, kurie vizualiai prailgina kojas. 

„Dabar vyrauja stambesnių kulnų tendencija. Tačiau prie vestuvinės suknelės patarčiau derinti klasikinius batelius ar basutes smailia pakulne. Pasikartosiu – švenčiant kaimo turizmo sodyboje ant žolės smailiakulniai tik kels aplinkiniams juoką. Tokiu atveju verčiau rinktis masyvesnius, stambesnio kulno batus.   

Aukštoms merginoms, kurios nemėgsta aukštakulnių, patariu rinktis dabar labai madingus vadinamuosius „kitten heels“ batelius. Jų nosis labai smaila, o kulniukas neaukštas – nuo 3 iki 5 centimetrų. Su tokiais bateliais jausitės patogiau. Be to, vizualiai jie atrodo puikiai.  

Visoms nuotakoms šventinę dieną siūlau rinktis tokius batelius, su kuriais gerai jausitės visą dieną, o atėjus vakarui nesinorės jų persiauti. Jeigu nepastovite ant aukštakulnių ar jų nemėgstate, nedarykite dėl to tragedijos. Rinkitės žemesnio kulno batelius, su kuriais jausitės patogiai tiek bažnyčioje, tiek šokių aikštelėje", – kalbėjo K.Rimdžius.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.