Jurga Lago užstojo Juozą Statkevičių: „Jis yra geriausia, kas galėjo nutikti mažam mūsų kraštui“

Pirmadienį kilus skandalui dėl dizainerio Juozo Statkevičiaus pasisakymų Rusijos spaudoje apie padėtį Lietuvoje bei Andriui Tapinui pasipiktinus kūrėjo kalbomis, Juozą užstojo juvelyrė Jurga Lago.

 J.Lago ir J.Statkevičius.
 J.Lago ir J.Statkevičius.
 Jurga Lago.
 Jurga Lago.
 Juozas Statkevičius.<br> M.Ambrazo nuotr.
 Juozas Statkevičius.<br> M.Ambrazo nuotr.
Daugiau nuotraukų (3)

Lrytas.lt

Oct 24, 2017, 6:55 AM, atnaujinta Oct 24, 2017, 3:49 PM

Lrytas.lt ji patikino, kad neturime bijoti savo problemų – visi žinome iš kokių laikų jos mus atsiveja. „Ir ne su tokiomis bėdomis susitvarkėme, tad susitvarkysime galbūt ir su emigracija, ir su mažomis pensijomis. Tačiau mokytis laisvės kalbos mums sekasi sunkiau, nei kiniečių – vis norime, kad „visi mąstytų teisingai“, – svarstė ji.

Savo nuomonę apie besipiktinančius J.Statkevičiumi ji išreiškė ir socialiniame tinkle.

„Ką tik pamačiau, kaip litovcai (atsiprašau, neapsirikau su žodžiu) vėl feisbuke puola tuos, kurie yra „ne tokie“, „neteisingai pasakė“, „ne taip galvoja“. Ir prisiminiau, kad neturiu bilieto į genialiojo kolegos Juozo Statkevičiaus šou. Vis atidėliojau ir maniau, kad tuoj įsigysiu – visada einu, o dabar vien iš solidarumo norėjau ten pakliūti. Žinau, ką reiškia viešas puolimas, kaip toli galima nueiti. Prašyti pakvietimų ir visokių praleidimų nemėgstu, nes žinau, kaip sunkiai dirba kai kurie žmonės, kol užlipa ten, kur yra šiandien. Tačiau – gera žinia – bilietai pas Juozą VISI IŠPIRKTI ir, gaila, bet dabar ramu. Tvarkelė. Tik noriu priminti mums visiems, mielieji, šiandien nemadingą tiesą, kuri turi bjaurią tendenciją – kaip pati mada – grįžti bumerangu: niekada neteiskite.

O Juozas yra geriausia, kas galėjo nutikti mažam mūsų kraštui ir kartais net neįsivaizduojame, kokios reikia turėti dvasinės jėgos ir ryžto iš tokios neturtingos, nedidelės valstybėlės tapti pasaulinio lygio kūrėju.

Todėl: būkime atsargūs ir pastabūs vertintojai, būkime tie, kurie suteikia saviems sparnus, susikiškime savo pyktį, pavydą ir norą visus sulyginti, parodyti, „kaip reikia galvoti“ ten, kur telpa tuo momentu. Linkiu kolegai šviesos. Jos ima trūkti šiuo metų laiku Lietuvoje. Kiekvienas, išdrįsęs drąsiai išsižioti „Juozai, varyk lauk iš Lietuvos“ ir pabandęs klijuoti jam nors menkiausią etiketę yra eilėje prie šiukšlių dėžės. Istorijos šiukšlių dėžės. Nes nemąstantys žmonės anksčiau ar vėliau ten atsiduria. Klausimas tik – anksčiau, ar vėliau“, – dėstė Jurga Lago.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.