Drastiškiems iššūkiams žvaigždės ryžtasi ir iš auklėjimo paskatų

Kino, pramogų verslo ir podiumo žvaigždės daro įtaką art meno pasauliui. Dažnai jos pačios tampa eksponatais.

 ViDA Press nuotr.
 ViDA Press nuotr.
 Tilda Swinton.<br> ViDA Press nuotr.
 Tilda Swinton.<br> ViDA Press nuotr.
 Milla Jovovich.<br> ViDA Press nuotr.
 Milla Jovovich.<br> ViDA Press nuotr.
 Cara Delevingne.<br> ViDA Press nuotr.
 Cara Delevingne.<br> ViDA Press nuotr.
 Cara Delevingne.<br> ViDA Press nuotr.
 Cara Delevingne.<br> ViDA Press nuotr.
 Lady Gagos skulptūra.<br> ViDA Press nuotr.
 Lady Gagos skulptūra.<br> ViDA Press nuotr.
 Bjork.<br> ViDA Press nuotr.
 Bjork.<br> ViDA Press nuotr.
Daugiau nuotraukų (7)

Lrytas.lt

Nov 29, 2017, 9:58 AM

Cara Delevingne (25 m.)

Britų modelis ir aktorė Cara Delevingne įkvėpė tėvynainį, dailininką, kuris slepiasi po menine slapyvarde Chemical X , sukurti kompoziciją „Ecstasy“.

Kūrinio centre – silikoninė C.Delevingne kopija, įkurdinta stiklo plastike, kuris inkrustuotas septyniais tūkstančiais tablečių. Ši nuo spalio pabaigos Londone demonstruojama kompozicija jau įvertinta 1 milijonu Didžiosios Britanijos svarų sterlingų.

Nors dailininkas nenurodo, kas jo mūza, panašumas su originalu akivaizdus. Dailininkas Chemical X, įkūnijęs garsiąją tėvynainę silikone, kruopščiai sudėliojo kiekvieną jos garsiųjų antakių plaukelį ir iki smulkmenų atkūrė Caros tatuiruotes.

Kodėl Chemical X pasirinko būtent Carą?

Tilda Swinton (57 m.)

1995-aisiais aktorė Tilda Swinton dalyvavo performanse „The Maybe“, surengtame Londono „Serpentine Gallery“. Britė visą savaitę – aštuonias valandas per dieną užmerktomis akimis gulėjo stikliniame kube.

„Kai visa tai baigėsi, nusprendžiau nieko panašaus nebedaryti. Bet dabar tai noriu pakartoti. Tokiu būdu norėčiau numirti, kai visiškai susensiu“, – pasakojo aktorė.

Po metų – 1996-aisiais – T.Swinton tai pakartojo Romos „Museo Barracco“, o 2013 m. – Niujorko šiuolaikinio meno muziejuje. Tik performansas tęsėsi kasdien ir visą mėnesį.

Milla Jovovich (41 m.)

2013-aisiais Holivudo aktorė atidarė eilinę Venecijos festivalio bienalę, atlikdama pagrindinį vaidmenį Amerikos dailininkės ir aktorės Taros Subkoff performanse „Fake Milla“.

Venecijos centre Millai pastatė jaukų stiklinį namelį – kubą, kur aktorė praleido penkias savo gyvenimo dienas. Nekreipdama dėmesio į besibūriuojančią prie jos būsto minią, M.Jovovich vaizdavo madų besivaikančią ponią. Ši į savo stiklinį būstą krovė dėžutes su drabužiais, batais ir visokiomis smulkmenomis, – visa buvo užsakyta iš internetinių parduotuvių.

Performansui einant į pabaigą, kai kubo erdvė buvo beveik visiškai užversta dėžutėmis, iš beviltiškumo M.Jovovich pradėjo verkti.

Į savo socialinio tinklo „Twitter“ paskyrą aktorė parašė: „Ne, to jau perdaug! Nesuprantu kaip tiek daug visko atsirado! Iš tikrųjų man nereikia tiek visko!“

Bjork (52 m.)

Avangardizmas tiesiog įaugęs į islandų aktorės Bjork kraują. Ir net jei ji nebūtų sutikusi savo vyro (jau buvusio), amerikiečių režisieriaus Matthew Barney, ji būtų vis tiek patraukli art menui.

Su juo susipažino 2000-aisiais per Kanų kino festivalį, kur pelnė geriausios aktorės auksinę palmės šakelę už pagrindinį vaidmenį režisieriaus Larso Van Triero filme „Šokėja tamsoje“.

Lady Gaga (31 m.)

Susidomėjimas JAV dainininke Lady Gaga pastaruoju metu kiek pritilo. Bet prieš ketverius metus pasirodžius jos muzikiniam albumui „Artpop“, visi apie ją tik ir kalbėjo.

Pirmiausia visų dėmesį patraukė populiaraus amerikiečių dailininko Jeffo Koonso sukurtas šio muzikos albumo viršelis. Ant jo pavaizduota Lady Gaga skulptūra su milžnišku kamuoliu.

Dabar „Artpop“ viršelis laikomas vienu įdomiausių sumanymų popmuzikos istorijoje.

Garsioji atlikėja taip pat dalyvavo daugelyje performansų.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.