Paaiškėjo tamsi ir skandalinga Ispanijos karalienės Letizios paslaptis

Ispanijos karalienė Letizia (45 m.) ilgai ir sėkmingai dirbo televizijos žurnaliste. Tik neseniai paaiškėjo, kad per pokalbį dėl darbo jos vadovas reikalavo sekso.

 Savo įžvalgiu charakteriu Letizia pakeitė moters vaidmenį konservatyviuose karališkuosiuose rūmuose.<br>ViDA Press nuotr.
 Savo įžvalgiu charakteriu Letizia pakeitė moters vaidmenį konservatyviuose karališkuosiuose rūmuose.<br>ViDA Press nuotr.
Ispanės tiki, kad į viešumą patekusi ir su jų karaliene susijusi informacija duos postūmį tolesniems visuomenės pokyčiams.<br>ViDA Press nuotr.
Ispanės tiki, kad į viešumą patekusi ir su jų karaliene susijusi informacija duos postūmį tolesniems visuomenės pokyčiams.<br>ViDA Press nuotr.
Savo įžvalgiu charakteriu Letizia pakeitė moters vaidmenį konservatyviuose karališkuosiuose rūmuose.<br>ViDA Press nuotr.
Savo įžvalgiu charakteriu Letizia pakeitė moters vaidmenį konservatyviuose karališkuosiuose rūmuose.<br>ViDA Press nuotr.
Daugiau nuotraukų (3)

Lrytas.lt

Jan 27, 2018, 4:47 PM

Grotažymė „#MeToo“ („aš taip pat“) žymi seksualinį priekabiavimą ir tapo šių besibaigiančių metų svarbiausiais žodžiais. Nuo to laiko, kai JAV aktorė Alyssa Milano (44 m.) spalio mėnesį prabilo apie įtakingojo prodiuserio Harvey Weinsteino (65 m.) seksualinį priekabiavimą, šia tema visame pasaulyje įsiplieskė diskusijos.

Tūkstančiai moterų – tarp jų ir daugybė įžymybių – viešai pripažino, kad patyrė pažeminimą ir seksualinį priekabiavimą. Paaiškėjo, kad tarp aukų yra ir dabartinė Ispanijos karalienė Letizia.

Kai ji norėjo įsidarbinti Ispanijos visuomeninės televizijos TVE žinių laidų vedėja, būsimasis viršininkas pateikė jai niekšišką pasiūlymą – darbas už seksą! Šis skandalas dabar atskleistas knygoje.

Šios biografinės Ispanijos karalienės Letizios knygos autorius – žinomas žurnalistas Miguelis Aguilaras. Savo tyrimo metu jis paėmė interviu iš buvusio Meksikos laikraščio „Siglo 21“ direktoriaus Jorge’o Zepedos (65 m.).

Po dešimtajame dešimtmetyje atliktos Letizios žurnalistinės praktikos, kuriai vadovavo J.Zepeda, jis tapo savotišku dabartinės Ispanijos karalienės globėju.

Ir jis atskleidė sukrečiančius įvykius, kurie Ispanijos karalienę Letizią iki šiol persekioja. 2000-aisiais ji gavo kvietimą pasikalbėti dėl darbo visuomeninėje televizijoje TVE.

„Ispanijoje labai žinomas ir aukštai vertinamas žurnalistas pakvietė Letizią į savo biurą ir pasakė, kad ji galinti gauti darbą. Bet tik tuomet, jei permiegotų su juo“, – teigia J.Zepeda.

Nepaisant tokio neįtikėtinai įžūlaus, žeminančio pasiūlymo, Letizia nesutriko ir savo kankintojui maloniai, bet kategoriškai ir ryžtingai pasakė „ne“.

Bet, kaip sako J.Zepeda, Letizia iki sielos gelmių buvo sukrėsta ir šokiruota:

„Letizią sutikau likus nedaug laiko iki jos sužadėtuvių su Ispanijos sosto įpėdiniu princu Felipe 2003-iaisiais. Ji buvo vis dar susijaudinusi, kai man pasakojo apie šį atsitikimą. Letizia sakė, kad svarsčiusi vyrą pamokyti, bet paskui to nepadariusi.“

Bet kas buvo tas sekso reikalavęs vyriškis, J.Zepeda neišdavė.

Kai Meksikos televizijos transliuotojas „Las Estrellas“ pranešė apie skandalą, Ispanijos žiniasklaida kreipėsi į vieną buvusių Letizios vadovų Alfredo Urdaci (58 m.).

Jis viską paneigė. Iš Ispanijos karališkųjų rūmų – jokio pareiškimo.

Bet karalienės Letizios tėvynėje niekas neabejoja jos žodžių teisingumu. Pirmiausia dėl to, kad praėjusiais mėnesiais vis daugiau Ispanijos televizijos žurnalisčių prabilo apie tai, kokia moterims priešiška ir seksistinė yra ši darbo sritis.

Ir žymiausias JAV televizijos transliuotojo NBC vedėjas Mattas Laueris (59 m.) buvo atleistas dėl seksualinio priekabiavimo.

Pirmiausia ispanės tiki, kad į viešumą patekusi ir su jų karaliene susijusi informacija duos postūmį tolesniems visuomenės pokyčiams.

Iš pradžių daugelis žiniasklaidos priemonių sumenkino Letizios grožį. Būdama išsiskyrusi moteris, ji pradžioje neturėjo buvusio Ispanijos karaliaus Juano Carloso (79 m.) ir jo žmonos Sophios (79 m.) palankumo.

Bet savo įžvalgiu charakteriu Letizia pakeitė moters vaidmenį konservatyviuose karališkuosiuose rūmuose.

Dėl to ji tokia mylima Ispanijoje – labiau nei jos sutuoktinis karalius Felipe. Tad vargu ar begali būti geresnė tarpininkė „#MeToo“ judėjimui.

Priekabiavimas palietė ir šviesuolius

* Karališkoji Švedijos akademija, kuri skiria Nobelio premijas, tapo sekso skandalo vieta.

Kaip praneša laikraštis „Dagens Nyheter“, vieną kultūros funkcionierių, turinčių artimų ryšių su akademija, 18 moterų apkaltino seksualiniu priekabiavimu ir net esama vieno išprievartavimo atvejo.

Pasak laikraščio „Expressen“, kalbama apie fotografą Jeaną Claude’ą Arnault (71 m.). Bet jis viską neigia.

Ypač pikantiška detalė: seksualinių priekabiavimų veiksmo vieta tapusios literatūros akademijos patalpos.

J.C.Arnault ir jo žmona Katarina Frostenson (64 m.), kuri yra akademijos narė, buvo pašalinti iš šių metų Nobelio premijos teikimo ceremonijos.

* Ir karališkieji asmenys nebuvo apsaugoti nuo kino žvaigždės Kevino Spacey (58 m.).

Per 2007-aisiais vykusią vakarienę seksualinį K.Spacey priekabiavimą patyrė jo stalo kaimynas Ari Behnas (45 m.).

Interviu Norvegijos radijo transliuotojui „P4“ buvęs Norvegijos princesės Marthos Louise (46 m.) vyras A.Behnas pasakojo: „Jis man pasiūlė: „Išeikime surūkyti cigaretės.“ Ir po stalu griebė man tarp kojų.“

Parengė Ona Kacėnaitė

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.