Savaitės blykstėse – Jasaičių drama, M.Šalčiūtės bėdos ir vestuvės be žiedų

Žurnalas „Stilius“ siūlo prisiminti įsimintiniausius praėjusios savaitės Lietuvos garsenybių gyvenimo atgarsius.

 Savaitės blykstės.
 Savaitės blykstės.
 Simas ir Oksana Jasaičiai.<br>R.Danisevičiaus nuotr.
 Simas ir Oksana Jasaičiai.<br>R.Danisevičiaus nuotr.
 Monika Šalčiūtė.<br>R.Danisevičiaus nuotr.
 Monika Šalčiūtė.<br>R.Danisevičiaus nuotr.
 Juozas Statkevičius.<br>J.Stacevičiaus nuotr.
 Juozas Statkevičius.<br>J.Stacevičiaus nuotr.
 Augustė Radzevičiūtė su Neilu Gittinsu.<br>J.Stacevičiaus nuotr.
 Augustė Radzevičiūtė su Neilu Gittinsu.<br>J.Stacevičiaus nuotr.
Gintarė Karaliūnaitė ir Marcas Andre Canuelis.
Gintarė Karaliūnaitė ir Marcas Andre Canuelis.
Daugiau nuotraukų (6)

Lrytas.lt

Feb 16, 2018, 4:21 PM

Poros aistros vis dar nerimsta

Vis dar nerimsta aistros dėl Simo Jasaičio (35 m.) ir jo žmonos Oksanos Pikul-Jasaitienės (34 m.) kivirčo. Smurtu apkaltinto krepšininko advokatas Albertas Bandžius laidoje „Yra, kaip yra“ prasitarė, kad Oksana policiją iškvietė vėliau. „Kai neva smurto auka policijai apie smurtą praneša praėjus 40 minučių po paties įvykio, prieš tai dar kam nors pasiskambinusi, nejau nekyla abejonių, ar ta auka iš tiesų yra auka?“ – klausė jis.

A.Bandžius teigė, kad Oksanos žinučių tekstai toli gražu nepriminė žavios moters, matomos televizijos ekranuose. Jis abejojo aukos nuoširdumu ir paminėjo, kad policijos skambučio išklotinėje Oksanos balsas skambėjo ramiai, tarytum duodant interviu.

Kitą dieną laidoje „Valanda su Rūta“ prakalbo pati Oksana. Ji teigė, kad jau aštuonerius su puse metų jų namuose vyrauja alkoholio problema, tačiau neištvėrusi pagalbos ji kreipėsi pirmą kartą.

„Po visų įvykių, kurie buvo, buvo momentų, kad net pasigailėjau, jog į pagalbą pasikviečiau policiją. Daug nemalonių įvykių, kurie buvo po iškvietimo, mane tiesiog šokiravo“, – tęsė Oksana.

Dainininkė kaltino policijos pareigūnus šališkumu ir nemandagiu elgesiu.

„Pareigūnas ėmė mane tildyti, nemandagiai kalbėti. Man paprašius užpildyti pareiškimą jis ėmė atkalbinėti. Galiausiai kai aš vis tiek reikalavau parašyti pareiškimą, nes šitaip elgtis prie mažamečio vaiko akių negražu, jis ėmė tyčiotis iš manęs, šaipytis“, – kalbėjo O.Pikul-Jasaitienė.

Vizažiste dirbančią Oksaną įskaudino ir Simo artimųjų teiginiai spaudoje.

„Simo sesuo ir mama pareiškė, kad aš taikau jiems psichologinį smurtą. Žinote, kas buvo įvardyta psichologiniu smurtu? Mano pagalbos šauksmo žinutės, kuriose gražiai prašydavau paprotinti Simą, kad atsisakytų alkoholio, gražiai elgtųsi prie vaiko, kad nesikeiktų, nesistumdytų. Aš norėjau normalaus vyro“, – teigė Oksana.

Kaip laidoje prasitarė O.Pikul-Jasaitienė, likus bene dviem mėnesiams iki viešu tapusio konflikto pora prakalbo apie skyrybas. Būtent Oksana, pervargusi nuo visko, pasiūlė tyliai ir ramiai išsiskirti, o S.Jasaitis su jos prašymu kaip ir sutiko. Tačiau galiausiai šeimoje kilo gausybė nesutarimų, kurie ir paskatino smurtą.

Vargas dėl buto

Socialinių tinklų žvaigždei Monikai Šalčiūtei (20 m.) Vilniaus centre butą nuomojusi moteris pažėrė kaltinimų. Anot jos, M.Šalčiūtė pabėgo iš buto palikusi jį apleistą ir nesumokėjusi komunalinių mokesčių. Pamačiusi apgadinto buto nuotraukas jo savininkė dar bandė susisiekti su Monika, tačiau nesėkmingai.

Moteris buto nuomai buvo pasisamdžiusi agentą, kuris ir prižiūrėdavo nuomininkus, sąskaitas. M.Šalčiūtei pranešus apie norą išsikraustyti vyras sutartu laiku socialinių tinklų žvaigždės nesulaukė. Maža to, buto raktą Monika tiesiog paliko restorane, kuris yra tame pačiame name kaip ir nuomojamas būstas.

„Baisiausia, kad man nebuvo pranešta, jog bute ji laiko šunį. Jis – Akita veislės, tokio dydžio gyvūnams bute nėra tinkamų sąlygų. Pati auginu šunį, žinau, ką tai reiškia“, – apmaudo neslėpė buto savininkė.

Vestuvės be žiedų

Keliautojo Vytaro Radzevičiaus ir žurnalistės Laisvės dukra Augustė Radzevičiūtė (24 m.) susituokė su vaiko tėvu britų iliustratoriumi Neilu Gittinsu (38 m.).

Sūnų Skajų Juozapą auginanti pora savo meilę Vilniaus santuokų rūmuose įteisino stebint tik Augustės pusseserei ir Neilo motinai. Pora per vestuves atsisakė ir žiedų, tad per ceremoniją tik įtvirtino santuoką parašais ir iškeliavo valgyti picų.

„Visuomet sakėme, kad niekas nepasikeis. Vienintelis dalykas, kuris pasikeitė po ceremonijos, – mano pavardė. Dabar esu ponia Augustė Gittins“, – sakė V.Radzevičiaus dukra.

Priekabiavo moteris

Praėjusią savaitę apie karčią galimo seksualinio priekabiavimo patirtį prakalbo ir Dailės akademijos absolventas dizaineris Juozas Statkevičius (49 m.). Vyras apie šiuos potyrius daug pasakoti nenori – jis įsitikinęs, kad į viešumą keliamos scenos ir panašaus turinio istorijos yra mados reikalas.

„Turėjau dėstytoją, kuri irgi prie manęs priekabiavo. Nepasakosiu istorijos, nors išgirdęs apie šį skandalą norėjau pasipasakoti, bet dabar man tai yra labai tuščias mados reikalas“, – tepasakė Juozas.

Apipylė purvais

Dainininkė Gintarė Karaliūnaitė (39 m.) atvėrė širdį apie slegiančias skyrybas ir patirtą vyro fizinį bei psichologinį smurtą. Laidoje „Nuo... Iki...“ ji kalbėjo, kad gyvena apimta nuolatinės baimės, nes mažametės dukters tėvas kanadietis Marcas Andre Canuelis (35 m.) bet kada gali išsivežti vaiką į Kanadą.

Gintarės sutuoktinis taip pat išsakė nuomonę apie visą moters pateiktą istoriją, kuri, žinoma, buvo visiškai priešinga. Pasak Marco Andre, G.Karaliūnaitė jį šmeižia, o jis, girdėjęs nemažai perspėjimų, vis tiek ryžosi santuokai ir kurti bendrą ateitį.

„Išties? Bandžiau išlaužti duris? Tu kentei smurtą? Aš ketinau pagrobti mūsų vaiką? Jau prieš ketverius metus prašiau tavęs kreiptis į specialistus. Tik vieną kartą įkalbėjau tave pas juos apsilankyti, o tu sutikai tik dėl to, kad buvai įsitikinusi, jog aš atsisakysiu tėvystės teisių“, – socialiniame tinkle rėžė jis. Vyras nepagarbiai atsiliepė apie Gintarę, kaltino ją po kūdikio praradimo desperatiškai bandžius pastoti dar kartą.

„Tuomet tu perspėjai mane, kad vedžiau raganą ir kad iščiulpsi mano kraują, kol mane pribaigsi“, – teigė Marcas.

„Nesiekiu įrodyti, kad jis vos manęs nenužudė. Svarbiausia, kad dabar nenutiktų nieko blogo. Jungiuosi prie tų moterų, kurios sako: gana, nebetylėkime“, – savo ruožtu teigė Gintarė.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.