Velionės Žanos Friskės tėvams draudžia išvysti operaciją ištvėrusį anūką

Nors po dainininkės Žanos Friskės mirties praėjo jau daugiau nei dveji metai, iki šiol atlikėjos ir jos vyro artimieji kovoja dėl teisės globoti berniuką. Kaip paaiškėjo, Ž.Friskės mamai Olgai Vladimirovnai netgi nebuvo pranešta, kad berniukas ruošiamas operacijai, o po to jai nebuvo leidžiama aplankyti sveikstančio vaikaičio.

 Žana Friske su sūnumi Platonu ir jo tėvu Dmitrijumi.<br> Socialinių tinklų nuotr.
 Žana Friske su sūnumi Platonu ir jo tėvu Dmitrijumi.<br> Socialinių tinklų nuotr.
 Žana Friske su mama Olga.<br> Socialinių tinklų nuotr.
 Žana Friske su mama Olga.<br> Socialinių tinklų nuotr.
 Žana Friske.<br> Socialinių tinklų nuotr.
 Žana Friske.<br> Socialinių tinklų nuotr.
 Žanos Friskes sūnus Platonas.<br> Socialinių tinklų nuotr.
 Žanos Friskes sūnus Platonas.<br> Socialinių tinklų nuotr.
 Žanos Friskes sūnus Platonas su tėvu Dmitrijumi.<br> Socialinių tinklų nuotr.
 Žanos Friskes sūnus Platonas su tėvu Dmitrijumi.<br> Socialinių tinklų nuotr.
Daugiau nuotraukų (5)

Lrytas.lt

Mar 11, 2018, 12:33 PM, atnaujinta Mar 11, 2018, 12:38 PM

Dmitrijus Šepelevas neleido Ž.Friskės šeimai aplankyti berniuko, nors prieš tai teismas buvo nustatęs susitikimų tvarką.

O visa kova užvirė po to, kai velionės artimieji panoro sužinoti, ar Dmitrijus – išties yra vaikelio tėvas. Pasirodo, yra tikimybė, kad jis neteisėtai pasisavino vaiko globą.

Remiantis naujausiu teismo sprendimu, velionės dainininkės tėvai turi teisę lankyti ir leisti laiką su vaikaičiu, tačiau per šių metų tris mėnesius berniukas dar nematė savo senelių. Maža to, neseniai mažamečiam vaikui buvo pasakyta, kad jo artimieji paprasčiausiai mirė.

„Jei Dmitrijus vaikui sugebėjo pasakyti, kad mirė jo močiutė, esu įsitikinusi, kad jis gali padaryti bet ką, kad tik vaikas nepamatytų savo artimųjų. Mane tiesiog nori pašalinti iš vaiko gyvenimo. Suaugusiems, vaiko, kuris neteko mamos, artimiesiems jis nejaučia jokios pagarbos. Jis tikrai taip elgiasi specialiai“, – įsitikinusi O.Vladimirovna.

Pasak motinos, tokiems draudimams D.Šepelevas turi ir savų priežasčių – berniukui neseniai buvo atlikta operacija.

„Dabar jis man aiškina, kad vaikui buvo pašalinti adenoidai, o po operacijos jis puikiai atsigauna. Bet supraskite, tai – ambulatorinis, namų gydymas, juk jis neguli ligoninėje... Aš net neturiu kam paskambinti ir ko paklausti apie savo vaikaičio sveikatą“, – susirūpinimo neslėpė Ž.Friskės mama.

Ž.Friskės mama labiausiai baiminasi dėl to, kad vaikas dar labai mažas ir jei dažnai nematys savo artimųjų, juos tiesiog pamirš ir nebepripažins. Jau buvo įvykis, kai berniukas atsisakė priimti dovaną iš savo močiutės.

„Paskutinį kartą buvome susitikę lapkritį, muzikiniame spektaklyje vaikams. Apsaugos darbuotojų paprašiau, kad spektaklyje galėčiau sėdėti šalia Platono, kad esu jo močiutė, kuriai per mėnesį skiriama vos pusantros valandos pasimatymui. Vaikas mane iškart atpažino ir labai apsidžiaugė pamatęs!

Norėjau įteikti jam žaislą dovanų, tačiau Platonas man tyliai pašnabždėjo, kad jam neleidžiama iš mūsų priimti jokių dovanų“, – drebančiu balsu žiniasklaidai pasakojo moteris.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.