Clarins dinastijos istorija: kūno kontūrus pagerinęs medikas susižėrė milijonus

Antrasis pasaulinis karas talentingam medicinos studentui Jacques’ui Courtinui-Clarinsui sutrukdė padaryti gydytojo karjerą, tačiau neatėmė galimybės įgyvendinti drąsią svajonę ir sukurti dabar vieną žinomiausių kosmetikos prekės ženklų.

Kompanijos įkūrėjas Jacques’as Courtinas-Clarinsas.
Kompanijos įkūrėjas Jacques’as Courtinas-Clarinsas.
 Broliai Christianas ir Olivier (kairėje) Courtinai- Clarinsai rūpinasi tėvo įsteigtu verslu.
 Broliai Christianas ir Olivier (kairėje) Courtinai- Clarinsai rūpinasi tėvo įsteigtu verslu.
 Claire, Virginie, Jenna ir Prisca dabar rūpinasi savo senelio įmone.
 Claire, Virginie, Jenna ir Prisca dabar rūpinasi savo senelio įmone.
Daugiau nuotraukų (3)

Lrytas.lt

Apr 23, 2018, 8:31 AM

Prancūzijos prekės ženklui „Clarins“ dabar vadovauja Olivier Courtinas-Clarinsas, įkūrėjo J.Courtino-Clarinso sūnus.

Jam talkina jo dukterys 31 metų dvynės. Prisca atsakinga už sveikatingumo centrų „Clarins SPA and Lunch“ kryptį, o Jennai (31 m.) patikėtas prekės ženklo ambasadorės vaidmuo.

O.Courtino-Clarinso namas yra prabangiame 16-ajame Prancūzijos sostinės Paryžiaus rajone.

Čia turistai itin retai užklysta. O jei pasirodo, traukia toliau – link Bulonės miško ar į žaliųjų Trokadero sodų pusę.

Dauguma pastatų – šiuolaikinio stiliaus, su uždarais vidiniais kiemeliais ir stiklinėmis mansardomis.

Po prabangųjį rajoną auklės stumia dizainerių sukurtus vežimėlius, audinių kailinius vilkinčios, stilingai susišukavusios pagyvenusios ponios vaikštinėja su Jorkšyro terjerais.

Pradedant vidudieniu restoranuose užverda gyvenimas: dėl jautienos slėgtainio, gruzdintų bulvyčių ir taurės raudonojo vyno per pietų pertrauką paryžiečiai pasirengę atidėti bet kokius reikalus. Tai ir yra garsiojo prancūziško meno gyventi dalis.

Jei susitikimas su žurnalistais numatytas 9 val. ryto, O.Courtinas-Clarinsas ateina penkiomis minutėmis anksčiau. Balti kaip sniegas marškiniai, prie veido odos bei akių priderintas nepriekaištingai atrodantis kostiumas.

Bet žiniasklaidos atstovus jis paprastai pirmiausia pakviečia pasivaišinti puodeliu kvapaus espreso ir šviežiu sviestiniu prancūzišku raguoliu.

„Kai dar buvau vaikas, mano tėvas į namus parsinešdavo naujų kosmetikos priemonių pavyzdžių, kad mama galėtų pabandyti pirmoji. Slapčia užsidarydavau vonioje ir jas sumaišydavau. Tai buvo mano pirmieji cheminiai bandymai“, – pasakojo „Clarins Group“ generalinis direktorius.

O.Courtino-Clarinso tėvas Jacques’as dar būdamas medicinos universiteto studentas 1954-aisiais įkūrė kosmetikos prekės ženklą „Clarins“.

Bendrovės pavadinimu jis pasirinko personažo, kurį vaidino mokyklinėje pjesėje, vardą, o paskui „Clarins“ pridėjo prie savo pavardės. Taip visi jo šeimos nariai tapo dvigubos pavardės savininkais.

Jacques’as buvo kuklus, bet talentingas studentas medikas, sugebėjęs įgyvendinti drąsią svajonę ir sukurti pasaką savo rankomis.

Jis norėjo tapti gydytoju, bet šių planų jam nepavyko įgyvendinti dėl Antrojo pasaulinio karo. Jacques’as gydė sužeistuosius Paryžiaus ligoninėse, bet suprato, kad nori tapti rankų terapijos specialistu, daryti masažus ir mokėti tinkamai prižiūrėti odą.

Savo karjerą jis pradėjo daryti po miestą važinėdamas dviračiu ir paryžiečiams pardavinėdamas kvapiuosius aliejus.

Šeštajame dešimtmetyje J.Courtinas-Clarinsas grožio industrijoje įvykdė revoliuciją – jis išrado masažo priemonę „Masvelt“, kuri labai pagerina kūno kontūrus.

Paskui Paryžiuje atidarė grožio institutą, kur fizioterapijos specialistus ir kosmetologus asmeniškai mokė savo unikalaus masažo subtilybių.

„Senelis labai mylėjo moteris, jam buvo svarbi jų nuomonė ir jis stengėsi kurti vis naujas priemones, kad kiekviena moteris pasijustų graži. Na, koks gi vyras pasirengęs paaukoti savo gyvenimą kovai su celiulitu?“ – sakė grožio industrijos įkūrėjo anūkė Jenna.

„Tonizuojamasis aliejus tikrai gelbėja nuo odos išsitempimo nėštumo metu. Neseniai pagimdžiau, tad žinau, apie ką kalbu“, – pridūrė antroji anūkė Prisca.

„Clarins“ aliejai sudaryti iš augalinių ekstraktų, o jų sudėtis nuolat tobulinama laboratorijose.

Ir Jacques’as naudojo savo kosmetiką ir, atrodydamas 20 metų jauniau, galėjo slėpti savo amžių. Jis iki pat mirties (2007 m.) prisidėjo prie savo verslo plėtros, naujų priemonių kūrimo ir aktyviai bendravo su klientais.

Jacques’o sūnus Olivier ne iš karto nusprendė pratęsti tėvo darbą. Jaunystėje jį kur kas labiau domino medicina, todėl iš pradžių jis padarė chirurgo ortopedo karjerą ir tik po to, 1995-aisiais, pradėjo dirbti bendrovėje.

Praktinė gydytojo O.Courtino-Clarinso patirtis bendrovei davė tik naudos.

„Visuomet domėjausi odos priežiūra, man rūpėjo padaryti ją geresnę. Juk grožis – tai ne tik gerovė, pasitikėjimas savimi, bet ir rūpinimasis savimi, natūralumas, judėjimas į priekį“, – sakė O.Courtinas-Clarinsas.

Olivier dukterys dvynės Prisca ir Jenna taip pat ne iš karto įsiliejo į šeimos verslą. Iš pradžių jos norėjo pakeliauti po pasaulį, savo akimis pamatyti, kaip dirba kitos grožio industrijos kampanijos, sukaupti patirties.

Mėlynų akių brunetė Prisca prieš keletą metų atidarė savo manikiūro salonų tinklą.

„Ji visą laiką žiūri į mano nagus ir nusivylusi atsidūsta, jei lakas būna nors truputį nusilupęs“, – sakė Priscos sesuo rudakė blondinė Jenna.

Prisca, pradėjusi dirbti šeimos bendrovėje, manikiūro salonų tinklą nusprendė parduoti. Juk „Clarins“ neturi savo sukurto nagų lako.

„Mes kol kas nesugalvojome, kokiu būdu padaryti laką atsparų, tvirtą, bet natūralios sudėties. Ilgalaikiam efektui pasiekti reikia pernelyg daug chemijos, o tai nesuderinama su ilgametėmis mūsų bendrovės nuostatomis“, – aiškino Prisca, dabar užsiimanti „Clarins SPA and Lunch“ veiklos kryptimi.

Jenna paskirta šeimos prekės ženklo ambasadore. Ir neatsitiktinai.

„Pasaulį suvokiu vizualiai, į viską žvelgiu estetiniu požiūriu. Man patinka gilintis į mūsų prekės ženklo genetiką, šeimos vertybes. Mano uždavinys – supažindinti pasaulį su mūsų bendrovės filosofija“, – sako Jenna.

„Clarins Group“ generalinis direktorius O.Courtinas-Clarinsas turi vyresnįjį brolį Christianą, kuriam patikėta bendrovės reklama. O šis – dvi suaugusias dukteris – Virginie ir Claire.

„Visos esame maždaug vieno amžiaus, tad puikiai suprantame viena kitą. Net jei ir atsiranda nesutarimų, greitai randame bendrą sprendimą“, – tikino Jenna.

Jenna ir Prisca tvirtina, kad yra laimingos dirbdamos savo tėvo – savo šeimos bendrovės labui.

„Niekuomet nedarome takoskyros tarp darbo ir asmeninio gyvenimo. Net namuose aptariame einamuosius darbus. Apskritai retai išsiskiriame. Žiemą slidinėjame Meribelyje (Prancūzija), o vasaras leidžiame mūsų viloje San Tropeze (Prancūzija).

Kiekvieną rytą tėtis važiuoja į turgavietę ir pats išrenka žuvį vakarienei. Ją kepa ant žarijų, ant viršaus truputį pabarstydamas jūros druskos“, – pasakojo Jenna.

Prancūzai yra tikri gurmanai, – tuo jos tėvas Olivier nė kiek neabejoja, – galintys valandų valandas kalbėti apie maistą. Tad ir „Clarins SPA and Lunch“ centruose dirbantys virėjai – sveikos mitybos specialistai.

Jie, „Clarin Group“ generalinio direktoriaus teigimu, žino, ką reikia suvalgyti veido odai atgaivinti ir raukšlėms išlyginti.

Į salotas „Clarins SPA and Lunch“ virėjai deda avokado, riešutų, lašišos – gerųjų riebalų turinčių produktų.

Priscos nuomone, grožis tiesiogiai priklauso nuo to, ką valgai. Ir net įterpti serumo į veido odą „Clarins“ sugalvojo unikalų metodą, kuris sužadina kraujo cirkuliaciją.

Ar O.Courtinas-Clarinsas piktas viršininkas?

Į šį klausimą jo dukterys Prisca ir Jenna atsako draugišku juoku. Atrodo, kad šioje mažoje šeimyninėje valstybėje karaliauja visiška demokratija.

„Kartais man norėtųsi būti griežtesniam, bet turiu vien dukteris. 80 proc. mano darbuotojų – moterys. Ir kaip gali būti griežtas? Manau, kad svarbiausia – bendravimas. Reikia vienam su kitu kalbėtis.

Nuolat susitinkame sekmadieniais – mano brolis Christianas, jo dukterys, mano dukterys, giminaičiai – ir aptariame reikalus“, – sako Olivier.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.