„Miss USSR UK“ karūnos siekianti Jelena: „Žinau, kad Lietuvai tai nepatinka“

Anglijoje vykstantis „Miss USSR UK“ konkursas jau netrukus karūnuos dar vieną gražuolę. Nors merginų iš Lietuvos dalyvavimas šiuose rinkimuose kasmet sukelia pasipiktinimo audras, titulas – vis dar geidžiamas.

Asmeninio archyvo ir missussr.co.uk nuotr.
Asmeninio archyvo ir missussr.co.uk nuotr.
Jelena Adomauskaitė. <br>Asmeninio archyvo nuotr.
Jelena Adomauskaitė. <br>Asmeninio archyvo nuotr.
Daugiau nuotraukų (7)

Lrytas.lt

Apr 26, 2018, 9:08 PM

Šįkart patekti į konkurso dalyvių gretas panoro iš pajūrio kilusi Jelena Adomauskaitė. Anksčiau Anglijoje, o dabar Jungtiniuose Arabų Emyratuose gyvenanti lietuvaitė sako suprantanti, kodėl šie rinkimai tautiečiams kelia nemalonias asociacijas.

„Aš žinau, kad Lietuvai tai nepatinka. Tačiau aš pati jau kurį laiką gyvenu ir dirbu Dubajuje. Taip pat turiu darbą Hong Konge – esu „Diamond shop“ veidas. Mano aplinkai nesvarbus konkurso pavadinimas. Jiems svarbu, kad jis vyksta Londone. O tai – lygis“, – naujienų portalui lrytas.lt pasakoja J.Adomauskaitė.

Būtent pavadinimas ir sukėlė didžiausias audras. „Miss USSR UK“ varžosi gražuolės iš buvusios Sovietų Sąjungos respublikų. 2013 metais šis renginys buvo pasmerktas Lietuvos ambasados Londone. Buvo pageidaujama, kad Lietuvos vardas būtų pašalintas iš oficialaus konkurso puslapio ir kitų su šiuo renginiu susijusių informavimo priemonių.

Visgi, anot įvairiuose konkursuose savo jėgas išbandžiusios J.Adomauskaitės, šie rinkimai itin vertinami.

„Daug metų pažįstu konkurso organizatorę Julią Titovą. Stebėjau, kaip auga jos projektas. Jis tikrai yra aukšto lygio. Pasakyčiau, kad net gi pačio aukščiausio, lyginant su visais konkursais, kuriuose man yra tekę dalyvauti“, – sako J.Adomauskaitė.

Mergina tikina, kad Dubajuje dėl savo sprendimo dalyvauti gražuolių rinkimuose sulaukė tik palaikymo.

„Niekas čia nežino, kas yra „USSR“ arba tiesiog nesigilina. Pasakiau, kad dalyvausiu konkurse Londone ir tai jiems jau sukėlė nuostabą. Jau seniai norėjau dalyvauti, tačiau mane stabdė tai, kad gyvenu ne Londone, kaip visos dalyvės. Tačiau šiemet Julia pati pasiūlė man dalyvauti, nes nusprendė, kad vis tik vieta, kurioje gyvena konkurso dalyvės – nesvarbi. Pusė merginų gyvena ne Anglijoje – atvyko iš svetur“, – atskleidžia konkurso dalyvė.

Atranka prasidėjo šių metų spalį. Iš pradžių merginos siuntė nuotraukas, vėliau – vaizdo įrašus. Paskui atrinktoms gražuolėms teko dalyvauti internetiniuose vaizdo pokalbiuose su komisija. Praėjus ne vieną etapą, finale susitiks tik dešimt merginų. J.Adomauskaitė – vienintelė Baltijos šalių atstovė.

„Su mumis dirba labai profesionali choreografė ir Maskvos. Šou tikrai bus kerintis“, – tiki J.Adomauskaitė.

Siekdama modelio karjeros lietuvė ne kartą dalyvavo grožio konkursuose. 2016 metų gegužę J.Adomauskaitė išbandė jėgas „Miss USSR“ konkurse, kuriame buvo įvertinta „Mis Elegancijos“ titulu. Tų pačių metų spalį gražuolė sudalyvavo ir Libano sostinėje, Beirute, vykusiuose rinkimuose „Miss Tourism Universe“, kur buvo pripažinta dailiausia europiete.

Nors grožio konkursai ilgainiui tapo Dubajuje gyvenančios lietuvaitės gyvenimo dalimi, ji sako, kad „Miss USSR UK“ – paskutinis.

„Planuoju užbaigti savo modelio karjerą. Nuo rugsėjo pradedu savo verslą, susijusį su menu“, – prasitaria J.Adomauskaitė.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.