Justė Arlauskaitė-Jazzu neria į naują nuotykį – atidaro nuosavą restoraną

„Tai buvo viena mano svajonių“, – šypsosi populiari atlikėja Justė Arlauskaitė-Jazzu (30 m.), nerianti į naują veiklą.

  J.Arlauskaitė-Jazzu.<br> Asmeninio albumo nuotr.
  J.Arlauskaitė-Jazzu.<br> Asmeninio albumo nuotr.
Jazzu staigmena gerbėjams<br>L.Griciaus nuotr.
Jazzu staigmena gerbėjams<br>L.Griciaus nuotr.
Justė Arlauskaitė-Jazzu su mylimuoju Donatu Ivanausku.<br>Feisbuko nuotr.
Justė Arlauskaitė-Jazzu su mylimuoju Donatu Ivanausku.<br>Feisbuko nuotr.
Jazzu su mylimuoju Donatu.<br>Socialinių tinklų nuotr.
Jazzu su mylimuoju Donatu.<br>Socialinių tinklų nuotr.
Justė Arlauskaitė-Jazzu.<br>Feisbuko nuotr.
Justė Arlauskaitė-Jazzu.<br>Feisbuko nuotr.
Daugiau nuotraukų (5)

Lrytas.lt

May 29, 2018, 9:09 AM, atnaujinta May 29, 2018, 11:43 AM

Kelis pastaruosius savaitgalius ji praleido su teptuku rankose – dažė patalpų, kuriose netrukus atsidarys naujas restoranas, sienas, rašo žurnalas „Stilius“.

„Visus keliolika metų, kuriuos esu scenoje, nuolat pasakoju, kad man labai patinka maistas – kvapai, skonis, spalvos, improvizaicjos su juo.

Turėti savo restoraną norėjau jau seniai. Netrukus tai virs tikrove“, – džiaugėsi dainininkė.

Anksčiau ji puoselėjo mintį atidaryti maitinimo įstaigą sostinėje, tačiau planus aukštyn kojom apvertė meilė.

Jazzu širdies draugo Donato Ivanausko gimtinė – Anykščiai, ten pora leidžia vasaras, todėl dainininkei kilo mintis, kad šis miestas – puiki vieta tokiam verslui.

„Gražus, kurortinis miestelis, kuris pastaruoju metu labai sparčiai vystosi, jame gausėja turistų, vasaros sezono metu – daug žmonių, kurie ieško, kur praleisti laiką.

Sėdėjom su bičiuliais, kurie Anykščiuose jau turi restoranėlį „Penki taškai“. Pasisuko kalba apie tai, kad lyg tyčia išnuomojamos patalpos, kuriose anksčiau buvo kavinė „Bangelė“.

Senas pastatas nuostabioje vietoje – net ne prie upės, o virš jos. Ten nuo senų laikų buvo valgyklos, kavinės, vėliau patalpos ėjo iš rankų į rankas. Pagalvojome, ir kitą dieną išsinuomojome“, – juokėsi Justė.

Jos tikslas – sukurti jaukią vietą su lengva, atsipalaidavimo kupina atmosfera. Tokią, į kurią nebūtina vilktis vakarinės suknelės, tačiau apsilankymas vis dėlto paliktų nekasdienį įspūdį.

„Kai žmonės ateina į mano koncertą, kviečiu į savo pasaulį, noriu, kad jame visiems būtų gera. Lygiai toks pats bus restoranas. Toks, į kurį užsukama, kai žmonės norisi pabėgti į kitą pasaulį.

Pastatas – trijų aukštų, jame įrengsime ir terasą, ir nedidelį klubą. Restorane turėsime fortepijoną, jame vyks džiazo ir kitų žanrų koncertai, parodos.

Norisi padaryti kažką gero – ir miestui, ir žmonėms. Tikiuosi, kad pavyks įtrauktu jaunus talentingus žmones ir Anykščių ir apylinkių, kurie norės ten būti, dalintis savo menu“, – pasakojo Jazzu.

Maistas? Justė žada, kad valgiaraštis bus įvairus ir spalvingas, o virtuvės šefą pati apibėrė idėjomis, susikaupusiomis keliaujant po pasaulį.

„Manęs draugai jau klausia – ar tai bus kurios nors konkrečios šalies virtuvė? Ne. Noriu, kad maistas būtų įdomus, kokybiškas ir gardus. Tai nebus karbonadų vieta.

Dar noriu, kad būtų naudojama kuo daugiau vietinių ūkininkų produktų. O aš pati einu iš proto nuo marinuotų daržovių ir vaisių – nesvarbu, agurkų, pomidorų, svogūnų ar kriaušių. Kadaise netgi svajojau turėti tokių produktų parduotuvėlę“, – juokėsi Justė.

Dainininkė tikisi, kad naujasis restoranas atsidarys jau iki birželio pabaigos, nors kol kas nėra sugalvojusi jam pavadinimo.

Pati prie patalpų įrengimo prisidėjusi dainininkė ketina pati dažnai laiką leisti šiame restorane, bendrauti su svečiais, galbūt kartais – ir surengti jaukų koncertą.

Į restoraną nemažai iš savo muzikos uždirbtų pinigų sudėjusi Justė nebijo, kad ši investicija neatsipirks. Nors Lietuvoje netrūksta pavyzdžių, kai žinomų žmonių įkurtos maitinimo įstaigos veiklą baigia nesėkmingai – nuo Mios iki Andriaus Tapino ar Giedriaus Masalskio.

„Niekada nebijojau rizikuoti. Jei šįmet karjeros viršūnėje sugebėjau išskirti su grupe, su kuria dainavau 12 metų, tai šį tą pasako.

Žiūriu paprastai, nes restoranas nebus mano pagrindinė veikla. Tai – idėjinis projektas. Be to, investavome keturiese – aš, mano vyras, artimų draugų pora. Aplink visi gąsdina, kad verslui prasidėjus sugriūva draugystės, bet mums taip neturėtų nutikti – viską darome po lygiai“, – pasakojo Jazzu.

Restoranas – tik vienas iš daugelio jos iššūkių šiais metais. Dainininkė Londone baigia įrašyti savo pirmąjį solinį albumą, ketina išleisti poezijos knygą, laukia naujas darbo TV šou „X faktorius“ sezonas, ir tai – dar ne viskas.

„Mano planai ateityje – ir savo viešbutį pastatyti. Svajonės ir ambicijos didėja, kartais ir pačiai baisu. Kasmet sakau – jau kitais metais tai pailsėsiu. Bet tai nesipildo“, – nusijuokė Justė.

 

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.