Kristupas Krivickas atvirai prakalbo apie vaikus ir neįkainojamas akimirkas

Tėvo dienos proga  „Lietuvos ryto“ žurnalas „Stilius“ pasiteiravo televizijos laidų vedėjo ir prodiuserio Kristupo Krivicko (39 m. ) – ką gi jam reiškia ši diena? Jis – daugiavaikis tėvas. Vyras su žmona Jurgita augina tris dukras: Faustą (7 m.), Atėnę (13 m.), Eladą (10 m.) ir sūnų Augustą (2 m.).

 Kristupas Krivickas teigia, kad per Tėvo dieną jis susimąsto apie savo vaikų kelionę.<br> T.Bauro nuotr.
 Kristupas Krivickas teigia, kad per Tėvo dieną jis susimąsto apie savo vaikų kelionę.<br> T.Bauro nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

Jun 3, 2018, 9:01 AM, atnaujinta Jun 3, 2018, 10:02 AM

„Man Tėvo diena kuo toliau, tuo daugiau reiškia. Kai buvau savo tėčio sūnus, tai man reiškė mano tėčio dieną. Tai nebuvo kažkokia ypatingiausia diena metuose. Bet kai pats tapau tėčiu, man ši diena įgijo visai kitą prasmę. Aš matyčiau esminį skirtumą – galiu ne tik pasveikinti savo tėtį ir jam išreikšti pagarbą bei dėmesį, bet ir pats pajusti Tėvo dienos reikšmę, kai sveikina mano vaikai“, – sako Kristupas.

Vyras įsitikinęs, kad Tėvo diena yra skirta tėvams, o ne tiems, kurie jį sveikina. Nes ši šventė priverčia apmąstyti visą vaikų kelionę.

„Per gimtadienį susimąstau apie vienus dalykus, per Kalėdus – apie kitus, per Velykas – dar kitos mintys, o per Tėvo dieną galvoju apie tą prasmingiausią tėvo misiją, paskirtį, būseną. Tai yra proga apgalvoti sukurtos šeimos kelią, į pasaulį atėjusių vaikų kelionę. Ir dar ši diena emociškai stipriausią atspalvį įgijo gegužės 26 dieną gimus sūnui. Taigi tarsi susisieja tos svarbios datos“, – kalbėjo K.Krivickas.

Kristupas šypsosi – prieš tokias šventes vaikai nudžiugina jį ir mamą mielomis smulkmenomis.

„Jie šnabždasi iš vakaro, kažką kerpa, čia liepia neiti, ten nežiūrėti. Paslapukauja, o kitą dieną gaunu piešinuką ir bučinuką. Ir aš tuos jų piešinukus segu į segtuvą, tad kai užaugs, bus įdomu pasižiūrėti. Augustas dar kol kas savo buvimu pasveikina ir paliudija. O sesės tai jau išreiškia savo kūryba. Taip, kaip ir per Motinos dieną.

Beje, pernai mergaitės taip smagiai deklamavo eilėraštį, kažkaip taip: „Tėtuk, tu mano pats geriausias, geriausias iš visų. Tėtuk, tu mano supertėtis ir aš tave myliu.“ Auklėtojos užsiima pasiruošimu, o man tai maloni staigmena“, – sako laidų vedėjas.

Anot daugiavaikio tėvo, svarbiausia visiems laiką leisti kartu. Ir visai nereikia jo planuoti ar galvoti, ką veikti.

„Mes žinome, kad kai ateina savaitgalis ar atostogos, turėsime laiko pabūti. Kartu atsikelsime, kalbėsimės, pusryčiausime, žiūrėsime filmukus ar dokumentiką, eisime į baseiną ar prie ežero, važinėsimės dviračiais, valgysime ledus, žaisime žaidimus. Vasarą visada laiką leidžiame lauke, namuose tik miegame. Kartu prižiūrime ir savo namo aplinką. Tuomet atsiranda pasikalbėjimas, diskusijos. Ir tas pojūtis, kad mes kartu, yra svarbiausias“, – patikino vyras.

Kristupas tikisi, kad yra tikrai geras tėtis savo vaikams. Vienu metu jis stengiasi prisiimti daugybę vaidmenų.

„Esu žaidimų draugas, mokytojas, pavyzdys ir kartu gyvenimo praktikų mokytojas, pasikalbėjimų draugas ir stengiuosi, kad vaikai jaustų, jog jie yra mylimi. Kad jais mūsų šeima didžiuojasi, džiaugiasi, kad jie reikšmingi, svarbūs, laukiami, mes juos suprantame ir išklausome. Aš stengiuosi būti daktaras ir virėjas, iškylų organizatorius ir apsauga. Ir žinokite, man tai beveik pavyksta“, – šypsosi Kristupas.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.