Meghan Markle ir princesės Dianos likimų panašumas – tik sutapimai?

Velso princesės velionės Dianos biografo Andrew Mortono (65 m.) naujoji knyga – dabar jau apie princo Harry žmoną, Holivudo aktorę Meghan Markle, tapusią Sasekso kunigaikštiene, – sukėlė didžiulį susidomėjimą.

 M.Markle ir princesė Diana.<br>Scanpix ir AP nuotr.
 M.Markle ir princesė Diana.<br>Scanpix ir AP nuotr.
 Meghan Markle.<br>Scanpix ir AP nuotr.
 Meghan Markle.<br>Scanpix ir AP nuotr.
 Princesė Diana.<br>Scanpix ir AP nuotr.
 Princesė Diana.<br>Scanpix ir AP nuotr.
Meghan Markle – jautrios širdies princesė ir savo stiliumi ji siunčia žinią.<br>Scanpix ir AP nuotr.
Meghan Markle – jautrios širdies princesė ir savo stiliumi ji siunčia žinią.<br>Scanpix ir AP nuotr.
Vienas esminis princo Harry žmonos ir motinos skirtumas – Dianos vyras nemylėjo.<br>Scanpix ir AP nuotr.
Vienas esminis princo Harry žmonos ir motinos skirtumas – Dianos vyras nemylėjo.<br>Scanpix ir AP nuotr.
 Princesė Diana.<br>Scanpix ir AP nuotr.
 Princesė Diana.<br>Scanpix ir AP nuotr.
 Meghan Markle.<br>Scanpix ir AP nuotr.
 Meghan Markle.<br>Scanpix ir AP nuotr.
Daugiau nuotraukų (7)

Lrytas.lt

Jun 30, 2018, 9:09 PM

Sugretinimai joje – kone bauginantys.

„Meghan įsiliejo į britų karališkąją šeimą 36 metų. Šio amžiaus jos anyta Velso princesė Diana žuvo Paryžiuje per automobilio katastrofą. Tam tikra prasme Meghan perima iš jos estafetės lazdelę“, – sakė A.Mortonas interviu, kurį davė likus visai nedaug laiko iki princo Harry (33 m.) ir Meghan Markle (36 m.) vestuvių.

A.Mortonas – žmogus, kurio biografinė knyga apie 1997 m. tragiškai žuvusią princesę Dianą vos nesužlugdė Didžiosios Britanijos monarchijos.

Savo visame pasaulyje bestseleriu tapusioje knygoje „Diana: jos tikroji istorija jos pačios žodžiais“ („Diana: Her True Story in Her Own Words“) autorius 1992 m. išklojo visą tiesą apie jos santuoką su princu Charlesu (69 m.).

Metus rašyta knyga nebuvo paremta jokiais interviu, darytais akis į akį. Diana nenorėjo, kad būtų visuomenės matoma kaip atvirai dalyvaujanti rašant šią knygą, todėl buvo pasitelktas tarpininkas.

A.Mortonas per jos bičiulį gydytoją Jamesą Colthurstą persiųsdavo Dianai užrašytus klausimus. Pastarasis įrašydavo Velso princesės atsakymus ir perduodavo juosteles A.Mortonui.

Knygos „Diana: jos tikroji istorija jos pačios žodžiais“ egzempliorius pateko į tuo metu paauglės M.Markle rankas. Mergina ją godžiai prarijo.

„Šią knygą Meghan padovanojo vienos draugės motina“, – sako A.Mortonas.

Lemtingi ženklai buvo ir tai, kad A.Mor-tonas vieną dieną iš Didžiosios Britanijos patraukė į M.Markle gimtinę Kaliforniją, o jo posūnis lankė tą pačią mokyklą kaip ir ji.

Šiaip ar taip, A.Mortonas antrą kartą tie-siogiai atsidūrė prie išskirtinio informaci-jos šaltinio. Ir iš to atsirado „Meghan Mar-kle ir princo Harry meilės istorija“ („The Love Story of Meghan Markle and Prince Harry“).

Pasak jos autoriaus A.Mortono, paralelės tarp Velso princesės Dianos ir jos marčia tapusios Holivudo aktorės – stulbinančios. Ir tai nulems tolesnius naujos britų karališkosios šeimos narės M.Markle žingsnius.

„Abi šios moterys anksti pastebėjo, kad turi dovaną – padėti kitiems“, – sako A.Mortonas.

Velso princesė Diana ir Holivudo aktorė M.Markle – išsiskyrusių tėvų vaikai. Abi jautė, jog yra kitokios ir turi jautrią sielą.

Neįtikėtina: ir viena, ir kita jau 16-os savo švelnumą, rūpestį dovanojo kitiems.

Velso princesė Diana lankė „Darenth Park“ – psichiškai ir fiziškai neįgalių žmonių įstaigą netoli jos internatinės Vesthito (Kento grafystė Anglijos pietryčiuose) mokyklos.

„Ji laikė juos savo glėbyje, šukavo jų plaukus, skaitė jiems. Diana suprato, kad vienas vienintelis prisilietimas jiems daug vertingesnis nei tūkstančiai žodžių“, – sako A.Mortonas.

M.Markle padėjo dalijant maistą vargšams Los Andžele.

„Sukrečianti patirtis. Daugelis turėjo liguistą potraukį į kreką ir buvo linkę į smurtą. M.Markle valė stalus, dalijo duoną ir pupeles“, – tvirtina A.Mortonas.

Bet tarp Velso princesės Dianos ir M.Markle yra skirtumas. Holivudo aktorė – šviesmečiais nutolusi nuo savo pirmtakės pasitikėjimu savimi, ji vaidino mokyklos teatre ir, būdama vos dešimties metų, organizavo demonstracijas.

M.Markle – aktyvistės, Diana – sielvartaujančios moters tipas.

„Dėl to Meghan ir nėra Diana II“, – sa-ko A.Mortonas.

Liūdna, kad šios dvi šviesios asmenybės niekuomet negalėjo susipažinti.

„Diana žavėtųsi Meghan“, – įsitikinęs A.Mortonas.

Kadaise Velso princesė Diana nedrįso kalbėti viešumoje. Kai kurias kalbas jai parašė A.Mortonas.

M.Markle – puiki oratorė. Ir jai, aktorei, patinka didžioji scena.

Knygų apie Velso princesę ir princo Harry žmoną M.Markle autorius įsitikinęs: „Diana būtų ją stebėjusi ir galvojusi: kaip nuostabu, kad ši savimi pasitikinti jauna moteris tapo mūsų šeimos nare ir daro mano sūnų laimingą.“

Tad žvelgiant į savimi pasitikinčią M.Markle nereikia baimintis, kad pasikartos antroji – Dianos – drama?

„Lemiamas skirtumas tas, kad princas Harry, priešingai nei jo tėvas, nemyli kitos moters. Harry beprotiškai įsimylėjęs Meghan. Taip, „beprotiškai įsimylėjęs“, – tinkami žodžiai. O jo tėvas Charlesas per savo sužadėtuves į klausimą, ar jis esąs įsimylėjęs, ištarė legendinį sakinį: „Whatever love means“ („Kad ir ką reikštų meilė“).

Ir šią sekundę Dianos širdyje kažkas nutrūko, kas niekada vėl nebuvo sulipdy-ta, ir nuo tada prasidėjo jos drama.

Didžiosios Britanijos karališkoji šeima pasimokė iš klaidų, kurių ji padarė Dianos atžvilgiu, bet tik savo rate, mano A.Mortonas.

Monarchijos institucija yra tokia, kokia yra: konservatyvi ir griežta.

„Meghan turi mokytis sėdėti tyliai ir nekalbėti, ko nereikia. Kaip tai yra nutikę Letiziai Ispanijoje. Ji taip pat graži, šiuolaikiška, savarankiška moteris, kuri dirbdama žurnaliste turėjo savo nuomonę.

Žinomas toks epizodas, kai ji kalba apie Persijos įlankos karą ir jos uošvis Juanas Carlosas sako: „Letizia, mes žinome, kad esi labai intelektuali, bet suteik galimybę ir kam nors kitam kalbėti.“ Meghan teks mokytis nebūti pirmame plane“, – sako A.Mortonas.

Dėl meilės Harry savarankiškai, savimi pasitikinčiai aktorei teks daug ko atsisakyti.

Po vestuvių princas Harry ir Meghan persikėlė gyventi į Kensingtono rūmus priešais Kembridžo kunigaikštienę Catherine (36 m.) ir princą Williamą (35 m.). Ir brolienė tikrai patars M.Markle ir padės.

„Jos abi labai protingos, išmintingos, strategiškai mąstančios moterys. Nenorėčiau su jomis susitikti prie šachmatų lentos. Pasklidęs gandas, kad Catherine ėmė pavydėti Meghan, nes pastaroji nusipelnė didžiulio dėmesio, – gryna nesąmonė.

Kelias į monarchiją nėra sprintas – tai maratonas. Ir aišku, kas šias lenktynes laimės. Catherine! Ji taps karaliene. Tiek privačiai, tiek viešumoje Meghan privalės prieš ją padaryti reveransą.“

Ir mados požiūriu brolienės nekonkuruoja dėl Dianos – pasaulinio lygmens stiliaus ikonos – karūnos.

M.Markle, kurios sijonai, suknelės jau po sužadėtuvių su princu Harry tapo gerokai ilgesni, laikosi kitokios strategijos nei Kembridžo kunigaikštienė, aiškina A.Mortonas.

Catherine – tautos princesė ir renkasi tuos prekių ženklus, kurie būtų prieinami ir eiliniams britams.

M.Markle – jautrios širdies princesė ir savo stiliumi ji siunčia žinią. Taigi, ji nešioja prekių ženklų, kurie remia ekologinius, labdaringus projektus ir sąžiningą prekybą, drabužius.

Trumpai tariant, dvi labai išmintingos moterys. Velso princesė Diana jomis žavėtųsi.

Parengė ONA KACĖNAITĖ

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.