Savaitės blykstėse – ilgos Mackevičių atostogos ir Donaldos Meiželytės gimtadienis

Praėjusią savaitę pramogų pasaulyje netrūko džiugių akimirkų. Kas šventė gimtadienį, kas mėgavosi atostogomis, o kas nusprendė atsinaujinti įvaizdį. 

Daugiau nuotraukų (8)

Lrytas.lt

Aug 17, 2018, 7:42 PM

Išsikėlė prie jūros

Radistas Rolandas Mackevičius (34 m.) kasmet bent mėnesiui persikelia į Lietuvos pajūrį. Televizijos ir radijo laidų vedėjas įsitikinęs – kruopščiai apskaičiavus išlaidas tokios atostogos skaudžiai kišenės nepatuštins.

Su žmona Ieva (29 m.), sūnumi Motiejumi (4 m.) bei pusės metų dukrele Meile Rolandas kelias savaites mėgavosi poilsiu Nidoje, o vėliau dar savaitei persikėlė į Palangą.

Žinomas vyras džiūgavo, kad čia gali pasimėgauti aktyviu laisvalaikiu su savo atžalomis. Su sūnumi Rolandas žaidžia tenisą, futbolą, o mėgstamiausia jųdviejų veikla – maudynės. „Kai jūra yra šiltesnė už bet kokį ežerą, neįmanoma iš jos išlipti“, – šyptelėjo pašnekovas.

Vis dėlto R.Mackevičius viliasi, kad paaugus dukrelei daugiau dėmesio sulauks ir iš jos. „Jeigu žindyčiau, manau, galėčiau su abiem vaikais vienodai laiko praleisti, – juokauja radistas. – Be jokios abejonės, vyriškos ir moteriškos komandos pasiskirstymas jau yra atsiradęs. Mes su partneriu Motiejumi jau dažniau dviračiais iš namų išvažiuojame dviese. Merginos laiką mėgsta leisti ramiau – miške mėgautis grynu oru. Na, bet, manau, šis susiskaldymo etapas yra labai laikinas. Kol vaikelis mažas, kitaip neįmanoma.“

Aktyvaus laisvalaikio mėgėjams Nidoje tikrai yra ką nuveikti, tačiau netyla kalbos, kad šis kurortas – itin brangus. Paklaustas, ar nenusivylė kainomis, R.Mackevičius atskleidžia vasaros atostogų išlaidas su šeima planavęs ilgą laiką.

„Mes labai anksti pradėjome apie tai galvoti. Manau, jeigu tik čia atvažiavęs imtum svarstyti, iš kur gauti pinigų pragyvenimui, tuomet tai tikrai nebūtų pigiausia kelionės kryptis. Keltas, kelionė, būstas, restoranai – viskas susideda ir susidaro gana nemaža suma.

Tačiau jeigu atostogas pradedi planuoti iš anksto ir jų laukdamas kas mėnesį reguliariai pildai taupyklę – kodėl gi ne? Mes buvome susiplanavę mėnesį praleisti prie jūros, tad tikrai nesijaučiame nuskriausti“, – sakė R.Mackevičius.

Vos pusės metų dukrą auginantys Rolandas ir Ieva ieškodami būsto nuomai prioritetą teikė namams su virtuve.

„Tai labai gelbėja, nes ir pusryčius patys pasigaminame, ir Meilei maistuką verdame namie. Gyvename gana dideliame name. Miško pavėsyje turime terasą su griliu, todėl vakarais su bičiuliais pramogaujame čia.

Na, o tiems, kurie apsistoja nedideliuose butuose ir valgo kavinėse, viešnagė pajūryje gali gerokai kirsti ne tik per kišenes, bet ir per skrandį“, – pasakojo R.Mackevičius.

Geriausia dovana – kava ir knyga

Atlikėjai ir renginių vedėjai Donaldai Meiželytei sukako 43-eji. Atvirkščiai nei įprasta, šįkart šventę žinoma moteris paminėjo kukliai.

„Anksčiau turėjome tvirtas gimtadienio tradicijas. Per kiekvieną jubiliejų rinkdavomės pas Jogailą Morkūną ant pievutės ir švęsdavome. Supdavomės hamakuose, maudydavomės baseine, klausydavomės didžėjaus muzikos... Dabar gimtadienius švenčiame ramiau, nes jau visi turime vaikų ir dar daugiau atsakomybės.

Be to, jei kiekvienais metais švęsčiau savo gimtadienį, pabostų. Mano darbas yra šventės ir renginiai, todėl šiandien man didžiausia dovana bus ramybė. Išsivirsiu kavos, atsiversiu knygą, skaitysiu sveikinimus ir džiaugsiuosi, kad mane supa begalės gerų žmonių.

Taip pat manęs laukia labai atsakingas darbas. Rugpjūčio mėnesį atlieku tetos misiją, kurią vadinu „tetulė stato mokyklines prekes“.

Visus šeimos vaikus, kurie ruošiasi eiti į mokyklą ar parengiamąją klasę, apiperku mokykliniais reikmenimis. Šie metai – ne išimtis. Sėsime į mašiną ir vyksime mokyklinių reikmenų. O po viso šito ritualo, manau, susirinksime pas mano sesę ir paminėsime gimtadienį“, – atviravo atlikėja.

Donalda prasitarė, kad ateinantiems metams turi nemenkų užmojų. „Planuoju atsisakyti visų likusių žalingų įpročių. Taip pat planuose yra ir naujos dainos su būriu gerai žinomų atlikėjų, kurias ketinu įrašyti šiais metais“, – atskleidė moteris.

Planai apie naujas dainas bei kiti užsibrėžti tikslai ją verčia jaustis labai laimingą. Atlikėja neslepia, kad namuose mėgsta ramybę, tačiau už jų ribų džiaugiasi kiekviena diena.

„Namuose esu rami. Po įvairių renginių bei koncertų mėgstu skaityti knygas, kaifuoti nuo ramybės ir pabūti su savimi. Energijos ir užsidegimo darbui ir įvairioms veikloms už namų ribų man išties netrūksta.

Už tai esu dėkinga gyvenimui. Gerų emocijų, kaip ir kiekvienai moteriai, man sukelia nauji drabužiai, grožio procedūros. Prie viso to prisideda subalansuota ir sveika mityba. Visa tai man kelia didelį džiaugsmą“, – su šypsena kalbėjo dainininkė.

Nauji plaukai

Prekės ženklo „Go.Mante“ įkūrėja Vidmantė Martikonytė-Medišauskienė (30 m.) gerbėjus ir šeimą stebina išvaizdos pokyčiais. Šį kartą nusprendė paeksperimentuoti su savo plaukais.

„Jau nuo 13 metų esu trumpais plaukais ir man ši šukuosena jau tikrai nusibodo. Norėjosi ko nors naujo, kitokio.

Prieš tai buvau susipynusi kaseles. Labai patiko, bet prasidėjo baisi alergija ir teko išsipinti... Tuomet pamėginau prisiauginti ilgų sruogų“, – pasakojo Vidmantė.

Moteris juokavo, kad dabar žiūrėdama į veidrodį sunkiai save atpažįsta. „Labai keista, dar nemoku jų prižiūrėti. Visą savaitgalį žiūriu į save veidrodyje ir neatpažįstu. Tikiuosi, kad greitai išmoksiu, kaip su jais elgtis, atrasiu naujų šukuosenų. Dabar atrodo, kad visur jie maišosi. Buvau įpratusi plaukams džiovinti skirti 3 minutes, o dabar skiriu 30“, – pasakojo Vidmantė.

Šeima moters pokyčius vertina teigiamai. „Vyras juokauja, kad turi naują žmoną. Kai sūnui nusiunčiau nuotrauką, pirmas komentaras buvo: „Turbūt juokauji.“ Mama dar nematė, o tėčiui visai patiko. Įvairių tų nuomonių yra, bet juk negaliu sužiūrėti, kam gražu, o kam ne. Svarbu, kad man patinka“, – su šypsena pasakojo moteris.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.