Susižadėjusi Nomeda Marčėnaitė pasakė, kodėl nereikia bijoti įsimylėti

Meilė – vienas svarbiausių gyvenimo variklių. Tuo įsitikinusi ir menininkė Nomeda Marčėnaitė (53 m.), neseniai mylimajam dizaineriui Vytui Palavinskui (51 m.) ištarusi „taip“. Dabar ji pratinasi prie naujo – sužadėtinės – statuso, rašo „Lietuvos ryto“ žurnalas „Stilius“.

 Nomeda Marčėnaitė su mylimuoju Vytu.<br> V.Pilkausko nuotr.
 Nomeda Marčėnaitė su mylimuoju Vytu.<br> V.Pilkausko nuotr.
N. Marčėnaitė.<br>LR archyvo nuotr.
N. Marčėnaitė.<br>LR archyvo nuotr.
N. Marčėnaitė.<br>LR archyvo nuotr.
N. Marčėnaitė.<br>LR archyvo nuotr.
N.Marčėnaitė - ir keramikė, ir televizijos laidų vedėja.
N.Marčėnaitė - ir keramikė, ir televizijos laidų vedėja.
N.Marčėnaitė ir V.Palavinskas.<br>V.Ščiavinsko nuotr.
N.Marčėnaitė ir V.Palavinskas.<br>V.Ščiavinsko nuotr.
Nomeda Marčėnaitė su mylimuoju.<br>D.Umbraso nuotr.
Nomeda Marčėnaitė su mylimuoju.<br>D.Umbraso nuotr.
Dailininkės Nomedos Marčėnaitės knyga sulaukė įvertinimo.<br>R.Neverbickas
Dailininkės Nomedos Marčėnaitės knyga sulaukė įvertinimo.<br>R.Neverbickas
Daugiau nuotraukų (7)

Lrytas.lt

Sep 27, 2018, 7:41 AM

Nomedą kalbinau vis dar lepinant ypač šiltam rudeniui, kai juodu su Vytu laiką jaukiai leido Palangoje. Menininkė šyptelėjo, kad jūra visuomet buvo neatsiejama jos gyvenimo dalis, tačiau Vytas į Nomedos gyvenimą įnešė visiškai kitokią jūrą. Jis – dar ir laivo kapitonas.

Kitokios buvo ir jų sužadėtuvės. Nomeda juokėsi, kad net nepatogu pasakoti, jog viskas praėjo išties ne taip romantiškai, kaip kiti suskubtų spėlioti. Smagus bičiulių vakaras sodyboje nušvito, kai netikėtai Vytas žengė žingsnį į naują santykių etapą ir pasipiršo.

„Bet, žinote, juk ir mums nebe po 18-a. Kad ir koks būtų sužadėtuvių pavidalas, tai labai gražu. Neseniai sakiau, jog mūsų gyvenimas yra toks gražus, kad aš net bijočiau, jei jis pasikeistų. Kažkas manęs klausė, ar dabar aš tikiuosi kokių nors pokyčių. Aš tikiuosi, kad jų nebus. Jeigu žmogui gera ir smagu, norėtųsi, kad taip ir būtų. Pasakysiu paprasčiau: mūsų gyvenimas tiek gražus, kad romantiškos piršlybos jau būtų per daug“, – juokėsi Nomeda.

Ir nors piršlybos buvo tokios netikėtos, kad net žiedelis dar nebuvo pagamintas, moteris sakė, jog spontaniški žingsniai visuomet turi savo žavesio.

Menininkų pora vestuvių dar nesuplanavo, nes, kaip patys sako, kol kas labai smagu pasidžiaugti ir sužadėtinių statusu.

„Abu su Vytu esame tokie patys: mums nesvarbu, kaip, kur ir kada. Paskui jau darosi įdomu, stengiesi padaryti gražią šventę. Bet mudu nesame planuotojai. Galvoje dar nesisuka mintys, kiek svečių bus, kur vyks šventė, kokia bus suknelė ar batai. Mes labai atsipalaidavę ir laimingi. Gyvenimą gyvename taip, kad niekada negali žinoti, kas bus rytoj“, – kalbėjo N.Marčėnaitė.

Nomeda drąsiai tvirtino, kad įsimylėjimo drugeliai pilve, o ir pati meilė, yra visiškai kitokie, kai tau dvidešimt su pliusu ir kai esi brandesnė. Kitaip vertini pačią save, požiūrį ir, žinoma, šalia esantį mylimąjį.

„Popieriai tampa nereikšmingu dalyku, nes puikiai suvoki, kad tai nieko nekeičia. Vidinis pasižadėjimas neturi nieko bendra su tais popierėliais. Juk žmonės apsisprendžia viduje.

Kažkada jaunystėje atrodė, kad vestuvės labai svarbu. Dabar supranti, kad ne. Svarbus yra tik žmogus, kuris šalia tavęs. Supranti, kaip sunku surasti tą žmogų, su kuriuo susišnekėtum. Ir koks džiaugsmas jį radus! (Šypteli.)

Galiu pasakyti, kad anksčiau ar vėliau ateina suvokimas, jog gyvenime viskas labai laikina. Gyveni kaip pirmą ir paskutinį kartą. Ir myli kaip pirmą ir paskutinį kartą. Nes jeigu taupysi, bus nekas“, – patarimais dalijosi menininkė.

Nors su Nomeda kalbėjome neilgai, sunku buvo nepajusti iš moters sklindančio lengvumo jausmo. Ji – įsimylėjusi tarsi paauglė. Šypsosi ne tik Nomedos lūpos, bet ir akys. Drąsu teigti, bet tai – Vyto nuopelnas.

Ne naujiena, kad prieš kelerius metus menininkė išgyveno skyrybas su buvusiu vyru, bet, kaip ji sakė, nė vienos skyrybos neturi atbaidyti nuo naujų jausmų.

„Jeigu pradėsi bijoti ir sakyti, kad gyvenime jau nukentėjau, išgyvenau skaudžių patirčių... Aišku, kartais atsitinka, jog žmogus taip gauna per nagus, kad jam labai skauda, ir nevalingai saugosi kitų santykių. Manau, jog tokiam žmogui vertėtų įsigilinti dar sykį, pasvarstyti, kad pasaulis yra įvairus ir kad jei atsitiko vieną kartą, nebūtinai taip atsitiks ir kitą. O gal ir atsitiks, bet nereikia bijoti! Gyvenimas su baime nieko vertas“, – įžvalgų negailėjo Nomeda.

Vis dėlto Vyto žingsnį pasipiršti Nomeda labai vertina ir priduria, kad šiais laikais mato vis mažiau žmonių, kurie tam ryžtasi. Tiesa tokia, kad išties mūsų statistika skamba labai liūdnai, vis dažniau poros suka skirtingais keliais vos tik sutikusios pirmąją kliūtį.

„Gal ir gerai, kad yra porų, ilgiau galvojančių apie naują žingsnį santykiuose, o ne puolančių į juos stačia galva. Toks žingsnis turi būti labai gerai apsvarstytas. Bet didesnė bėda, kad žmonės neteisingai suvokia, kas yra santykiai. Tai – didelis darbas, kampų šlifavimas. Jeigu manome, kad partneris privalo būti tobulas, tai tokio dalyko nėra. Pasaulis negalėtų gyvuoti, jei būtų tik diena ir nuolat šviestų saulė. Nukvaištume.

Taip ir šeimoje. Dienų pasitaiko visokių. Ir tai absoliučiai normalu. Santykių duobės irgi normalu. Tik žmonės turi bandyti jas įveikti, o ne pasiduoti. Mes labai greitai skubame skirtis. Idealūs partneriai neegzistuoja. Tokių nėra. Yra tik pastangos. Yra tik žmonės, kurie nori būti kartu ir nori šiek tiek pasistengti dėl to, kad būtų. Niekada nėra paprasta“, – šyptelėjo Nomeda.

Pasiteiravus, kokių spalvų į jos kasdienybę per penkerius metus įnešė Vytas, ji akimirkai stabtelėjo: „Spalvų... Visas jas!“

„Su juo labai įdomu, absoliučiai nenuobodu. Man nenuobodu netgi tylėti. Po vakarėlio, kai buvo susirinkę draugai ir įvyko sužadėtuvės, mudu išsiskirstėme į priešingas puses. Vienas vienoje sodybos vietoje, kitas – kitoje. Mums labai gera, mes nelendame vienas kitam į akis ir džiaugiamės užplūdusia ramybe. Manau, kad tik brandžios poros gali sau tai leisti ir nekelti panikos, kad štai tau manęs nebereikia, kodėl dabar nelaikai manęs už rankos. (Juokiasi.) Jis įnešė kitokios patirties, nuotykių, kelionių, ramybės. Ir, žinoma, labai daug meilės“, – mažais, bet svarbiausiais gyvenimo džiaugsmais dalijosi N.Marčėnaitė.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.
Speciali „Nauja diena“ G. Kirkilui atminti