Po filmo „Taip gimė žvaigždė“ aktoriams – netikėti karjeros posūkiai

Pirmasis kino vaidmuo ir pirmoji „Oskaro“ statulėlė? Garsioji amerikiečių atlikėja Lady Gaga (32 m.) keliama į padanges už vaidmenį klasikos perdirbinyje „Taip gimė žvaigždė“ („A Star Is Born“), rašo „Lietuvos ryto“ žurnalas „Stilius“.

 Lady Gaga ir Bradley Cooperis.<br>Scanpix nuotr.
 Lady Gaga ir Bradley Cooperis.<br>Scanpix nuotr.
Lady Gaga ir Bradley Cooperis filme sužibo naujai.
Lady Gaga ir Bradley Cooperis filme sužibo naujai.
 Bradley Cooperis ir Lady Gaga.
 Bradley Cooperis ir Lady Gaga.
Daugiau nuotraukų (3)

Lrytas.lt

Nov 2, 2018, 12:46 PM

Apie pasirodymą didžiuosiuose ekranuose ji pranešė savo gerbėjams prieš dvejus metus rugpjūtį savo „Instagram“ paskyroje. Ir tuomet išleido savo penktąjį studijinį albumą „Joanne“.

Jei Bradley Cooperis nebūtų turėjęs drėgnų servetėlių savo rankose tuo metu, kai Lady Gaga stojo priešais kamerą generaliniam bandymui, jo režisuotas filmas galbūt nebūtų toks, koks yra.

Ar vieno pagrindinių filmo „Taip gimė žvaigždė“ vaidmenų atlikėjas ir režisierius nuo garsiosios dainininkės veido makiažą nušluostė sąmoningai ar tai tebuvo momentinis sprendimas?

Į šį klausimą gali atsakyti tik B.Cooperis.

Holivudui patinka, kai pripažintos gražuolės išdrįsta filme pasirodyti bjaurios. To nepabūgo ir šviesiaplaukė žvaigždė Charlize Theron, dėl vaidmens kriminalinėje dramoje „Monstras“ priaugusi 14 kilogramų.

Gležnajai Nicole Kidman romantinėje kino juostoje „Valandos“ buvo priklijuota kreivoka nosis. Ir staiga abi šios aktorės gavo „Oskarus“.

Žinoma, ne dėl to, kad atrodė nepatraukliai.

Ir Lady Gaga be makiažo perdirbinyje „Taip gimė žvaigždė“ laikoma kandidate „Oskarui“ gauti.

Prieš dvejus metu ji buvo įvertinta Auksiniu gaubliu kaip geriausia pagrindinio vaidmens atlikėja už vaidmenį televizijos seriale „Amerikietiška siaubo istorija: viešbutis“ („American Horror Story: Hotel“).

Ir kai anuomet Lady Gaga pasuko scenos kryptimi atsiimti apdovanojimo, netyčia užkliudė Leonardo DiCaprio kėdę. „Titaniko“ žvaigždės veido išraiška buvo tokia, lyg ekscentriškoji dainininkė jam netikėtai būtų užtvėrusi kelią į jo surengtą vakarėlį.

Ironiškas sutapimas: L.DiCaprio daugiau nei 20 metų laukė „Oskaro“ statulėlės, o Lady Gaga gali pakakti tik šio vaidmens.

„Taip gimė žvaigždė“, vaizdžiai sakant, sena skrybėlė, kurią dešimtmečius jau nešiojo daugelis aktorių.

Pirmoji buvo Janet Gaynor (1937 m.), po jos – Judy Garland (1954 m.) ir galiausiai šią skrybėlę 1976-aisiais „užsidėjo“ Barbra Streisand.

„Taip gimė žvaigždė“ pasakoja apie senstantį muzikantą Džeksoną Meiną (vaidina B.Cooperis). Jis supranta, kad jo žvaigždė jau leidžiasi, ir dėl to vis dažniau nusiraminimo ir paguodos ieško butelyje.

Bet vieną dieną Džeksonas atranda ir įsimyli savo kelio tebeieškančią jauną muzikantę Eli.

Netrukus abu susituokia. Eli karjera kopia vis aukštyn, Džeksonas vis giliau žvelgia į taurę. Viena žvaigždė gimsta, kita miršta.

Įdomiausia, kad vienam pagrindinių vaidmenų buvo pasirinkta aktorė, kuri filme turi tapti žvaigžde.

Realiame gyvenime ji jau seniai yra superžvaigždė.

Aktorė pradeda savo karjerą ekrane nuo nulio ir žiūrovų laukia gražus kontrastas – nepasidažiusi Lady Gaga.

Interviu, kuriuos davė apie filmą „Taip gimė žvaigždė“, Lady Gaga nuolat kartojo, kad tarp herojės Eli ir jos negalima dėti lygybės ženklo.

Džeksono atrasta Eli jau buvo palaidojusi svajones apie šlovę. O štai Joanne Angelina Germanotta, neatsisakiusi svajonės tapti popmuzikos žvaigžde, 2000-aisiais traukė per Niujorko, jo apylinkių barus ir sukūrė pasaulyje puikiai žinomą meno figūrą Lady Gagą.

Kino juostos „Taip gimė žvaigždė“ premjera įvyko per 75-ąjį Tarptautinį Venecijos kino festivalį šių metų rugpjūčio 31-ąją.

Kino kritikų įvertinimai buvo palankūs. Daugiausia pagyrų sulaukė Eli vaidmens atlikėja Lady Gaga. Būtent nuo tada jai pradėtas pranašauti „Oskaras“.

Kino specialistai ir žurnalistai palygino tris anksčiau buvusias „Taip gimė žvaigždė“ ekranizacijas. Naujausioji su Lady Gaga nuo jų skiriasi tuo, kad žvaigždė yra ne moteris, o vyras.

Kino kritikų nuomone, filmas nuo pradžios iki galo priklauso B.Cooperiui. Ne, ne aktoriui, Džeksono Meino atlikėjui, o režisieriui B.Cooperiui. Po šio jo, pripažinto aktoriaus, režisūrinio debiuto gimė žvaigždė!

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.