Už indų burtininko nugaros – ištisas kultas: slapta prievartavo moteris ir galimai kastravo vyrus

Gurmeet Ram Rahim Singh (51 m.) išlieka viena paslaptingiausių šių laikų figūrų. 2015-aisiais laikraštyje „The Indian Express“ jis pateko į tų metų įtakingiausių indų sąrašą. Ką jau bekalbėti apie daugiau nei 60 milijonų pasekėjų kultą visame pasaulyje.

Gurmeet Ram Rahim Singh.<br>Scanpix nuotr.
Gurmeet Ram Rahim Singh.<br>Scanpix nuotr.
Gurmeet Ram Rahim Singh.<br>Scanpix nuotr.
Gurmeet Ram Rahim Singh.<br>Scanpix nuotr.
Gurmeet Ram Rahim Singh.<br>Scanpix nuotr.
Gurmeet Ram Rahim Singh.<br>Scanpix nuotr.
Indo pasekėjai. <br>Scanpix nuotr.
Indo pasekėjai. <br>Scanpix nuotr.
Indo pasekėjai. <br>Scanpix nuotr.
Indo pasekėjai. <br>Scanpix nuotr.
Daugiau nuotraukų (5)

Lrytas.lt

2019-01-24 18:45

Gurmeet dar kitaip yra žinomas kaip sektos „Dera Sacha Sauda“ lyderis. Tarp tikinčiųjų jis garsėja kaip antgamtiškų galių turintis asmuo.

Vis tik, iš kitų jis išsiskiria ne tik nežemiškais sugebėjimais, bet ir stiliumi. Daugelis prisimena indą apsirengusį prabangių prekės ženklų drabužiais ir pasipuošusį išskirtiniais papuošalais. Taip pat jis pasirodė daugelyje filmų, kuriuose atliko dainuojančio bei šokančio ir, maža to, vaiduoklius, ateivius bei gangsterius žudančio super herojaus vaidmenis.

Manote, kad visa tai – absurdiška? Pasirodo, jog po juokdario kauke slėpėsi ypatingai gudrus ir žiaurus žmogus.

2017-asiais Gurmeet buvo nubaustas dvidešimčiai metų kalėjimo. Jis kaltinamas dviejų moterų išprievartavimu.

Tačiau net ir nukritusi apsimetėlio burtininko kaukė nepamynė jo pasekėjų tikėjimo. Išaiškėjus nuosprendžiui, į gatves išėjo tūkstančiai jo „bičiulių“. Viso to pasekmė – mažiausiai 41 asmens žūtis.

Pradėjus griūti kortų nameliui paaiškėjo dar daugiau klastingo indo gyvenimo detalių. Gurmeet buvo pažerti kaltinimai už žurnalistės, tyrusios išprievartautų moterų bylą, nužudymą. Taip pat yra aišinamasi ar Gurmeet tikrai galėjo įsakyti iškastruoti 400 vyrų vardan „religinių tikslų“. Tikėtina, kad toks veiksmas galėjo užtikrinti visišką indo „lyderystę“ tarp sektos moterų.

Policija ir tam tikros suinteresuotos tarnybos išsiaiškino, kad didžiuliame plote, kuriame magas gyveno drauge su tūkstančiais savo pasekėjų, irgi dėjosi siaubingi dalykai.

Buvo atrastas slaptas tunelis, jungiantis Gurmeet ir moterų bendrabutį. Taip pat buvo pastebėtas dar vienas tunelis, kuris vedė į nelegalią fejerverkų gamyklą, kurioje buvo rasta ne tik daugybė cheminių medžiagų, bet ir vardinių drabužių ir batų.

Maža to, sektai priklausančioje teritorijoje buvo rasti ir žmonių skeletai. Manoma, kad tai – indo ar jo pasekėjų nužudytų asmenų kūnai.

Gurmeet Ram Rahim Singh užaugo vargingame Indijos kaime. Būdamas septynerių jis įstojo į sektos gretas, o vos 23-ejų tapo jos lyderiu.

Sekta savo veiklą apibūdina kaip gerovės ir dvasingumo organizaciją, kuri rūpinasi pagalba nukentėjusiesiems nelaimingų incidentų kelyje metu, kovoja prieš abortus.

Prieš Gurmeet teismą buvo žinoma, jog jis šalyje turėjo didžiulę politinę įtaką. Daugiau nei 30 milijonų eurų turtą valdęs vyras buvo itin saugomas. Toks apsaugos lygmuo Indijoje šiuo metu yra suteiktas vos 36 asmenims.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.