Kaip kvepia deimantas? Mathilde Laurent tą atskleidė

„Pablo Piccaso kartą pasakė, kad menas yra melas, kalbantis tiesą. Parfumerija yra menas. Bet tai yra ir melas, kuriuo stengiamasi pasakyti tai, ko sumeluoti neįmanoma“, – teigė kvepalų kūrėja Mathilde Laurent (48 m.).

„Cartier“ nuotr. 
„Cartier“ nuotr. 
 Kvepalų kūrėja.<br>„Cartier“ nuotr. 
 Kvepalų kūrėja.<br>„Cartier“ nuotr. 
 Kvepalų kūrėja.<br>„Cartier“ nuotr. 
 Kvepalų kūrėja.<br>„Cartier“ nuotr. 
 Kvepalai.<br>„Cartier“ nuotr. 
 Kvepalai.<br>„Cartier“ nuotr. 
Daugiau nuotraukų (4)

Lrytas.lt

Jan 28, 2019, 9:28 PM

Štai neseniai sumaišiusi gėlių esencijas ir supylusi jų mišinį į žvilgantį stiklo buteliuką paryžietė sukūrė deimantais dvelkiančius „Cartier“ kvepalus. Nors brangakmenių flakone nematyti, subtiliai jaučiamas jų aromatas madam leidžia jaustis lyg pasipuošus tikrų briliantų vėriniu.

Odė šviesai – taip neretai atsiliepiama apie naujausią M.Laurent kūrinį. Ir iš tiesų „Carat“ pavadintais kvepalais moteris stengėsi perteikti visą kiekviename darželyje žydinčių gėlių kvapų gamą. „Deimantas, kurio kvapą norėjau perteikti, – toks brangakmenis, kurį sau pirktum būdama 18-os. Kurdama šiuos kvepalus galvojau apie vaivorykštės spalvų lūžį“, – sakė parfumerininkė turėdama galvoje fizikines deimanto savybes.

Gaivūs ir kartu švelnūs kvepalai perteikia nuotaikingą žinutę, neturinčią nieko bendra su seksualumu. „Žmonės manęs dažnai klausia, kaip man pavyksta rasti kvepalus, kurie man patinka. Man dažnai atrodo, kad kvepalų rinką galima sugretinti su gyvenimo partnerio paieškomis: lyg ieškotum to vienintelio minioje, kurioje visų veidai ir kūnai atrodo vienodi. Manau, kad atėjo laikas pakeisti rinką. Kurti tai, kas nebūtų susiję su viliojimo idėja, priskiriama vienai lyčiai“, – teigė prancūzė.

Išvydus Mathilde abejonių nekyla – ji laisvai šneka kalba, kurią įvaldyti sugebėtų tikrai ne kiekvienas. „Visi mano pojūčiai visuomet yra atviri ir įsirašo į atmintį“, – pasakojo šviesių plaukų elegantiška moteris. „Manau, kad uoslės pojūtis yra unikalus. Kol visi kiti (regos, klausos, lytėjimo ir skonio) pojūčiai keliauja tiesiai į smegenis ir skatina jas iš karto galvoti, lyginti ir įvertinti, uoslė tiesiogiai veikia žmogaus emocijas“, – antrino išskirtiniais gabumais garsėjanti moteris.

Pasak menininkės, jai lengviau prisiminti „blogus“ kvapus, mat jie turi visai kitokį, ne kasdienybe kvepiantį, atspalvį. Tuo metu kūrėja įkvėpimo semiasi kone iš visur: pradedant braškių šerbetu ir baigiant metro pasklidusiais kvapais.

Nors atrodo, kad moters fantazijai pavaldūs visi kvapai, vieno aromato formulės jai atrasti vis dar nepavyksta. „Kartą manęs paklausė, kaip kvepėtų taika. Iki šiol apie tai galvoju. Taika yra tai, ko ieškoti verta labiausiai. Kol kas dar neturiu atsakymo į šį klausimą“, – filosofiniais apmąstymais dalijosi Mathilde.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.