Daina Bilevičiūtė ėmėsi naujos veiklos

Dainininkė Daina Bilevičiūtė (54 m.) susidomėjo nauja veikla. Iki šiol dainavimo bei raiškaus kalbėjimo pamokas vedusi moteris džiaugėsi galinti pasigirti dar vienu dalyku – kvėpavimo menu. Ji tuo susidomėjo spalio mėnesį, o neseniai pradėjo vesti pratybas kitiems.

 D. Bilevičiūtė.<br> L. Asaks nuotr.
 D. Bilevičiūtė.<br> L. Asaks nuotr.
 D. Bilevičiūtė.<br> L. Asaks nuotr.
 D. Bilevičiūtė.<br> L. Asaks nuotr.
 D. Bilevičiūtė.<br> L. Asaks nuotr.
 D. Bilevičiūtė.<br> L. Asaks nuotr.
 D. Bilevičiūtė.<br> L. Asaks nuotr.
 D. Bilevičiūtė.<br> L. Asaks nuotr.
 D. Bilevičiūtė.<br> L. Asaks nuotr.
 D. Bilevičiūtė.<br> L. Asaks nuotr.
Daugiau nuotraukų (5)

Lrytas.lt

Jan 29, 2019, 7:22 PM, atnaujinta Jan 30, 2019, 9:47 AM

Pasirodo, kad moteris dainavimo, raiškaus kalbėjimo ir kvėpavimo pratybas rengia ne tik Lietuvoje, bet ir Anglijoje, Škotijoje, Vokietijoje, Ispanijoje bei Prancūzijoje.

„Užsiimti ir domėtis kvėpavimo menu mane paskatino iš Amerikos atvykusi šio meno atstovė Filip Kuper, kuri vedė kvėpavimo pamokėles, kurios jai padėjo išsigydyti astmą. Jas nuoširdžiai lankiau spalio mėnesį ir po jų gavau sertifikatą. Pamokėlėse gavau daug gerų žinių, reikalingų man bei mano klientams. Šiuo metu verčiu tą knygą, ji man padeda geriau suprasti šio meno subtilybes ir jas pritaikyti savo mokiniams. Man tai nėra visiškai nauja, nes jau kelerius metus vedu ir raiškaus bei aktyvaus kalbėjimo pamokas, kurios su šiomis pratybomis taip pat yra susijusios. Juk garsas sklida ir dainuojant, ir kalbant, o tai – labai glaudžiai susiję dalykai“, – pasakojo Daina.

Moteris džiaugėsi, kad jos pratybos labai populiarios, jose lankosi įvairių profesijų atstovai.

„Mano mokiniai – nuo Seimo narių iki projektų vadovių. Pasirodo, kad remdamasi būtent šiais kvėpavimo pratimais ir iki šiol vedžiau visas savo pratybas. Klientę turėjau net iš Prancūzijos, ją mokiau nuotoliniu būdu – per vaizdo skambučius.

Po pirmų pratybų ji juokėsi, kad po pokalbio su manimi vyras įlėkdavo į kambarį ir klausdavo, kas jai nutiko. Mat šios pamokėlės tiek garsų, tiek gilaus kvėpavimo prasme iš šalies gali atrodyti kiek keistokai, sukelti kitokių asociacijų“, – juokėsi Daina.

Dainininkė džiaugėsi, kad mokiniai pratybomis ir pasiektais rezultatais būna labai patenkintos. Nors Daina iki tol vesdavo dainavimo bei raiškaus kalbėjimo pamokas, kvėpavimo kursas jai padėjo atrasti dar daugiau naujų būdų ir ne tik patobulinti savo įgūdžius, bet ir pradėti atskiras pamokas.

„Kvėpavimas – žmogaus organizmo ir apskritai gyvenimo pagrindas. Pratimai susiję su mūsų kūnu, raumenimis, daugeliu kitų dalykų. Jie nėra sunkūs, tačiau duoda išties daug naudos žmogui. Man netrukus 55-eri, esu apkūnutė, bet galiu pasidžiaugti puikia sveikata ir savijauta. Galiu daryti prielaidą, kad tokiai savijautai daug įtakos daro taisyklingas kvėpavimas“, – džiaugėsi Daina.

Taisyklingu kvėpavimu D.Bilevičiūtė džiaugiasi pati ir savo pamokomis prisideda prie kitų žmonių sveikatos bei savijautos gerinimo. Pasirodo, į moterį kreipiasi ir sunkiomis ligomis sergantys žmonės, o ji jiems padeda jaustis geriau.

„Raumenų galia, kuri naudojama kvėpuojant, labai stipri ir padeda kovoti su ligomis, prasta emocine būsena. Geras kvėpavimas sustabdo labai daug vidaus organų negalavimų. Jei žmogus taisyklingai kvėpuos, jo nevargins virusinės ligos, peršalimas. Dirbu su žmonėmis, kurie turi įvairių psichologinių sutrikimų.

Yra viena mokinė, kuri pas mane lankosi jau daug metų, – ji serga depresija. Mergina lanko dainavimo pamokas, per kurias mes ir aktyviai kvėpuojame. Ji turi puikų balsą, ir mes jį sparčiai laviname. Po mūsų pamokėlių buvo metas, kai mergina net nebevartojo vaistų“, – rezultatais džiaugėsi moteris.

Į Dainą kreipiasi ne tik psichologinių bėdų turintys asmenys, bet ir žmonės, pasveikę nuo vėžio. Iškart po mūsų su dainininke pokalbio į ją kreipėsi moteris, kuri neseniai išsigydė krūties vėžį.

Pasak Dainos, ji nori kuo greičiau pradėti kvėpavimo terapiją, kad užsimirštų ir pagerintų savo emocinę būklę. Dainininkė džiaugėsi galėdama padėti ne tik sau, bet ir žmonėms, turintiems rimtų sveikatos problemų.

„Gera, kai mano pratybose pasiekti rezultatai džiugina ne tik mane, bet ir mano klientus“, – tokiais žodžiais baigė pokalbį Daina Bilevičiūtė.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.