50-metį atšventusi Jennifer Aniston išklojo visus savo grožio receptus

Holivudo žvaigždei Jennifer Aniston neseniai sukako 50 metų. Bet tuo sunku patikėti, nes ji atrodo 15–20 metų jaunesnė. Kur glūdi kino įžymybės jaunatviškos išvaizdos paslaptis? Gal tai sveiko gyvenimo būdo ar dar nežinomų kosmetikos priemonių rezultatas?

 J.Aniston.<br>Scanpix nuotr.
 J.Aniston.<br>Scanpix nuotr.
 J.Aniston.<br>Scanpix nuotr.
 J.Aniston.<br>Scanpix nuotr.
„Perkopę per 40 metų pagaliau suvoksite, kad anksčiau jaudinotės dėl to, kas iš esmės neturi jokios reikšmės. Žmonės myli ne už tai, kaip atrodote ir ką vilkite“, – įsitikinusi Jennifer Aniston.<br>Scanpix nuotr.
„Perkopę per 40 metų pagaliau suvoksite, kad anksčiau jaudinotės dėl to, kas iš esmės neturi jokios reikšmės. Žmonės myli ne už tai, kaip atrodote ir ką vilkite“, – įsitikinusi Jennifer Aniston.<br>Scanpix nuotr.
Daugiau nuotraukų (3)

Lrytas.lt

Mar 5, 2019, 2:40 PM, atnaujinta Mar 6, 2019, 9:55 AM

Aktorė sako: „Esu tokia, kokia esu, ir tuo didžiuojuosi.“ O kur slypi jos grožio ir geros savijautos paslaptis, atsakys citatos grožio tema, paimtos iš įvairiais metais J.Aniston duotų interviu.

1. Svarbiausia – skysčių vartojimo režimas ir ramus miegas. Kad ir kur vyktumėte, patariu su savimi turėti butelį vandens.

2. Filmuodamasi keliuosi 4.30 ar 5 val., būdama laisva – 8 ar 9 val. Dieną pradedu nuo stiklinės šilto vandens su citrina ir sočių pusryčių.

3. Mėgstamiausi pusryčiai – baltymų kokteilis, bananas, mėlynės, vyšnios, stevijos, vaisių salotos, žalumynai ir kakava. Arba skrudinta viso grūdo kvietinė duona ir „pašot“ (virtas be lukštų) kiaušinis su avokadu.

4. Du tris kartus per savaitę į valgiaraštį įtraukiu atlantinę lašišą. Šios žuvies sudėtyje esančios omega-3 riebalų rūgštys padeda kontroliuoti svorį ir pagerina odos būklę.

5. Vakarais valgau tik baltymus ir daržoves, patinka salotos. Bet per vakarienę siūlau atsisakyti pomidorų.

6. Užkandžius gaminu pati, šaldytuve indeliuose visada turiu šviežių daržovių.

7. Kartą SPA salone buvau pavaišinta šaldytomis vynuogėmis. Nuo to laiko joms vietos atsirado ir mano šaldiklyje.

8. Riboju pieno produktų ir glitimo vartojimą. Bet niekuomet neatsisakysiu sūrio!

9. Stengiuosi nevalgyti termiškai apdorotų produktų – visų tų keptų skanėstų, kurie taip vilioja. Bet kartkartėmis galima ir jais pamaloninti savo gomurį.

10. Pradėjusi vartoti kolageno peptidą kaip papildą pajutau esminį savijautos pokytį į gerąją pusę. Nagai, pavyzdžiui, mažiau lūžinėja.

11. Dieną būtinai atrandu laiko meditacijai – bent porą minučių. Tai padeda išvalyti protą.

12. Kai tikrai pavargstu, vykstu atostogų. Yra keletas mėgstamų šilto klimato vietų, pavyzdžiui, Meksikos paplūdimiai. Poilsis ten padeda kaip reikiant atsipalaiduoti ir įsikrauti energijos.

13. Mano silpnybė – italų virtuvė ir raudonasis vynas. Maža taurė vyno net naudinga.

14. Patinka masažas ir SPA procedūros – visa tai padeda visiškai atsigauti. Tuo mėgaujuosi, kai nėra laiko sėsti į lėktuvą ir nuskristi atostogų.

15. Jau po pirmojo karto nustebino krioterapija. Tos trys seanso minutės atrodė amžinybė, bet procedūra tikrai turėjo poveikį.

16. Piktnaudžiavimas plastinėmis operacijomis ir botoksu neduoda nieko gero. Kam sekinti raumenis? Jei žmogus nesitreniruoja, tai galiausiai atspindi ir veidas.

17. Nuolat lankau šveitimo procedūras „Clear and Brilliant“ lazeriu. Po jų nesu panaši į nuvalytą pomidorą.

18. Palaikyti gerą odos būklę padeda silpnų elektros impulsų terapija.

19. Bičiulės Courtney Cox patarimu išmėginau infraraudonųjų spindulių sauną ir pastebėjau pokyčių. Daugiau energijos, ramesnis miegas ir gražesnė oda.

20. Rytą veidą prausiu muilu „Neutrogena“, kurį naudoju nuo mokyklos laikų. Po to tepu serumą ir dieninį „Hauschka“ kremą.

21. Dabar stengiuosi saulėje būti ne taip dažnai kaip anksčiau. Apsauginio kremo nuo saulės visada yra mano automobilyje, virtuvėje, vonios kambaryje. Trumpai tariant – visur.

23. Sekmadienį dažnai palepinu veidą naminėmis priemonėmis. Atlikusi šveitimo procedūrą užtepu kiaušinio baltymo ir avokado tyrelės kaukę.

24. Žiemą išskirtinį dėmesį skiriu odos drėkinimui, naudoju kūno losjoną.

25. Kaip sako vienas mano draugas, be makiažo atrodau geriau. Prireikė laiko, kad išmokčiau gerai jaustis be šių „šarvų“. Bet dabar suprantu, kad jis buvo teisus.

26. Vartoju skystąją pudrą, rožinės spalvos skaistalus.

27. Lūpas tepu balzamu.

28. Kalbant apie manikiūrą, kartais pasirenku rožinį nagų laką. Bet dažniausiai tamsiai raudoną ir rusvus atspalvius.

29. Naudoju šampūnus, kurių sudėtyje nėra silikono. Jie gerai išplau-na plaukus ir jų nekietina.

30. Būdama 20-ies pati pasikirpdavau plaukų galiukus, kurie šakojosi. Žirkles laikiau automobilyje ir plaukus galėjau palyginti įstrigusi automobilių spūstyje. Kai manimi pradėjo rūpintis stilistas Krisas Macmillanas, pažvelgęs į mano galvą pasakė: „Siaubinga.“

31. Pagrindinė pamoka, kurią gavau iš Kriso: palik ramybėje plaukus, neliesk jų be reikalo, kasdien neplauk – jie taps tik sveikesni.

32. Krisas dažnai siūlo išmėginti naujas priemones.

33. Visada norėjau „bob“ kirpimo. Bet kai pasiryžau, rezultatas nepasiteisino. Norėjosi visa gerkle šaukti: „Kaip atrodau? Kodėl man leidote tai padaryti?“

Kadangi mano plaukai iš prigimties garbanojasi, pakirpus trumpai virsta afrikietiška šukuosena.

34. Man patinka palaidi tiesūs plaukai – net žengiant raudonuoju kilimu. Vilkėdama vakarines sukneles pirmenybę teikiu laisvo stiliaus šukuosenai – lyg būčiau ką tik atsikėlusi iš lovos.

35. Gražiausi plaukai, mano nuomone, amerikiečių aktorės Valerie Bertinelli, legendinės prancūzės Brigitte Bardot, kino filmo „Graži moteris“ žvaigždės Julios Roberts...

36. Per filmavimus tenka nuolat plauti galvą. Pertraukose tarp jų leidžiu plaukams pailsėti.

37. Karštas vanduo nelabai naudingas odai, plaukams, todėl stengiuosi maudytis po šiltu ar drungnu dušu.

38. Esu įpročio žmogus. Kalbant apie išvaizdą, man nerūpi, kaip ir ką žmonės norėtų pakeisti žvelgdami į mane. Tai pasakytina ir apie plaukus.

Man patinka ir visada patiks būti šviesia-plaukei – tokiai, kokia esu dabar.

Turėdama tokią plaukų spalvą jaučiuosi puikiai.

39. Garsus plaukų spalvos specialistas Michaelas Canale’as duoda vertingų patarimų, kad plaukai žvilgėtų ir būtų sveiki.

40. Kai svarstau, kas yra tikras grožis, prisimenu socialinę ir politinę aktyvistę, 7-ojo dešimtmečio JAV feminisčių lyderę Glorią Steinem. Ji atrodo tiesiog stulbinamai.

41. Pasitikėjimas savimi neatsieja-mas nuo pasitikėjimo savo kūnu. Ilgą laiką nesitreniruojant mano nuotaika genda.

42. Per treniruotes jėgos jogą derinu su bėgimo takeliu, pratimais elipsiniame treniruoklyje ir atsispaudimais.

43. Mankšta ant bėgimo takelio gali būti labai sudėtinga. Dėl to bėgdama nežiūriu televizoriaus, nes tai blaško. Geriau klausausi muzikos. Derinu įvairias bėgimo rūšis – paprastą, intervalinį ir sprintą.

44. Turiu trenerę – nuostabią merginą. Kartu su ja iš pradžių pusę valandos minu dviratį, po to 40 min. skiriu jogai.

45. Gražių rankų paslaptis – štangos kilnojimas ir pratimai su lynu.

46. Nuolat užsiimu boksu su treneriu Leyonu Azubuike’u. Į mane jis dažniausiai kreipiasi: „Čempione.“ Pavyzdžiui, mesteli: „Ei, čempione, tavo pulsą turime padidinti iki 80!“

47. Boksu ir joga užsiimu seniai. Kai boksuojiesi, reikia pasitelkti ne tik kūną, bet ir protą.

48. Būtina rasti laiko ir pabūti savi-mi. Tiesiog pavaikščioti basomis po žolę, pajusti ryšį su gamta. Ir liaukitės nuolat žvilgčioję į telefono ekraną!

49. Esame jauni tiek, kiek jaučiamės. Būti laimingai – vadinasi, turėti rankoje raktą, kuris padeda atrodyti jauniau.

50. Perkopę per 40 metų pagaliau suvoksite, kad anksčiau jaudinotės dėl to, kas iš esmės neturi jokios reikšmės. Žmonės myli ne už tai, kaip atrodote ir ką vilkite.

Parengė Ona Kacėnaitė

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.