Paskutinėje Karlo Lagerfeldo kurtoje „Chanel“ kolekcijoje – ant podiumo debiutavusi Penelope Cruz

Mados namai „Chanel“ antradienį pagerbė savo ilgametį vadovą Karlą Lagerfeldą paskutinės velionio dizainerio kolekcijos pristatymu Paryžiaus Didžiuosiuose rūmuose, tapusiuose didžiausių legendinio mados kūrėjo triumfo akimirkų liudininkais.

Penelope Cruz.<br>Scanpix nuotr.
Penelope Cruz.<br>Scanpix nuotr.
Penelope Cruz.<br>Scanpix nuotr.
Penelope Cruz.<br>Scanpix nuotr.
Penelope Cruz.<br>Scanpix nuotr.
Penelope Cruz.<br>Scanpix nuotr.
Penelope Cruz.<br>Scanpix nuotr.
Penelope Cruz.<br>Scanpix nuotr.
Daugiau nuotraukų (4)

Lrytas.lt

Mar 5, 2019, 5:48 PM

Renginys prasidėjo tylos minute.

Specialiai kolekcijos pristatymui Didžiuosius rūmus „Chanel“ pavertė pasakišku Alpių miesteliu su mažais apsnigtais nameliais ir dirbtinio sniego pusnimis.

Dekoracijos nenusileido geriausių K.Lagerfeldo laikų mados pristatymų scenografijoms.

Dauguma svečių į renginį atėjo apsirengę juodai.

Ant podiumo pasirodė ispanų kilmės aktorė Penelope Cruz (44 m.), kuri ne vienerius metus bendradarbiavo ne tik su dizaineriu K.Lagerfeldu, bet ir „Chanel“ mados namais.

Praėjusiųjų metų liepos mėnesį moteris tapo mados prekinio ženklo veidu.

Mados pasaulio „Kaizeriu“ pramintas vienas garsiausių praėjusio amžiaus mados kūrėjų mirė vasario 19 dieną, likus mažiau nei mėnesiui iki „Chanel“ aukštosios mados pristatymo erdviuose Prancūzijos sostinės rūmuose.

Ten K.Lagerfeldui patikdavo rengti savo puikius mados šou.

Po Vokietijoje gimusio mados kūrėjo palaikų kremavimo ceremonijos, kur dalyvavo tik artimiausi jo draugai ir kolegos, „Chanel“ – prekės ženklas, su kuriuo K.Lagerfeldas buvo dažniausiai asocijuojamas – pranešė, jog „atsisveikinimo (su dizaineriu) ceremonija įvyks vėliau“.

Mados namai antradienį pasistengė įkvėpti pristatymui optimizmo, kiekvienam iš svečių padovanojant po K.Lagerfeldo piešinį, kuriame pavaizduotas dizaineris su pačia mados namų įkūrėja Coco Chanel, o viršuje užrašyta: „The beat goes on...“ (Ritmas nesustoja...).

Tylėdami ant podiumo išsirikiavę modeliai pagerbė Mados Karaliumi Saule vadintą kūrėją, beveik keturis dešimtmečius vadovavusį legendiniams Prancūzijos mados namams.

Po minutės tylos pasigirdo K.Lagerfeldo garso įrašas, kuriame jis pasakojo apie savo ankstesnius šou.

Galima buvo išgirsti, kaip kartą į vieną iš jo mados pristatymų atėjusi britų karalienė Elizabeth II pripažino, kad pasijautė „lyg būtų patekusi į paveikslą“.

Panašių renginių mados pasaulyje yra buvę ir anksčiau.

Per pirmąjį „Versace“ mados namų kolekcijos pristatymą po jų įkūrėjo Gianni Versace  nužudymo 1997 metais kartu su supermodeliais ant podiumo pasirodė ašaromis apsipylusi jo sesuo Donatella, kad nusilenktų pirmojoje eilėje sėdinčioms įžymybėms, tarp kurių buvo K.Lagerfeldas, Giorgio Armani, Miuccia Prada ir Donna Karan.

Emocijų prasiveržimas

Tokias progas kartais lydintis emocijų proveržis Paryžiuje neturėtų pasikartoti. K.Lagerfeldo draugai sako, kad subtiliu humoru garsėjusiam kūrėjui gedulo demonstravimas nebūtų patikęs.

Prieš „Chanel“ mados kolekcijos pristatymą kai kas klausė, ar renginyje dalyvaus K.Lagerfeldo augintinė ir garsiausia mados pasaulio katė Choupette.

Remiantis pranešimais, jai dizaineris paliko 200 mln. JAV dolerių turtą.

Dar gerokai prieš palikdamas šį pasaulį K.Lagerfeldas žadėjo užtikrinti asmeninį apsaugininką ir dvi tarnaites turinčiai augintinei ne prastesnį gyvenimą nei tas, prie kurio ji yra pripratusi.

Choupette taip pat yra daugybę sekėjų turinti socialinio tinklo „Twiter“ žvaigždė.

Praėjus vos dviem dienoms po K.Lagerfeldo mirties paskutinė mados namams „Fendi“ jo sukurta kolekcija buvo pristatyta Milane.

Šiam italų prekės ženklui K.Fendi kūrė nuo 1965 metų.

Iki savo mirties K.Lagerfeldas buvo trijų prekės ženklų meno direktorius: „Chanel“, „Fendi“ ir „Karl Lagerfeld“.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.