Natalija Bunkė irgi susidūrė su kibernetine ataka: įvardijo kenkėjo šalį

Sekmadienį televizijos laidų vedėją Indrę Stonkuvienę pasiekė itin nemaloni žinia – buvo nulaužta jos instagramo paskyra.

 N.Bunkė su mylimuoju Edgaru.<br> LR archyvo nuotr.
 N.Bunkė su mylimuoju Edgaru.<br> LR archyvo nuotr.
 N.Bunkė.<br> LR archyvo nuotr.
 N.Bunkė.<br> LR archyvo nuotr.
 N.Bunkė.<br> LR archyvo nuotr.
 N.Bunkė.<br> LR archyvo nuotr.
Daugiau nuotraukų (3)

Lrytas.lt

Sep 9, 2019, 10:35 AM

Naujienų portalui lrytas.lt žinoma moteris sakė, kad ragina gerbėjus pasekti savo naująją anketą ir neberašyti žinučių į senąją. I.Stonkuvienė antrino, jog jos profilis galėjo būti panaudotas siekiant pasipelnyti. Vis tik, kas konkrečiai įsilaužė ji neįtaria.

„Kiek žinau, spėjo parašyti Leonui Somovui, Martynui Kavaliauskui, Vaidui Baumilai ir kitiems. Man atrodo, kad jie tiesiog visiems siuntinėja tą pačią žinutę – prašo susimokėti kažkokias autorines baudas. . Man atrodo, kad užsieniečiai. Rašo lietuviškai, tačiau jų rašymo stilius primena „Google translate“ vertimą. Beje, jie dar ir man į „WhatsApp“ parašė ir jų numeris – angliškas“, – sakė ji.

Pirmadienį dainininkė Natalija Bunkė prisipažino, kad susidūrė su tokia pačia problema. Tiesa, moters instagramo anketą pavyko išsaugoti. Apie tai ji pranešė socialiniuose tinkluose.

„Labas rytas visiems. Noriu paprašyti visų, ypatingai – žinomų žmonių – saugoti savo privatumą, elektroninį paštą. Lygiai tie patys turkai, kaip ir pas Indrę stengėsi laužtis ir į mano paštą. Gerai, kad turiu šiek tiek daugiau apsaugų. Iš karto žinutę gavo Deividas, mūsų elektroniniai paštai yra susieti. Matyt, kad tokios elektroninės atakos bus ne vienkartinės“, – instagramo istorijose pasakojo atlikėja.

Susisiekus su Natalija paaiškėjo daugiau kibernetinės atakos detalių.

„Vakar į elektroninį paštą atkeliavo pranešimas, kad yra bandoma įsilaužti. Kadangi elektroninis paštas yra tiesiogiai susietas su socialiniais tinklais sustiprinome apsaugą ir įsibrovėliams nepavyko to padaryti.

Taip pat supratau, kad visa tai buvo bandoma padaryti iš kitos šalies, Turkijos. Net nežinau, galbūt, tai yra tam tikros programos, o ne konkretaus asmens veiksmų pasekmė. Man, asmeniškai, labai keistai atrodo pavogtos Indrės Stonkuvienės anketos turinys“, – lrytas.lt teigė N. Bunkė.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.