Savaitės blykstėse – mama tapusios E. Daugėlaitės tikslas ir A. Bialobžeskio kova su ligonine

„Lietuvos ryto“ žurnalas „Stilius“ kaskart apžvelgia ryškiausius pramogų pasaulio įvykius.

Eglė Daugėlaitė-Kryžiavičienė. <br>LR archyvo nuotr.
Eglė Daugėlaitė-Kryžiavičienė. <br>LR archyvo nuotr.
Eglė Daugėlaitė-Kryžiavičienė.<br>A.Steponavičiaus nuotr. 
Eglė Daugėlaitė-Kryžiavičienė.<br>A.Steponavičiaus nuotr. 
Andrius Bialobžeskis su žmona Laura. <br>LR archyvo nuotr. 
Andrius Bialobžeskis su žmona Laura. <br>LR archyvo nuotr. 
Juškų šeima. <br>L.Kondratės nuotr. 
Juškų šeima. <br>L.Kondratės nuotr. 
Juškų šeima.<br>L.Kondratės nuotr. 
Juškų šeima.<br>L.Kondratės nuotr. 
Daugiau nuotraukų (5)

Lrytas.lt

Nov 8, 2019, 8:11 PM

Kas gi labiausiai skaitytojus domino praėjusią savaitę?

Sąmoninga mama

TV laidų vedėja Eglė Daugėlaitė-Kryževičienė (31 m.) atvira – tapus mama nebuvo lengva pamiršti mėgstamą darbą. Net ir palikus eterį, žiūrint laidą per dienas į galvą atklysdavo dešimtys temų, kurias vis siūlydavo kolegoms. Pirmagimis Jonas jai ir sutuoktiniui teisininkui Dominykui Kryževičiui (31 m.) gimė šių metų liepos 7-ąją.

„Gali veržtis į darbą arba gali galvoti, kad jis palauks, – kolegos man liepė nurimti ir pailsėti“, – nusijuokė viena laidos „Labas rytas, Lietuva“ vedėjų. Atitrūkti nuo televizijos jai padėjo idėja prieš gimdymą išvykti atostogų.

„Na, o grįžusi pradėjau dirbti internete – pirkau viską, ko trūko naujagimio kraiteliui. Tas lizdo sukimo sindromas vyko visu gražumu. Kurjeriai ir paštomatai aplink veikė nuolatos“, – šypsojosi mama.

Nors vaikeliui gimus Eglės planuose – atostogos nuo kasdienio darbo, nuolatinio įvykių, naujienų pulso ji labai pasiilgsta. „Ilsėsiuosi metus, o kaip ten bus kitąmet, tikrai pamatysime. Tikiuosi neapsamanoti profesine prasme“, – viliasi televizijos veidas.

Kalbėdama apie atžalos auklėjimą moteris sakė tikinti, kad kiekvienas vaikas yra individualybė, tad tikslių, visiems vienodų instrukcijų negali būti.

„Mano tikslas – sąmoninga, garbinga tėvystė, nesinori, kad vaikas taptų karaliumi, o mes su vyru visiškai prarastume laiką dviese ar individualią veiklą. Siekis subalansuoti viską taip, kad sėkmingai regztųsi gražus tarpusavio ryšys, ir kol kas manau, kad esame visai neblogai skambantis trio“, – pasidžiaugė E.Daugėlaitė-Kryževičienė.

Trigubas gimtadienis

Spalio 29-ąją baleto primarijui Nerijui Juškai sukako 43 metai. „Didžiausią dovaną iš gyvenimo jau esu gavęs. Ir tai – mano šeima“, – nė akimirkos nedvejojo sukaktuvininkas.

Juškų šeimoje spalis – ypatingas mėnuo. Spalio 15 dieną yra jo vyresnėlio Pauliaus, spalio 27-ąją – dukrelės Evos, o spalio 29 dieną – paties Nerijaus gimimo diena. Šįmet visų trijų gimtadienius šeima nusprendė atšvęsti kartu.

„Buvo ir įdomu, ir keista, nes įprastai gimtadienio dieną stengiamės visą dėmesį skirti tam, kurio tądien sukaktis“, – pasakojo N.Juška, su vaikais ir svečiais pramogavęs vandens parke.

Garsaus šokėjo žmona Agnė (28 m.) juokėsi, kad nors šįkart vaikai neprieštaravo, kad jų gimtadienis būtų švenčiamas kartu, ateityje toks planas greičiausiai neišdegs. Tačiau vaikų gimimo datos jų šeimai – stebuklas.

„Kai Agnė laukėsi, gydytojai ir Pauliui, ir Evai buvo nustatę gimimo datą per mano gimtadienį. Labai to laukiau, nes nieko geresnio kaip mažylių gimimas tau svarbią datą neįsivaizduoju“, – sakė N.Juška. Baleto artistas neslėpė ir fakto, kad kasmet jo paties noras švęsti asmeninę sukaktį vis mažėja.

Į ligoninę paleido pykčio salves

Aktorių Andrių Bialobžeskį (52 m.) papiktino Lazdynų ligoninės darbas. Sunegalavus jo žmonai scenaristei Laurai (42 m.) pagalbos teko laukti net kelias valandas. Matydamas, kaip ji kenčia galvos skausmą, kurį, kaip vėliau paaiškėjo, sukėlė trišakio nervo uždegimas, žinomas vyras neslėpė nusivylimo.

„Sėdime su Laura greitosios pagalbos priėmimo skyriuje. Gavome siuntimą pas terapeutą, nes neaišku, ko gi klaikiai trečią dieną skauda galvą. Terapeutas išnykęs, galvą skauda toliau, niekas nieko. Kylu kovon, o ponia langelyje kukuoja, kad skubi pagalba suteikiama per 24 valandas.

Išsiaiškinome, kad mirties atveju jokio ypatingo palikimo negausiu, – nesu jo vertas, nes nesugebu jai gauti terapeuto. Artėja trečia valanda laukimo, esame įvesti į kokį tai koridorių, kur sėdi būriai Lietuvos nabagų, tikriausiai mokančių PSD.

Terapeuto nėra. Kaip gerai turėti kantrią, skausmui atsparią sutuoktinę. Vilties yra, nes jau bėga tos 24 valandos, per kurias galimai atsiras terapeutas ir numanomai nusiųs pas neurologą. Gal net atsiras nevalstybine kalba vograujanti seselė Teresėlė ir suleis vaistuką“, – sarkazmo negailėjo teatro scenos žvaigždė.

Savo ruožtu Lazdynų ligoninė viešai atšovė, kad kartais pacientams tenka palaukti dėl didelės ligonių apkrovos. Pacientų, kuriems reikalinga skubioji medicinos pagalba, būklė pagal įstatymą yra skirstoma į 4 kategorijas pagal jų sveikatos būklės sunkumą.

Pirmenybė teikiama tiems, kurių gyvybei gresia pavojus. Dėl to L.Bialobžeskienei ligoninėje teko praleisti maždaug pusketvirtos valandos.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.