Savaitę veganišką maistą valgiusi Renata Norvilė išsakė pastebėjimus

Sekmadienio vakarą žinomi žmonės paskyrė sveikų tortų degustacijai – vegetariško ir veganiško maisto desertinėje „Smaližainė“ ragavo vertingus desertus.

Renginio akimirka. <br>Pranešimo siuntėjų nuotr. 
Renginio akimirka. <br>Pranešimo siuntėjų nuotr. 
Renginio akimirka. <br>Pranešimo siuntėjų nuotr. 
Renginio akimirka. <br>Pranešimo siuntėjų nuotr. 
Renginio akimirka. <br>Pranešimo siuntėjų nuotr. 
Renginio akimirka. <br>Pranešimo siuntėjų nuotr. 
Renginio akimirka. <br>Pranešimo siuntėjų nuotr. 
Renginio akimirka. <br>Pranešimo siuntėjų nuotr. 
Renginio akimirka. <br>Pranešimo siuntėjų nuotr. 
Renginio akimirka. <br>Pranešimo siuntėjų nuotr. 
Renginio akimirka. <br>Pranešimo siuntėjų nuotr. 
Renginio akimirka. <br>Pranešimo siuntėjų nuotr. 
Renginio akimirka. <br>Pranešimo siuntėjų nuotr. 
Renginio akimirka. <br>Pranešimo siuntėjų nuotr. 
Renginio akimirka. <br>Pranešimo siuntėjų nuotr. 
Renginio akimirka. <br>Pranešimo siuntėjų nuotr. 
Renginio akimirka. <br>Pranešimo siuntėjų nuotr. 
Renginio akimirka. <br>Pranešimo siuntėjų nuotr. 
Renginio akimirka. <br>Pranešimo siuntėjų nuotr. 
Renginio akimirka. <br>Pranešimo siuntėjų nuotr. 
Renginio akimirka. <br>Pranešimo siuntėjų nuotr. 
Renginio akimirka. <br>Pranešimo siuntėjų nuotr. 
Renginio akimirka. <br>Pranešimo siuntėjų nuotr. 
Renginio akimirka. <br>Pranešimo siuntėjų nuotr. 
Renginio akimirka. <br>Pranešimo siuntėjų nuotr. 
Renginio akimirka. <br>Pranešimo siuntėjų nuotr. 
Renginio akimirka. <br>Pranešimo siuntėjų nuotr. 
Renginio akimirka. <br>Pranešimo siuntėjų nuotr. 
Renginio akimirka. <br>Pranešimo siuntėjų nuotr. 
Renginio akimirka. <br>Pranešimo siuntėjų nuotr. 
Renginio akimirka. <br>Pranešimo siuntėjų nuotr. 
Renginio akimirka. <br>Pranešimo siuntėjų nuotr. 
Renginio akimirka. <br>Pranešimo siuntėjų nuotr. 
Renginio akimirka. <br>Pranešimo siuntėjų nuotr. 
Renginio akimirka. <br>Pranešimo siuntėjų nuotr. 
Renginio akimirka. <br>Pranešimo siuntėjų nuotr. 
Renginio akimirka. <br>Pranešimo siuntėjų nuotr. 
Renginio akimirka. <br>Pranešimo siuntėjų nuotr. 
Renginio akimirka. <br>Pranešimo siuntėjų nuotr. 
Renginio akimirka. <br>Pranešimo siuntėjų nuotr. 
Renginio akimirka. <br>Pranešimo siuntėjų nuotr. 
Renginio akimirka. <br>Pranešimo siuntėjų nuotr. 
Renginio akimirka. <br>Pranešimo siuntėjų nuotr. 
Renginio akimirka. <br>Pranešimo siuntėjų nuotr. 
Renginio akimirka. <br>Pranešimo siuntėjų nuotr. 
Renginio akimirka. <br>Pranešimo siuntėjų nuotr. 
Renginio akimirka. <br>Pranešimo siuntėjų nuotr. 
Renginio akimirka. <br>Pranešimo siuntėjų nuotr. 
Renginio akimirka. <br>Pranešimo siuntėjų nuotr. 
Renginio akimirka. <br>Pranešimo siuntėjų nuotr. 
Renginio akimirka. <br>Pranešimo siuntėjų nuotr. 
Renginio akimirka. <br>Pranešimo siuntėjų nuotr. 
Renginio akimirka. <br>Pranešimo siuntėjų nuotr. 
Renginio akimirka. <br>Pranešimo siuntėjų nuotr. 
Renginio akimirka. <br>Pranešimo siuntėjų nuotr. 
Renginio akimirka. <br>Pranešimo siuntėjų nuotr. 
Renginio akimirka. <br>Pranešimo siuntėjų nuotr. 
Renginio akimirka. <br>Pranešimo siuntėjų nuotr. 
Daugiau nuotraukų (29)

Lrytas.lt

Dec 8, 2019, 6:50 PM, atnaujinta Apr 8, 2022, 1:08 PM

Visi vakaro metu ragauti tortai pagaminti nenaudojant kiaušinių, balto cukraus, mielių, margarinų, hidrintų riebalų, konservantų, skonio stipriklių ir kitų organizmui nesveikų dalykų.

Gaminant šiuos tortus buvo naudojamas eko rudasis cukrus, eko ką tik malti lietuviški spelta miltai, eko riešutai, džiovinti vaisiai. Desertinės svečiai taip pat įvertino ir veganiškus, raw, begliutenius ir becukrius tortus.

Vakarui desertai buvo pagaminti nuo nulio – pradedant biskvitais, kremais, glaistais, baigiant riešutų sviestu, sezamo pastomis, uogienėmis, net šokoladu. Gamybos procesas buvo ilgesnis ir sudėtingesnis, nes nenaudojama želatinos ar sintetinių dažų.

Į Vilniuje, „Ogmios mieste“ įsikūrusį restoraną atvyko seniai viešumoje matyta renginių organizatorė Erika Purauskytė su dukromis, sveikos mitybos specialistė Indrė Trusovė su šeima, pianino mokytoja Diana Dargienė su dukra Une, sporto ir geros savijautos treneris Jeanas Claude'as su šeima, komunikacijos specialistas Saugirdas Vaitulionis, aktorė Redita Dominaitytė su vaikais, dainininkė Renata Voitechovskaja-Norvilė su sūnumis ir dukra.

Dainininkė R.Voitechovskaja-Norvilė pasakojo, kad veganiškas ir vegetariškas maistas jai nėra naujiena. Jos draugė, atlikėja Neringa Nekrašiūtė yra veganė, gastrolių metu pavaišinanti ir scenos kolegas tokiu maistu.

„Neturiu nieko prieš veganišką mitybą. Viskas labai skanu, jei man kažkas gamintų taip kiekvieną dieną, galėčiau būti vegane. Man reikia mėsos, tačiau kai patiekale soja įgauna jos skonį, man tas tinka ir patinka“, – kalbėjo renginio viešnia.

Dėl sveikatos ir noro išsivalyti organizmą, R.Voitechovskaja-Norvilė septynias dienas valgė tik veganišką maistą. Žinoma moteris matinosi žaliavalgiškais patiekalais. Tiesa, labiausiai ją nustebino tai, kiek laiko ir finansų reikalauja ši mityba.

„Lietuvoje vaisiai, daržovės nėra pigūs. Taip pat, brangu ir daug laiko reikalauja žaliavalgiškų kokteilių gaminimas. O kur dar visokios užtepėlės... Reikia vis sukti galvą, ką čia pasigaminus, kad organizmas gautų reikalingų medžiagų“, – patirtimi dalinosi R.Voitechovskaja-Norvilė.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.