Modelis Aistė Andrijauskaitė pristatė šventinius įvaizdžius: kokią ateitį pranašauja jūsų stilius?

Didžiosios metų šventės visada buvo susijusios su didžiaisiais ateities spėjimo ritualais. Ar kada susimąstėte, kokią ateitį jums pranašauja, nuspėja, programuoja jūsų šventinių drabužių stilius? Į šį klausimą pamėgino atsakyti stilistė ir psichologė Natali Radkevičė.

Eglė Andrijauskaitė. <br>R.Andre nuotr. 
Eglė Andrijauskaitė. <br>R.Andre nuotr. 
Hedonistė. <br>R.Andre nuotr. 
Hedonistė. <br>R.Andre nuotr. 
Valdingoji. <br>R.Andre nuotr. 
Valdingoji. <br>R.Andre nuotr. 
Nepastovioji. <br>R.Andre nuotr. 
Nepastovioji. <br>R.Andre nuotr. 
Herojė. <br>R.Andre nuotr. 
Herojė. <br>R.Andre nuotr. 
Meilužė. <br>R.Andre nuotr. 
Meilužė. <br>R.Andre nuotr. 
Burtininkė. <br>R.Andre nuotr. 
Burtininkė. <br>R.Andre nuotr. 
Natali Radkevičė. <br>R.Andre nuotr. 
Natali Radkevičė. <br>R.Andre nuotr. 
Rūta Andre. <br>R.Andre nuotr. 
Rūta Andre. <br>R.Andre nuotr. 
Stiliaus kortos. <br>R.Andre nuotr. 
Stiliaus kortos. <br>R.Andre nuotr. 
Daugiau nuotraukų (10)

Lrytas.lt

2019-12-20 17:25, atnaujinta 2019-12-20 18:09

Kad stilistės mintys būtų išreikštos ir vaizdu buvo surengta speciali fotosesija, kurią pristatome lrytas.lt skaitytojams. Prieš žinomos fotografės Rūtos Andre objektyvą pozavo jos sesuo, garsus modelis Aistė Andrijauskaitė.

Kadaise moterys ir vyrai šiuo šventiniu magija alsuojančiu laikotarpiu aplankydavo orakulus. Kažkur tebegyvuoja tradicija ir šiandien aplankyti savo guru. Arba bent jau savo būrėją, astrologę, stilistę, o galbūt ir šių dienų žiniuonį – kaučerį.

Turbūt mažai kas susimąsto, kad šventiniai rūbai yra vienas iš seniausių ritualų. Balta suknelė yra ne vien tik vestuvių atributas. Dar prieš šimtą metų pirmąją vagą išrėžti buvo privaloma vilkint baltais rūbais, eiti klausytis guru Indijos ašrame – taip pat būtinas baltas apdaras.

Tad kokią ateitį jums pranašauja, nuspėja, programuoja jūsų šventinių drabužių stilius? Stilistė ir psichologė Natali Radkevičė išskiria 6 archetipus.

N. Radkevičė jau daugiau kaip penkiolika metų dirba mados srityje: vadovauja drabužių parduotuvėms, konsultuoja stiliaus klausimais ir padeda moterims susikurti savąją įvaizdį. Sujungusi psichologės ir stilistės darbo patirtį, ypač patirtį, dirbant su metaforinėmis ir Taro kortomis, moteris sukūrė unikalias stiliaus kortas, grįstas archetipais „Style cards by Natali Radkevice“.

Stiliaus kortos, tai – ne paprasti paveikslėliai, vaizduojantys skirtingus stilius. Tai diagnostikos priemonė, sukurta remiantis specifinėmis tokių, atrodytų, skirtingų sričių, kaip mada, stilius, psichologija ir būrimas, žiniomis. Tokias kortas galima naudoti norint pažinti skirtingus stilius, suvokti, kokį iš jų ir kodėl renkatės jūs pati, siekiant atrasti savo svajonių įvaizdį.

Pasak N. Radkevičės, norint geriau save ir savo stilių pažinti, kartais reikia nepabijoti pažvelgti į save iš šalies. „Tam geriausiai pasitarnauja nuotraukos. Asmeninė fotosesija padės tarsi save pamatyti tarsi iš šono“, – stilistės minčiai pritaria žinoma fotografė Rūta Andre, surengusi specialią šventinių įvaizdžių fotosesiją, kurią pristatome lrytas.lt skaitytojams. Fotografę visada domino moters-kūrėjos, kasdien kuriančios ir savo stilių, pasaulis, šia tema autorė buvo surengusi ne vieną personalinę parodą.

ŠEŠI ARCHETIPAI

HEDONISTĖ

Jūs apsiavusi aukštakulniais, vilkite prabangią dėmesį traukiančią suknelę, kuri idealiai pabrėžia figūrą. Papuošalų nedaug, bet jie kokybiški: auksas ir briliantai. Ką tai gali signalizuoti ir kokius naujus metus žadėti?

Šis stilius aplinkiniams kužda, kad jūs esate drąsi, energinga, linksma, jums nusispjaut į aplinkinių nuomonę, jūs žinote savo kainą. Vyrus jūs svaiginsite, kitos jums pavydės, o kažkas net bijos, kad nuviliosite jų vyrų žvilgsnius.

Būrėja galėtų spėti, kad jūs jau išsivadavote ar esate pasiruošusi išsivaduoti ir išvaduoti kitas, nutraukti kankinamus ryšius, mesti nekenčiamą darbą arba pasakyti galų gale garsų NE tam kažkam, siekiant asmeninio išsivadavimo. Ir visa tai galės įvykti prasidėjus naujajam metų ciklui.

Tai Hedonistės archetipas, geras – pereinamuoju nuo krizės į išsilaisvinimą etapu, blogas – jei jame ilgiau užstringate.

Patarimas: nepersistenkite su makiažu, jūs ir taip spindite, išskirkite vieną akcentą, tarkim, akis.

VALDINGOJI

Žinoma, į šventinį vakarą galima eiti ir pasipuošus dalykiniu kostiumėliu, kuris maskuos ir tuo pačiu vilios. Griežta, dalykiška, versli moteris baugina, bet tuo pačiu teikia vilčių kaip ir griežta teisėja. Aiškumas, objektyvus pažinimas, sąmoningas, emocinis nepaperkamumas, santūrumas ir sąžiningumas – jos skiriamieji bruožai.

Vyrai bus pasiruošę atsiklaupti ant kelių ir paprašyti atleidimo, netgi jei jie dar niekuo nenusikalto.

Būrėja žiūrėdama į krikštolinį rutulį tikriausiai jums išburs, kad jei jūs dar ne bosė, tai kiti metai jums lems ją tapti. Juk griežtumas, oficialumas, dalykiniai kostiumai, mažai papuošalų – toks tikros verslininkės ar valdybos narės stilius.

Patarimas: leiskite sau daugiau lengvumo ar net šiek tiek nerūpestingumo, bent jau kalbant apie šukuoseną. Ir daugiau šypsokitės – ir jūs būsite tiesiog neįveikiama.

NEPASTOVIOJI

Visai kitą istoriją pasakoja ilgi žemyn krintantys rūbai, originalūs galvos apdangalai, tokie kaip čalma. Jie gali būti derinami su originaliais rytietiškais papuošalais, akmenimis. Tokia moteris yra paslaptis vyrams ir kelianti pasitikėjimą ieškančių sprendimo moterų tarpe. Ji sugeba judėti per skirtingus sąmonės lygius ir padėti kitoms peržengti pirmąjį slenkstį.

Orakulas daug neapsiriks, jei tvirtins, kad kiti metai jums žada dvasinę brandą, dar vieną žingsnį saves pažinimo kelyje. Sugebėjimas matyti potencialą, galimybes tik stiprės, tai atsispindės ir jūsų aplinkoje. Tai – Nepastoviosios archetipas. Tai – gebėjimas padėti pakeisti fizinę formą, išvaizdą ar vidinį moters pasaulį. Nuo nepasitikinčios savimi, priklausomos – į pasitikinčią, savarankišką. Vyras šiai moteriai yra lygiavertis partneris ir jis negali tikėtis nieko daugiau, tik eiti šalia jos, arba pasilikti ten, kur dabar yra.

Patarimas: neskubėkite atverti savo paslapčių. Neužmirškite savo akmens-talismano.

HEROJĖ

Dar vienas stiprios drąsios moters įvaizdis. Vien tik auliniai batai jau signalizuoja, kad ji pasirengusi žygiui per pasaulį. Kaubojiški batai tik dar labiau pabrėžtų jūsų intencijas.

Drąsa, pasitikėjimas, dvasios stiprybė ir tuo pat metu paslaptis ir romantizmas. Vyrauja patogūs ir funkcionalūs rūbai. Sukirpimas ir audiniai – viskas judėjimo patogumui.

Horoskopas aiškiai parodytų, jog kiti metai ypač tinkami kelionėms, iššūkiams ir nuotykiams.

Tai moters Herojės archetipas. Drąsa ir aistra kelionėms, kurios leidžia asmenybei bręsti ir augti. Tokia moteris itin mėgsta dėmesį. Išdidumas, kuris valdo jos asmenybę, suteikia jai didžiulę vidinę jėgą, tačiau daro ją lengvai pažeidžiamą. Dažniausiai finansiškai savarankiška, užsidirba ji pati. Tiek pat protinga ir praktiška ne tik versle, bet ir asmeniniuose santykiuose. Nepriklausoma.

Patarimas: trumpam „įsižeminkite“ ir apsižvalgykite. Ar nepagalvojote, jog retsykiais draugija gali suteikti papildomų spalvų jūsų kelionei.

MEILUŽĖ

Raudona spalva signalizuoja karštį, aistrą gyvenimui, iššūkį aplinkai. Išreikštas stiliaus seksualumas, pabrėžta viskas, kas turi būti pabrėžta. Gundanti. Vyras visada atkreips dėmesį į tokią moterį.

Kas gi laukia tokios ryškios moters kitais metais? Kas ji?

Tai – Meilužės archetipas. Didžiulė aistra, meilė ir ištikimybė. Vyrauja gilūs meilės išgyvenimai, bet jie užstrigę ties barjeru – jo negali peržengti ir santykius nuo aplinkinių reikia slėpti. Užstrigti ties santykių riba – tai tas pats, kas sėdėti ant ugnikalnio viršūnės, kuris tai išsiveržia jausmų protrūkiais, tai nurimsta iki kito išsiveržimo.

Kerėtoja tvirtins, kad metai jums bus ugniniai, karšti, su savo išsiveržimais ir nusivylimo salomis. Bet tai ir yra gyvenimas, nuspalvinantis sielą ir paliekantis neišdildomų atsiminimų.

Patarimas: įvertinkite ir pasidžiaukite tuo, ką jau pasiekėte. Padovanokite dalelę mailės tik sau.

BURTININKĖ

Jūsų drabužiai įtikinamai šnabžda, kad jūs pati ir esate Burtininkė. Visas įvaizdis kalba apie harmoniją ir įgimtą moteriškumą.

Banguojantys lengvi audiniai derinami su patogia odine avalyne, folkloriniai siuvinių motyvai, kirpčiukai ir dekoratyvūs elementai suteikia įvaizdžiui lengvumo.

Kiti metai bus tokie, kokių burtininkė pati pageidaus. Burtininkės alchemikės archetipas byloja apie išvystytą intuiciją, nuojautą, dažnai nepaaiškinama, bet tvirtą žinojimą. Ji turi raktą į slaptą tiesą. Kantri, suprantanti kitas, atjaučianti. Naudoja pasąmoningas jėgas žmonių labui – pagalbai, dvasios gydymui, aiškiaregystei. Suderina talentą ir praktiškumą. Gali pažadinti sąmoningą mentalinę magiją. Ji draugė visoms paklydusioms, ieškančioms žinių, besikankinančioms mįslėmis, išeinančioms kažko ieškoti ir klajoti.

Patarimų Burtininkei nereikia.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.