Meghan Markle nesutaria su Catherine Middleton: jos išskyrė ir brolius princus

Kurį laiką, tiesa, trumpai, pasaulis su susižavėjimu stebėjo Didžiosios Britanijos karališkosios šeimos jaunuosius atstovus princus Williamą (37 m.) ir Harry (35 m.). Gražūs, protingi, stilingi, turtingi ir puikiai sutariantys. Bet graži pasaka apie du princus baigėsi. Ir pirmiausia kaltos čia ne tik jų žmonos, bet ir pačių princų skirtumai.

Meghan ir Catherine viešumoje šypsosi viena kitai, tačiau nėra artimos draugės.<br>Scanpix nuotr.
Meghan ir Catherine viešumoje šypsosi viena kitai, tačiau nėra artimos draugės.<br>Scanpix nuotr.
 Britų karališkosios poros.<br>Scanpix nuotr.
 Britų karališkosios poros.<br>Scanpix nuotr.
Kembridžo kunigaikštienė Catherine ir princas Williamas – britų mėgstama pora.<br>Scanpix nuotr.
Kembridžo kunigaikštienė Catherine ir princas Williamas – britų mėgstama pora.<br>Scanpix nuotr.
 Catherine Middleton ir princas Williamas.<br>Scanpix nuotr.
 Catherine Middleton ir princas Williamas.<br>Scanpix nuotr.
Scanpix nuotr.
Scanpix nuotr.
Sasekso kunigaikščiai Harry ir Meghan svarsto atsisakyti karališkųjų titulų ir pareigų.<br>Scanpix nuotr.
Sasekso kunigaikščiai Harry ir Meghan svarsto atsisakyti karališkųjų titulų ir pareigų.<br>Scanpix nuotr.
Scanpix nuotr.
Scanpix nuotr.
Meghan ir Catherine viešumoje šypsosi viena kitai, tačiau nėra artimos draugės.<br>Scanpix nuotr.
Meghan ir Catherine viešumoje šypsosi viena kitai, tačiau nėra artimos draugės.<br>Scanpix nuotr.
Daugiau nuotraukų (8)

Lrytas.lt

Dec 21, 2019, 9:05 PM, atnaujinta Dec 23, 2019, 9:36 AM

Broliai – 12-metis Harry ir 15-metis Williamas – 1997-aisiais nuleidę galvas ėjo paskui savo motinos Velso princesės Dianos karstą.

Jau anuomet Harry elgėsi kitaip nei Williamas: jaunėlis padėjo ant karsto laišką „Mummy“ („Mamytei“). Princas Harry nenorėjo rodyti savo jausmų – tai visada buvo įprasta karališkosios šeimos nariams.

Ir iki šiol jaunėlis nepasikeitė. Neseniai dokumentiniame filme princas Harry ir jo žmona Meghan (38 m.) prisipažino, kad nejaukiai jaučiasi dėl jiems tenkančio vaidmens britų karališkuosiuose rūmuose.

Tai buvo jaudinantys žodžiai ir karališkųjų asmenų nuostatos „Never complain, never explain“ („Niekada nesiskųsti, niekada nesiaiškinti“) nepaisymas.

Bet tokios taisyklės princas Harry nesilaiko. Jis gyvena taip, kaip įsipareigojo dalyvaudamas „Heads Together“ kampanijoje, kuri skirta psichikos sveikatos problemoms. Harry kalba atvirai ir nepagrąžindamas įvardija problemas.

Apie tai, kad vis pagalvojantis atsisakyti savo karališkųjų pareigų, princas Harry viešai prabilo 2017-aisiais.

Jis laikomas temperamentingu karštakošiu, kuris vadovaujasi emocijomis.

Princas Williamas – priešingybė. Jis kur kas santūresnis, uždaresnis ir labiau linkęs į apmąstymus.

Bet skirtingi brolių charakteriai puikiai tinka skirtingoms jų pareigoms atlikti.

Williamas kada nors bus karalius ir jam nedera viešai sielotis dėl savo vaidmens.

O jo brolis Harry, kuris yra tik šeštas eilėje į Didžiosios Britanijos karaliaus sostą, gali viešai išsakyti abejones dėl savo gyvenimo kelio.

„Turėjome gerų ir blogų dienų. Šiuo metu žengiame skirtingais keliais“, – taip Harry apibūdino savo santykius su Williamu.

Atvirai ir viešai prabilti apie tolesnį gyvenimo kelią princas Harry laiko būtinu žingsniu.

Ankstyva jų motinos Velso princesės Dianos netektis brolius suartino. Ir net labai stipriai.

2009-aisiais Harry, kai abu baigė karališkųjų oro pajėgų piloto mokymus, gyveno kartu su Williamu. Tuomet jaunėlis juokavo: „Nuolat sau teigiu, kad esame ne mylimieji, o broliai.“

Brolių santykiai buvo geri ir po to, kai prieš aštuonerius metus Williamas vedė savo studentiškų laikų meilę Catherine Middleton. Impulsyviajam Harry santūrioji pora buvo idealus papildymas.

Ši trijulė kartu į naujas aukštumas pakėlė britų karališkosios šeimos populiarumo kartelę.

Praėjusiais metais Harry vedė savo didžiąją meilę amerikiečių kilmės aktorę Meghan Markle. Ir tuomet žvaigždynas pasikeitė, nes pora – Sasekso kunigaikščiai pradėjo savojo gyvenimo kelio paieškas.

Anksčiau broliai Williamas ir Harry turėjo net bendrą biurą, kur kartu užsiėmė labdara. Nebeliko ir bendro ketvertuko – Williamo, Catherine, Harry ir Meghan – profilio socialiniuose tinkluose.

Pasaka apie du brolius ir jų gražuoles žmonas, tarpusavyje tokius draugiškus, kad net įsikūrusius po vienu stogu Kensingtono rūmuose, baigėsi.

Jaunavedžių apartamentų įrengimas oficialioje princų Williamo ir Harry rezidencijoje gerokai papurtė biudžetą. Bet ten Sasekso kunigaikštienė Meghan neįsikėlė.

Ji su vyru princu Harry įsikūrė Vindzore esančiame Fragmoro kotedže, kurio remontui teko išleisti dar keletą milijonų Didžiosios Britanijos svarų sterlingų.

O Kembridžo kunigaikščiai Williamas ir Catherine noriai dalyvauja įvairiuose viešuose renginiuose ir britams rodo tai, ką jie nori matyti.

Pirmiausia – Williamo ir Catherine nuostabių trijų vaikų princų George’o, Louis ir princesės Charlotte nuotraukas ir privataus šeimos gyvenimo už karališkųjų rūmų sienų vaizdus.

O štai sūnaus Archie gimimą Sasekso kunigaikštienė Meghan pavertė asmeniniu įvykiu. Ji neatskleidė gimdymo smulkmenų ir atsisakė pasirodyti fotografams su naujagimiu ant klinikos laiptelių.

Rimta Sasekso kunigaikštienės klaida tapo ir bendradarbiavimas su britų žurnalo „Vogue“ versija. Problema ne ta, kad ji buvo vieno iš numerių kviestinė redaktorė.

Ant šio žurnalo numerio viršelio Meghan sudėjo 15 įtakingiausių pasaulio moterų nuotraukas, bet tarp jų neatsirado vietos jos vyro močiutei Didžiosios Britanijos monarchei Elizabeth II (93 m.).

70 metų darbas karaliene suteikia jai teisę būti vienai įtakingiausių pasaulio moterų, net jei reitingą būtų sudariusi ne jos mylimo anūko Harry žmona.

Dar vienas skandalas įsižiebė per Vimbldono teniso turnyrą. Tuomet Sasekso kunigaikštienė Meghan sukėlė isteriją ir pareikalavo, kad žiūrovai nedrįstų jos fotografuoti.

Tai nepaprastai visus papiktino – karališkojoje Vimbldono ložėje britai buvo įpratę matyti savo princeses ir princus, kurie elgėsi kitaip.

Žiniasklaida atkeršijo Sasekso kunigaikštienei, kai ji netikėtai nuvyko į Niujorką palaikyti finale žaidžiančios savo bičiulės tenisininkės Serenos Williams.

Ir su kuo Sasekso kunigaikštienė Meghan, taip uoliai ginanti savo teisę mėgautis motinyste be viešumos, paliko keturių mėnesių sūnų Archie, klausė žurnalistai.

Juk mamytė visus tikino, kad ji viena, be pašalinės pagalbos, jį auklės!

Negana to, Harry ir Meghan nuskrido į svečius pas popmuzikos žvaigždę Eltoną Johną jo privačiu lėktuvu. Taip Sasekso kunigaikščiai kovoja už aplinkosaugą? Dėl pramogos skristi lėktuvu? Juk Žydrąjį Krantą galima pasiekti ekologiškesniu būdu. Tokie buvo britų žiniasklaidos komentarai.

Gandai apie Meghan ir Catherine nesantaiką stipriai nuvylė britus. Dėl to ir dėl šaunaus ketverto iširimo britai apkaltino Sasekso kunigaikštienę Meghan.

Didžiosios Britanijos karališkoji spaudos tarnyba stengėsi kaip galima labiau susilpninti įspūdį, kurį padarė visi šie įvykiai.

Esą Kembridžo kunigaikščio Williamo, kuris yra antras eilėje į sostą po tėvo Charleso, veiksmai ir elgesys labiau riboti.

Laimingas jaunavedys ir jaunasis tėvas Harry turi teisę mėgautis didesne laisve, nes jam vargiai pavyks atsisėsti į karališkąjį sostą. Ir tai esą brolių atsiribojimo priežastis.

Sasekso kunigaikščių reputaciją padėjo sustiprinti kelionė į Pietų Afrikos Respubliką – pirmasis bendras poros vizitas į Harry pamėgtą žemyną.

Ir net buvo leista fotografuoti poros sūnų Archie. Iki tol buvo išspausdinta tik keletas nuotraukų, kurias tėvai atrinko praėjus kelioms dienoms po jo gimimo.

Naujieji Sasekso kunigaikščių įvaizdžio kūrėjai galėjo švęsti pergalę. Kelionė į Pietų Afrikos Respubliką beveik sutvarkė poros santykius su žiniasklaida ir britais.

Bet neilgai trukus Jungtinės Karalystės žiniasklaidoje vėl pasirodė kritiškų antraščių. Nespėjo sutuoktiniai grįžti iš kelionės, kai Harry paskelbė tikrą karą žurnalistams.

Jis išplatino viešą ir itin emocionalų 565 žodžių kreipimąsi, kuriame skundžiasi dėl perdėto dėmesio. Po to pasirodė informacija, kad Sasekso kunigaikštienė Meghan pateikė teismo ieškinį žinomam ir populiariam britų laikraščiui „The Mail on Sunday“.

Leidinys išspausdino ištrauką iš jos asmeninio laiško, kurį ji, likus nedaug laiko iki savo vestuvių 2018 metais, parašė savo tėvui Thomui Markle’ui (75 m.).

Dar po kelių dienų tapo žinoma, kad princas Harry pateikė teisminius ieškinius dar dviem populiariems leidiniams. 2000-ųjų pradžioje šiuose leidiniuose buvo paskleista informacija, gauta įsilaužus į jo telefoną.

Ir viskas. Susižavėjimu persmelktus atsiliepimus apie Sasekso kunigaikščių kelionę į Pietų Afrikos Respubliką pakeitė rašiniai apie būsimus teismo procesus bei ginčus dėl princo Harry ir jo žmonos veiksmų.

Pasipylė vieši priekaištai Sasekso kunigaikščiui Harry, kad jis atsidūrė po savo gražiosios žmonos Meghan padu.

Kembridžo kunigaikščiai Catherine ir Williamas sumaniai palaiko santykių su žiniasklaida pusiausvyrą. Jie puikiai susidoroja su savo būsimojo karaliaus ir būsimos karalienės konsortės (toks bus Catherine titulas, kai ateis eilė į sostą jos vyrui Williamui) vaidmenimis.

Priešingai nei Harry ir Meghan, Kembridžo kunigaikščiams pastarieji mėnesiai buvo labai sėkmingi.

Neseniai Didžiosios Britanijos karalienės Elizabeth II vardu ir pavedimu jie vyko į labai svarbią ir politiniu požiūriu nelengvą kelionę į Pakistaną.

Įdomu tai, kad pora susitiko su šalies ministru pirmininku, buvusia kriketo žvaigžde Imranu Khanu, pas kurį viešėjo ir Velso princesė Diana neilgai trukus iki jos žūties.

Kembridžo kunigaikščių kelionė į Pakistaną nebuvo taip plačiai nušviesta kaip Harry ir Meghan į Pietų Afrikos Respubliką. Bet visuomenė žino, kad savo misiją princas Williamas ir jo žmona atliko puikiai.

Santykiams su Harry atšalus Williamas vienas rūpinasi labdaros fondu, kurį abu įsteigė 2009 m. Jam dabar padeda tik žmona Catherine.

Bendri projektai su Sasekso kunigaikščiais iš labdaros fondo programos pašalinti. Bet ten yra Catherine projektas, susijęs su vaikų sveikata pirmaisiais, kritiškiausiais, gyvenimo metais.

Užuot lenktyniavusi su Meghan, princo Williamo žmona savo dėmesį sutelkė į tai, kas jai tikrai įdomu ir svarbu.

O juk buvo neilgas laikotarpis, kai kažkam atrodė, kad Meghan pajėgs užgožti Catherine.

Kembridžo kunigaikštienė užsitarnavo britų tautos numylėtinės titulą.

„Catherine vėl užkariavo žmonių širdis. Ji įrodė, kad yra pasirengusi atlikti savo pareigą ir daug darbuotis. Catherine išmoko nedaryti klaidingų žingsnių“, – taip būsimosios karalienės pergalę įvertino vienas žinomų ir gerbiamų karališkosios šeimos istorikų.

Juk princas Williamas ilgai nenorėjo jos supažindinti su karaliene, nesiryžo pasipiršti, skyrėsi su ja, buvo neištikimas. Jis merginai iš turtingos, bet ne aristokratiškos šeimos pagadino nemažai nervų.

Žiniasklaida iš pradžių laikė savo pareiga pakandžioti britų sosto įpėdinio išrinktąją. Bet tai tęsėsi neilgai.

Didžiosios Britanijos karališkiesiems rūmams artimo eksperto nuomone, karalienė Elizabeth II visiškai pasitiki Catherine. Juk jaunoji Kembridžo kunigaikštienė išsiugdė svarbiausią tituluotųjų išmintį – emocijos ir stresas neturi daryti poveikio veiksmams ir elgesiui.

Sasekso kunigaikščių Harry ir Meghan aistruoliai baiminasi, kad pora gali būti priversta išvykti iš Didžiosios Britanijos. Juk jei „The Mail on Sunday“, kurį Meghan padavė į teismą, pradės ryžtingai ginti savo veiksmus, pagrindine žiniasklaidos žvaigžde taps jos tėvas Th.Markle’as. Nesunku įsivaizduoti, ką išgirs visuomenė.

Teisminio nagrinėjimo metu Sasekso kunigaikščiai, matyt, daug laiko praleis už Jungtinės Karalystės ribų – Kanadoje.

Jei teismai užsitęstų ir sutuoktiniai Sasekso kunigaikštis Harry ir kunigaikštienė Meghan galutinai pasirinktų asmeninį, nuo visuomenės akių atribotą gyvenimą, jiems tektų atsisakyti karališkosios šeimos narių pareigų.

Ir tai būtų logiška. Nori privatumo ir ramybės kaip eilinis – atsisakyk titulų ir su jais susijusių privilegijų, pats apmokėk išlaidas.

Kembridžo kunigaikštienės Catherine gerbėjai tikisi, kad būtent ji gali būti šauniojo ketverto taikos balandžiu. Ji moka nuoširdžiai bendrauti su bet kokiu žmogumi.

Bet tokia viltis išblėso po naujoves karališkojoje šeimoje mėgstančios Sasekso kunigaikštienės Meghan akibrokšto. Ji pareiškė, kad pirmąsias savo sūnaus Archie Kalėdas švęs ne su karaliene Elizabeth II.

Pasak „Daily Mail“, kunigaikščiai ruošiasi likti savo namuose arba keliauti pas Meghan motiną Dorią, gyvenančią Jungtinėse Valstijose.

Toks Sasekso kunigaikščių elgesys gali pabloginti santykius su kitais šeimos nariais ir karaliene Elizabeth II.

Ar tokiam princo Harry ir jo žmonos žingsniui pritars britai? O gal Sasekso kunigaikščiai persigalvos – iki Kalėdų dar yra laiko.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.