Pasimatymas su iš viešumos dingusia Laima Paksiene: „Man sunkumai – likimo dovana“

Du kartus buvusio Vilniaus mero, tiek pat kartų užėmusio premjero postą, per apkaltą pašalinto prezidento Rolando Pakso žmona jau daug metų yra namų šeimininkė, nors yra įgijusi inžinieriaus ekonomisto išsilavinimą.

 Laima Paksienė.<br> LR archyvo nuotr.
 Laima Paksienė.<br> LR archyvo nuotr.
 Laima Paksienė.<br> LR archyvo nuotr.
 Laima Paksienė.<br> LR archyvo nuotr.
 Laima Paksienė.<br> LR archyvo nuotr.
 Laima Paksienė.<br> LR archyvo nuotr.
Laima Paksienė<br>T.Bauro nuotr.
Laima Paksienė<br>T.Bauro nuotr.
Laima Paksienė.<br>T. Bauras
Laima Paksienė.<br>T. Bauras
Laima Paksienė (antra iš dešinės) su šeima.<br>Instagramo nuotr.
Laima Paksienė (antra iš dešinės) su šeima.<br>Instagramo nuotr.
Daugiau nuotraukų (6)

Lrytas.lt

Jan 14, 2020, 7:22 PM

Vaikų auklėjimas ir atsidavimas nė kiek ne mažiau svarbu negu karjera. Taip dar 1998 m. sausio 30 d. žurnalui „Stiliaus“ sakė L.Paksienė, kurios nuotrauka papuošė tuometį viršelį.

Bet kuriuo vyro politinės karjeros metu ji viešai besąlygiškai jį remdavo. Ypač per 2003–2004 m. vykusią apkaltą.

Kai R.Paksas 2004 m. balandžio 6 d. už Konstitucijos pažeidimus prarado šalies vadovo postą, L.Paksienė dar labiau nei anksčiau pasinėrė į tikėjimą. Ji dažnai pabrėždavo, kad į tikėjimą ją ir vyrą atvedė per apkaltą išgarsėjusi ir net inauguracijos puotoje Prezidentūroje dalyvavusi gruzinė aiškiaregė Lena Lolišvili. Jos pacientu ne vienus metus yra buvęs R.Paksas.

„Svarbu mylėti kiekvieną žmogų, nes kiekvienas jų – Dievo kūrinys ir kiekviename jų yra dieviška siela“, – prieš šešerius metus yra kalbėjusi L.Paksienė. Ji ne kartą prisipažino, kad keturiasdešimt savo gyvenimo metų ignoravusi Bažnyčią, bet šiandien visa širdimi jaučiasi atsidavusi dvasiniam gyvenimui. Be maldos ir meditacijos seansų neapsieina nė viena jos diena.

„Dabar manyje daugiau nieko nėra, išskyrus tikėjimą. Radau prasmę gyventi. Tikėjimas prikėlė mano šeimą iš duobės“, – nevengia prisipažinti L.Paksienė.

Ji yra pasakojusi, kad namie laiko ir geria šventintą vandenį iš Merkinės piramidės: „Jis man suteikia energijos. Šventintu vandeniu ginuosi nuo slogos, peršalimo. Šventintas vanduo negenda – į piramidę važiuoju kas antrą ar trečią savaitę.“

Bet ne tik dvasiniai dalykai užpildydavo L.Paksienės gyvenimą, kai vyras net dešimt metų dirbo Europos Parlamente ir į namus Vilniuje iki 2019 m. lapkričio sugrįždavo tik savaitgaliais. Ji lankydavo linijinių šokių grupę Kristinos šokių namuose.

Sakydavo, kad eina šokti ne dėl pergalių, o savo malonumui. Šokiai suteikdavę jai energijos, padėdavę išlaikyti figūrą. 2007 m. L.Paksienė yra dalyvavusi televizijos konkurse „Lietuvos šokių dešimtukas“, tačiau jokios prizinės vietos nelaimėjo.

Būdama pirmoji šalies ponia L.Paksienė buvo įkūrusi gerų iniciatyvų fondą „Ir gyvenimas tęsiasi“, kuris siekė padėti onkologinėmis ligomis sergantiems žmonėms ir jų artimiesiems. Tačiau dabar šis fondas nebeveikia.

Prisimindama kiek daugiau nei metus turėtą pirmosios šalies ponios titulą ir pareigas, o po vyrui surengtos apkaltos vėl tapusi eiline žmona 58-erių L.Paksienė yra atviravusi: „Iš atminties šie dalykai niekur nedingo.

Man sunkumai – likimo dovana. Iki keturiasdešimties metų netgi pykau, kai kas nors sakydavo, kad yra Dievas. Buvau labai kategoriška. O gyvenimas pateikė tiek daug staigmenų, kad atsiverčiau į tikėjimą.

Kai kurie dalykai buvo ypač skausmingi. Jau galėčiau pasakyti: dabar daug ką iš likimo gaunu ne per kančią, o per meilę.“

 

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.