Nėščia Gretė Brokienė prisipažino patekusi į avariją

Tituluota gražuolė, sveikos mitybos bei gyvensenos ekspertė Gretė Brokienė (28 m.) jau senokai gyvena laukimu. „Misis Lietuva 2019“ pusę metų po širdimi nešioja antrąją atžalą.

 G.Brokienė su dukrele.<br> LR archyvo nuotr.
 G.Brokienė su dukrele.<br> LR archyvo nuotr.
Iš konkurso Gretė Brokienė grįžo ne tuščiomis.<br>Asmeninio albumo nuotr.
Iš konkurso Gretė Brokienė grįžo ne tuščiomis.<br>Asmeninio albumo nuotr.
Gretė ir konkurso nugalėtoja Rusijos atstovė Ksenija Krivko.<br>Asmeninio albumo nuotr.
Gretė ir konkurso nugalėtoja Rusijos atstovė Ksenija Krivko.<br>Asmeninio albumo nuotr.
 Konkurso užkulisiai. <br>Asmeninio albumo nuotr.
 Konkurso užkulisiai. <br>Asmeninio albumo nuotr.
 Konkurso užkulisiai. <br>Asmeninio albumo nuotr.
 Konkurso užkulisiai. <br>Asmeninio albumo nuotr.
 Konkurso užkulisiai. <br>Asmeninio albumo nuotr.
 Konkurso užkulisiai. <br>Asmeninio albumo nuotr.
 Konkurso užkulisiai. <br>Asmeninio albumo nuotr.
 Konkurso užkulisiai. <br>Asmeninio albumo nuotr.
 Brokų šeimyna.<br> LR archyvo nuotr.
 Brokų šeimyna.<br> LR archyvo nuotr.
Daugiau nuotraukų (8)

Lrytas.lt

2020-01-21 10:45

Prodiuserio bei režisieriaus Aleksandro Broko (39 m.) žmona ir vienų metų ir septynių mėnesių dukrytės Leylos mama neseniai dalyvavo grožio konkurse „Mrs. Globe 2020“. Iš ten žinoma moteris grįžo ne tuščiomis – jai įteiktas prestižinis „Life Legacy“ („Gyvenimo palikimo“) apdovanojimas.

Savo sugebėjimus grožio ir intelekto srityse G.Brokienė rodė neįprastomis sąlygomis – konkurse ji dalyvavo būdama penkis mėnesius nėščia. Tačiau tai nebuvo vienintelis Kinijoje lietuvaitės laukęs iššūkis. Važiuojant į konkurso finalą gražuolių autobusas susidūrė su lengvuoju automobiliu.

– Grete, papasakokite, kokios nuotaikos būna grožio konkurso užkulisiuose. Yra nuskambėjusi ne viena istorija apie ten vyraujančią didžiulę konkurenciją, kitų dalyvių kišamus pagalius į ratus. Kaip buvo „Mrs Globe 2020“ konkurse?

– Kadangi tai misis, o ne mis konkursas, ten dalyvaujančios moterys – subrendusios, išsilavinusios, demonstruojančios aukštą intelektą. Su visomis 65 šalių atstovėmis radau bendrą kalbą, niekas tikrai neužsiėmė paaugliškomis intrigomis.

Daugiausia laiko praleidau su Kanados, Jungtinių Valstijų bei Meksikos atstovėmis. Vienai jų priklauso viešbučių tinklas, kita – teisininkė, dar kita šiuo metu augina dukrą, kuri panašaus amžiaus kaip mano Leyla. Beje, Kanados atstovės senelis kilęs iš Lietuvos!

– Ar pastebėjote, kad artimiau bendrauja tam tikrų šalių dalyvės? Apskritai ar gražuolių bendravimas atspindi jų atstovaujamų valstybių politinius ryšius?

– Rusakalbės moterys bendravo artimiau: ukrainietės, rusės, Krymo atstovė. Manau, kad taip yra dėl kalbos ir kultūrų panašumų. O politinių ryšių atspindžių nepastebėjau.

– Kokia pasirodė nugalėtoja, Rusijos atstovė?

– Su Ksenija bendravome nemažai. Ji – nuostabi, įkvepianti moteris, keturių sūnų mama! Man, kaip vienai jauniausių konkurso dalyvių, iš jos tikrai yra ko pasimokyti. Ji tikrai verta pergalės, nes ilgai ir tikslingai dirbo: ruošėsi metus, laimėjo „Misis Rusija“ konkursą, demonstravo puikią iškalbą, paruošė nuostabų pasirodymą.

Į Kiniją ji atvyko su visa komanda: vizažiste, plaukų stiliste, spaudos atstove ir federacijos, organizuojančios „Misis Rusija“ konkursą, direktore. Ksenija daug dirbo su spauda, televizija, reklamavo konkursą.

„Mrs. Globe“ – pelno nesiekianti organizacija, įkūrusi WIN fondą (liet. – Moterų, kurioms reikia paramos, fondą), visas gautas lėšas skiria psichologinį smurtą patyrusioms moterimis. Virtualaus balsavimo metu Rusija surinko labai didelę sumą pinigų (1 balsas – 8,9 euro), tai irgi lėmė Ksenijos pergalę. Manau, kad ji puikiai reprezentuos „Mrs. Globe“ titulą.

– Kuo „Mrs Globe“ skiriasi nuo kitų grožio konkursų – „Mis visata“, „Mis pasaulis“?

– Negaliu įvardyti skirtumų, nes kituose konkursuose nedalyvavau. Bet vienas skirtumas tikriausiai akivaizdus vien žvelgiant į pavadinimą. (Šypsosi.) Grožio suvokimas... Kiekvieno jis skirtingas. Galiu pasakyti tik tiek, kad „Mrs. Globe“ yra seniausias ir didžiausias tarptautinis konkursas, skirtas ištekėjusioms moterims, ir tai tikrai nėra vien tik išorinio grožio varžybos.

– Ar planuojate ir toliau sėkmę bandyti grožio konkursuose?

– Mano nuomone, tai – vienintelė ir nepakartojama patirtis. Jei žūtbūt norėčiau tos karūnos, žinoma, dalyvaučiau, tačiau mano tikslai buvo kitokie.

– Su kokiais iššūkiais teko susidurti?

– Vienintelis iššūkis buvo mano nėštumas. Juolab niekas iš organizatorių ar dalyvių apie tai nežinojo. Pats konkursas tikrai nėra „misija neįmanoma“.

– Kada sužinojote, kad esate nėščia?

– Ketvirtąją nėštumo savaitę. (Šypsosi.)

– Sakėte, jog pastebėti, kad po krūtine nešiojate kūdikį, kitiems iki šiol sudėtinga, tačiau ar nėštumas nekliudė įvairiems fiziniams veiksniams?

– Tikrai ne! Nėštumas – lengvas ir sklandus. Choreografija, aukštakulniai, ilgi skrydžiai ar įtemptas grafikas man ne naujiena. Jei būtų buvusi bent menkiausia rizika ar abejonė, žinoma, būčiau atsisakiusi dalyvauti.

– Apie nėštumą visiems pranešėte paskutinį vakarą, po finalo. Kada pasakėte vyrui? Kaip reagavo jis ir mažoji Leyla?

– Vyras sužinojo tą patį vakarą kaip ir aš. Prisiekiu – tai buvo gražiausia jo reakcija bei emocijos. Leyla, pamačiusi, kaip Aleksandras mane apsikabino ir pabučiavo, taip pat atbėgo su šypsena.

– Važiuojant į finalą patekote į avariją. Kaip tai įvyko?

– Kinijoje eismas labai intensyvus, ir važiuojant į konkurso finalą mūsų autobusas susidūrė su lengvuoju automobiliu. Visa laimė, kad segėjau saugos diržą, nes kitos dalyvės nemenkai susitrenkė. Lengvajame automobilyje buvo mažametis vaikas, jį ištiko panikos priepuolis.

– Jau žinote, ko laukiatės? Ar vardas taip pat bus tarptautinis?

– Žinome aštuoniasdešimčia procentų, bet tai norėtume pasilikti sau. (Šypsosi.) Svarstome įvairius vardų variantus. Bet kuriuo atveju norėtume, kad vaiko vardas turėtų lietuvišką galūnę.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.