Ką tik bičiulio netekusi Marija Dubickienė įstrigo Afrikoje: prašo pagalbos

Prieš kiek daugiau nei savaitę bičiulio netekusiai fondo „Saulės smiltys“ vadovei Marijai Dubickienei – dar vienas iššūkis. Į Afrikos platybes be atgalinio bilieto išvykusi moteris su draugų kompanija susidūrė su karantinu.

 Marija Dubickienė.<br> LR montažas.
 Marija Dubickienė.<br> LR montažas.
  Marija Dubickienė su komanda.<br>Soc. tinklo nuotr.
  Marija Dubickienė su komanda.<br>Soc. tinklo nuotr.
 Marija Dubickienė.<br>Soc. tinklo nuotr.
 Marija Dubickienė.<br>Soc. tinklo nuotr.
Daugiau nuotraukų (3)

Lrytas.lt

Mar 18, 2020, 8:12 PM, atnaujinta Mar 18, 2020, 9:08 PM

Po visų sunkumų užvaldęs noras grįžti namo kol kas lieka tik noru. Uždarytos šalių sienos bei atšaukti skrydžiai dėl koronaviruso grėsmės kelionę į Lietuvą labai apsunkino.

Moteris socialinio tinklo paskyroje kreipėsi į draugus bei pažįstamus prašydama pagalbos.

„Kas turit minčių. Uždarytas aklinai Kamerūnas. Atšaukti VISI skrydžiai. Šiandien dar bandėm išskrist per Etiopiją į Stambulą. Ir šitą skrydį atšaukė. Tris dienas kontaktavom su URM.

Be rezultatų. URM pakolkas nereaguoja į mūsų prašymus. Vakar tipo dar turėjom skrydį šiai nakčiai ir nekarščiavom.

O šiandien jie dar nežinojo, jog išvis neturim jokių galimybių išskrist. Vieši pranešimai, glaustis prie lietuvių – mums nerealūs. Nes čia Lietuvių bendruomenės nėra, su kuria kooperuotis. Bandėm susisiekt su egipte esančia ambasada. Autoatsakiklis.

Vietoje reakcija į baltaodžius europiečius pakankamai agresyvi. Bandom siektis su prancūzijos konsulatu, prašytis prieglopsčio.

Gal žinot dar kokių galimybių, ar mes gal nerandam kokios bendro pobūdžio info“, – socialinio tinklo paskyroje rašė moteris.

Primename, jog kovo 10 dieną Lietuvą pasiekė liūdna žinia – viešėdamas Afrikoje mirė keliautojas ir verslininkas Žilvinas Kriaučiūnas.

Jam buvo 51-eri, vyrą pasiglemžė maliarija. Ž.Kriaučiūno gyvybė užgęso Nigerijoje.

Vyro mirtį naujienų portalui lrytas.lt tuomet patvirtino su juo kartu keliavusi labdaros ir paramos fondo „Saulės smiltys“ steigėja Marija Dubickienė.

Apie bičiulio netektį moteris pranešė ir prie nuotraukos, kuria antradienio popietę ji pasidalijo socialiniuose tinkluose.

„Didžiulė užuojauta. Žilvinas Kriaučiūnas mirė šiąnakt. Kęstutis labai sunkios būklės. Maliarija. Mes grįžinėjam nuo Kamerūno pasienio, kur buvom pasiklydę. Kai bus normalus ryšys, duosim žinių“, – trumpai rašė ji.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.