Atskleisti nežinomi faktai apie Alaną Chošnau

Kiekvieną savaitę žurnalas „Stilius“ rengia žaibo interviu su žinomais žmonėmis. Ko nežinome apie dainininką Alaną Chošnau (45 m.)?

Alanas Chošnau.<br>Paulius Gasiūnas
Alanas Chošnau.<br>Paulius Gasiūnas
Alanas Chošnau.<br>P.Gasiūno nuotr.
Alanas Chošnau.<br>P.Gasiūno nuotr.
Alanas Chošnau.<br>P.Gasiūno nuotr.
Alanas Chošnau.<br>P.Gasiūno nuotr.
Alanas Chošnau.
Alanas Chošnau.
Alanas Chošnau su žmona Valda.<br>V.Skaraičio nuotr.
Alanas Chošnau su žmona Valda.<br>V.Skaraičio nuotr.
Alanas Chošnau su žmona Valda.<br>T.Bauro ir V.Skaraičio nuotr.
Alanas Chošnau su žmona Valda.<br>T.Bauro ir V.Skaraičio nuotr.
Alanas Chošnau.
Alanas Chošnau.
Alanas Chošnau su žmona Valda.<br>LR archyvo nuotr.
Alanas Chošnau su žmona Valda.<br>LR archyvo nuotr.
Daugiau nuotraukų (8)

Lrytas.lt

Jun 20, 2020, 7:18 AM, atnaujinta Jun 20, 2020, 8:52 AM

– Kas jus įkvepia gyventi?

– Planeta ir jos gyvybės ciklai – tai nenusakoma. Jeigu tik pakiltume ir apie tai susimąstytume atitrūkę nuo žmogaus kuriamo chaoso pasaulyje. Esame gamtos ir žmogaus gyvenimo rate – kaip, kodėl? Stebiu žvaigždes ir mėnulį bandydamas suvokti visatos didybę – ši nežinia mane įkvepia, skatina kurti ir išjausti patį gyvenimą.

– Kaip atkreipti jūsų dėmesį?

– Būtina nusišypsoti ir pasakyti „labas“. (Juokiasi.) Vertinu gyvą bendravimą, nuoširdžias emocijas, pozityvią nuotaiką. To niekuomet nebus per daug.

– Koks patiekalas patinka?

– Kiekvieną rytą – avokadai, kiaušinienė, naminė duona ir kurdiška juodoji arbata su kardamonu arba jeronimais. Taip pat labai mėgstu tiramisu, itališkus ledus ir sesers Gretos desertus, kuriuos vaikystėje valgydavome Bagdade.

– Mėgstamiausias kvapas?

– Itin patinka stiprūs ir išraiškingi kvapų mišiniai, tokie kaip santalų, muskuso, ąžuolo žievės, juodųjų orchidėjų, šafrano, tabako. Vidurinių Rytų aromatai man artimiausi, tačiau kartais atrandu ir kitų įdomių derinių.

– Geriausia gauta dovana?

– Tai gyvenimo dovanos – sūnus Augustas Alanas ir dukra Izabelė Atėnė. Esu visiškai atsidavęs jiems ir dėkingas žmonai Valdai už šeimos dovaną.

– Jei pasaulyje yra rojus, tai...

– ... yra muzika.

– Be ko diena prarastų prasmę?

– Prasmė į vieną dieną nesutelpa, tačiau kaip momentas ji fiksuoja mūsų gyvenimo veiklą ir tikslus. Sakyčiau, kad nė viena mano diena nebūna be muzikos ir šeimos.

Be šių dviejų dalykų neliktų gyvenimo, taigi ir dienos, prasmės.

– Kaip atsipalaiduojate?

– Su geros kurdiškos arbatos puodeliu ir knyga, o vasarą – būdamas gamtoje su šeima.

– Kas padeda kovoti su neigiamomis emocijomis?

– Neigiamas emocijas puikiai keičia pozityvios. Mūsų emocijos ateina iš minties, o mintis – iš prisiminimų ir patirties. Kai apie tai galvoji, gana paprasta atsekti emocijų kilmę ir jas transformuoti. Ir vis dėlto mes retai taip elgiamės.

Vis dar leidžiame stiprioms emocijoms vadovauti mūsų protui, nors tai nėra sveika ir protinga. Žmogaus psichologija – sudėtingas reiškinys, tam skiriu nemažai dėmesio ir ugdau savistabą. Manau, kad tai svarbu tiek man, tiek artimiesiems bei aplinkiniams.

– Blogiausias įprotis?

– Nežinau tokio arba nesusimąsčiau, nes apskritai nemėgstu skirstyti dalykų į juodą ir baltą.

Šeima neretai sako, kad visiškai nemoku atsiriboti nuo muzikos ir kūrybos, nuolat esu darbinės arba pusiau darbinės būsenos. Vis dėlto nemanau, kad tai labai blogas įprotis. (Šypsosi.)

– Ką naujo norėtumėte išmokti?

– Šiuo metu kaip tik gilinuosi į naujus verslo modelius, skaitau literatūrą apie verslo psichologiją, finansų valdymą, tarptautinę rinkodarą. Mano muzikinė veikla peržengė lietuviškos muzikos erdvę, dirbu su tarptautine komanda Berlyne. Šis etapas reikalauja naujų žinių ir sprendimų, tad laikas išties įdomus.

– Kokią garsenybę norėtumėte pakviesti į pasimatymą?

– Į pasimatymus nenoriu eiti, nes turiu puikią žmoną. (Juokiasi.) Pirmiausia verslo vakarienės pakviečiau legendinį britų muzikos prodiuserį Marką Reederį ir matote, kas nutiko, – po kelerių metų draugystės ir darbo studijoje jau pristatėme tarptautinį albumą „Children of Nature“.

Dabar, manau, mielai pakviesčiau į susitikimą žymų JAV muzikos prodiuserį ir garso režisierių Ricką Rubiną, kuris yra dirbęs su „Metallica“, „Aerosmith“, Johnny Cashu, Adele, Eminemu, Jay-Z, Kanye Westu, Edu Sheeranu, Justinu Timberlake’u ir daugeliu kitų. Įdomu, kas gimtų po šio susitikimo. (Vėl juokiasi.)

– Geriausias ir blogiausias jūsų pasimatymas?

– Geriausias pasimatymas įvyko prieš devynerius metus, kai vakarienės pakviečiau žmoną Valdą. Na, o į tą blogiausią tiesiog nenuėjau.

– Jei nebūtumėte tas, kas esate, kuo norėtumėte tapti?

– Niekuomet rimtai apie tai negalvojau. Jaunystėje pasiekiau puikių sportinių rodiklių, treneriai man prognozavo sėkmingą ateitį užsiimant vandensvydžiu ir stalo tenisu.

Manau, galėjau tapti šių sričių profesionalu. Vis dėlto akivaizdu, kad muzika visose kategorijose laimėjo!

– Kaip jus turėtų vertinti ir prisiminti kiti žmonės?

– Nemanau, kad kas nors gali kam nors pasakyti, kaip ir ką turėtume vertinti ar prisiminti. Pasaulis toks margas ir pilnas įvairiausių dalykų. Šiandien visi esame persunkti informacijos ir nuomonių.

Man svarbu, kad muzika, kurią kuriu iš visos širdies ir įdedu į ją daug darbo, pasiektų klausytojus ir dovanotų jiems gerą energiją, nuotaiką, atsipalaidavimą.

Jeigu muzika gali apsaugoti žmogų nuo perteklinių nuomonių ir chaotiškumo, noriu, kad ji tokia ir būtų. Mes turime teisę patys į save, o ne kitų nuomones.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.