Plaukų stilistas Marijus Mazuraitis pasakė, kokios klaidos negalima daryti šią vasarą

Atėjus vasarai grožio specialistai vis primena, kad pirmiausia, ką turime daryti šiltuoju metų periodu – tai pasirūpinti odos apsauga.

 M.Mazuraitis.<br> Pranešimo siuntėjų nuotr.
 M.Mazuraitis.<br> Pranešimo siuntėjų nuotr.
 M.Mazuraitis.<br> Pranešimo siuntėjų nuotr.
 M.Mazuraitis.<br> Pranešimo siuntėjų nuotr.
Daugiau nuotraukų (3)

Lrytas.lt

2020-07-07 15:11

Todėl dažnas mūsų, vos tik kaitriau pašviečia saulė, puolame veidą tepti apsauginėmis priemonėmis, tačiau apie plaukus mes pamirštame.

Plaukų stilistas Marijus Mazuraitis įspėja, kad jei norime gražių ir išpuoselėtų plaukų, vasarą ir jiems apsauga nuo kenksmingų saulės spindulių yra privaloma.

UV spinduliai pažeidžia paviršinį plauko sluoksnį, vadinamą kutikulę.

Jei jūsų plaukų spalva išbluko, jie tapo sausi, pasišiaušę ar net trupantys, galiukai išsišakoję – tai ženklas, kad jūsų plaukus pažeidė žalingi saulės spinduliai.

Tokie plaukai gali net imti slinkti, retėti. Išsitrinkus galvą jie labai greitai išdžiūsta, nelaiko formos“, – apie saulės poveikį pasakojo M. Mazuraitis.

Pasak ilgametę darbo patirtį turinčio plaukų stilisto, saulės spinduliai plaukus veikia panašiai kaip jų balinimas cheminėmis priemonėmis – balinimas reaguoja su melaninu, esančiu plaukuose, ir negrįžtamai pašalina spalvos pigmentą, taip pat pažeidžia plauko kutikulę ir suardo keratino proteinus.

Plonesni ir šviesesni plaukai turi mažiau apsauginio pigmento, todėl saulė juos pažeisti gali stipriau.

„Saulės pažeistų plaukų didžiausi priešai – tiesintuvai, garbanokliai, chloruotas baseino vanduo ar jūros druska, kurie daro plaukus dar mažiau atsparius UV spinduliams, o jei jie dar ir balinti ar „sruoguoti“, tai yra tiesiog katastrofa“, – tvirtino grožio studijos „Ma.Ma. Cut“ įkūrėjas Marijus Mazuraitis ir dalinasi patarimais, kaip apsaugoti savo plaukus arba kaip jiems pagelbėti, jei kenksmingi UV spinduliai jau atliko savo darbą.

„Pati paprasčiausia apsauga – tai skrybėlė ar kepurė. Bet jei manote, kad jos jums netinka, galite rinktis nenuplaunamus plaukų kondicionierius su UV filtrais, kurie ne tik apsaugos jūsų plaukus, bet ir pripildys juos drėgmės.

Daugelis stilizavimo produktų taip pat turi apsauginį filtrą, bet jei neturite tokių produktų ir reikia stipresnės apsaugos, tiesiog sumaišykite apsauginį odos kremą su vandeniu ir gausiai supurškite plaukus“, – patarė plaukų stilistas.

Pripažįstantiems tik natūralias grožio priemones, M. Mazuraitis rekomenduoja kokosų aliejų, kuris natūraliai turi 8SPF faktorių.

Tačiau jis įspėja, kad kokosų aliejus kaip plaukų gydymo priemonė, visiškai netinka storiems, šiurkštiems ir porėtiems plaukams.

„Taip yra dėl smulkios molekulinės masės, kuri giliai įsiskverbia į plaukus, taip sukurdama proteinų grandinę, kuri neleidžia drėgmei įsiskverbti į plauko vidų. Todėl plaukai tik dar labiau džiūsta. Tačiau drąsiai jį galite naudoti apsaugai – saulė, chloras ir jūra suardys šias proteinų grandines“, – patarė jis.

Marijus Mazuraitis sako dažnai išgirstantis klausimą, ar apsauga nuo karščio taip pat apsaugo ir nuo saulės spindulių ir veikia kaip UV filtras?

„Ir taip, ir ne. Ne visi nuo karščio apsaugantys produktai turi UV filtrą, tačiau jie sukuria apsauginę plėvelę aplink plauką, kuri neleidžia drėgmei išgaruoti“, – tvirtino plaukų stilistas.

Pasak jo, plaukų tiesinimas keratinu yra viena iš plaukų apsaugos nuo žalingų saulės spindulių priemonių, tačiau vasaros metu šios procedūros poveikis trunka žymiai trumpiau.

M. Mazuraitis turi ir gerų žinių – saulė ne tik kenkia plaukams, bet ir juos gydo. „Dėl šiltesnio oro ir ilgesnių saulėtų dienų pagerėja keratino gamyba bei padidėja vitamino D koncentracija, tad vasarą plaukai auga iki 10 procentų greičiau. Taip pat vitaminas D mažina plaukų slinkimą.

Saulė taip pat svarbi ir galvos odai – UV spinduliai gydo grybelio sukeltas pleiskanas, egzemas ir psoriazę“, – sako jis. Ir pataria apie plaukų priežiūrą vasarą būtinai pasitarti su savo kirpėju, kuris asmeniškai įvertins plauko savybes ir patars, kokias priemones geriausia rinktis.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.