Savaitės blykstėse – Povilo Vanago šventė ir Aleksandro Pogrebnojaus avarija

„Lietuvos ryto“ žurnalas „Stilius“ kaskart apžvelgia ryškiausius pramogų pasaulio įvykius. Kas gi labiausiai skaitytojus domino praėjusią savaitę?

 Savaitės blykstės.<br> Lrytas.lt koliažas.
 Savaitės blykstės.<br> Lrytas.lt koliažas.
 M.Drobiazko ir P.Vanagas.<br>Mariaus Grinbergo („Olimpinė panorama“) nuotr.
 M.Drobiazko ir P.Vanagas.<br>Mariaus Grinbergo („Olimpinė panorama“) nuotr.
 D.Redikas ir A.Valentaitė.<br> LR archyvo nuotr.
 D.Redikas ir A.Valentaitė.<br> LR archyvo nuotr.
 R. Skaisgirys, V.Skaisgirė ir jų sūnus Atas.<br> LR archyvo nuotr.
 R. Skaisgirys, V.Skaisgirė ir jų sūnus Atas.<br> LR archyvo nuotr.
 V.Skaisgirės tatuiruotė.<br>Soc. tinklų nuotr.
 V.Skaisgirės tatuiruotė.<br>Soc. tinklų nuotr.
 A.Stundytė (dešinėje) ir A.Grigorian.<br>B.Uhligo (Zalcbirgo festivalis) nuotr.  
 A.Stundytė (dešinėje) ir A.Grigorian.<br>B.Uhligo (Zalcbirgo festivalis) nuotr.  
 A.Pogrebnojus (kairėje) su bičiuliu.<br>Soc. tinklų nuotr.
 A.Pogrebnojus (kairėje) su bičiuliu.<br>Soc. tinklų nuotr.
 A.Pogrebnojaus avarija.<br>Soc. tinklų nuotr.
 A.Pogrebnojaus avarija.<br>Soc. tinklų nuotr.
 Matijošaičių atžala.<br>Soc. tinklų nuotr.
 Matijošaičių atžala.<br>Soc. tinklų nuotr.
 A.Gilytė.<br> LR archyvo nuotr.
 A.Gilytė.<br> LR archyvo nuotr.
 D.Matijošaitis ir M.Pitkauskaitė.<br> LR archyvo nuotr.
 D.Matijošaitis ir M.Pitkauskaitė.<br> LR archyvo nuotr.
 N.Martinavičienės ir jos atžalų augintinis.<br>Soc. tinklų nuotr.
 N.Martinavičienės ir jos atžalų augintinis.<br>Soc. tinklų nuotr.
 D.Guobytė.<br>Soc. tinklų nuotr.
 D.Guobytė.<br>Soc. tinklų nuotr.
 N.Martinavičienė.<br> LR archyvo nuotr.
 N.Martinavičienė.<br> LR archyvo nuotr.
Daugiau nuotraukų (14)

Lrytas.lt

Aug 14, 2020, 12:21 PM

Jubiliejaus planus sujaukė koronavirusas

Prie Povilo Vanago 50-mečio stalo jie sėdo trise – jubiliatas, jo žmona Margarita Drobiazko (48 m.) ir šeimos draugas kunigas, dažnai keliaujantis po misijas Filipinuose ir Malaizijoje. Daug metų keliauja ir patys ledo šokėjai vykdydami savo misiją – džiuginti ir stebinti žiūrovus visame pasaulyje vis naujais kvapą gniaužiančiais pasirodymais.

Liepos 23-ioji Povilo ir Margaritos namuose Pamaskvyje turėjo būti kitokia. Čia turėjo susirinkti artimieji, geriausi draugai, bičiuliai. Tačiau visus planus sujaukė dar pavasarį planetą sukausčiusi koronaviruso pandemija. Tad tvirtais saitais su šeimos nariais susisiejęs, daugybę draugų pasaulyje turintis jubiliatas 50-metį sutiko tik su tais, kurie galėjo būti šalia.

Į Pamaskvyje netoli Vnukovo oro uosto privačių namų kvartale esantį erdvų čiuožėjų būstą planavo atvykti ir M.Drobiazko tėvas, tačiau dėl sveikatos nutarė likti namie. Nepaisant gyvą susitikimą apribojusių kliūčių jubiliatas sulaukė tiek sveikinimų, kad visiems sveikintojams tikriausiai nebūtų užtekę vietų didžiausios arenos, kurioje per savo įspūdingą karjerą teko pasirodyti Povilui su Margarita, tribūnose.

Labiausiai laukti, žinoma, buvo iš pačių artimiausių – JAV gyvenančio brolio Simo su šeima, tėvo Povilo, gydytojo iš Kauno. Ir, aišku, mamos – Lietuvos čiuožimo federacijos prezidentės Lilijos Vanagienės.

Žmogaus, kurio dėka Povilas, būdamas vos trejų, atsistojo ant ledo, išsilaikė net stipriausių intrigų vėjų talžomas ir kartu su Margarita pasiekė aukštumas, kurios iki šiol nepasiekiamos nė vienam nepriklausomos Lietuvos garbę ginančiam žiemos sporto šakų atstovui.

Jaučiasi tarsi antrą kartą gimęs

Dizaineriui Aleksandrui Pogrebnojui (52 m.) kelionė baigėsi neplanuotai. Autobusas, kuriuo jis vyko iš Klaipėdos į Liepoją, apvirto. Po avarijos kūrėjas jaučiasi tarsi antrą kartą gimęs. „Negaliu pasakyti, kodėl taip atsitiko, tai išsiaiškins policija, tačiau visi gyvi. Įvažiavome į kažkokią mašiną. Nesu įsitikinęs, ar ten visi gyvi, labai nežiūrėjome.

Mačiau, jog vieną moterį išvežė į ligoninę, patys buvome truputėlį apsibrozdinę“, – apie avarijos aplinkybes sunkiai žodžius rinko dizaineris. Vyras tikino, jog nelaimės akivaizdoje jį nustebino vairuotojo elgesys – esą tas buvo šoko būsenos, nesugebėjo sukontroliuoti keleivių.

Pardavė verslą

Stilistė Agnė Gilytė (36 m.) traukiasi iš bižuterijos verslo. Kūrybinės vadovės pareigas „BIŽU by Agnė Gilytė“ ėjusi stilistė buvo atsakinga už bižuterijos papuošalų atrinkimą ir kolekcijų sudarymą. Įmonės veiklą toliau plėtos anksčiau dalį akcijų valdę partneriai, o A.Gilytė ir toliau liks mados versle ir tęs pradėtą drabužių linijos plėtrą Lietuvoje ir užsienyje.

„Kokybiški ir stilingi papuošalai buvo tai, ko pasigedo mano akys. Visuomet sakiau, jog bižuterija yra tarsi piniginei draugiškesnė juvelyrikos alternatyva, puikiai papildanti kasdienius derinius. Tikiu, jog per šiuos pusantrų metų man pavyko šia idėja užkrėsti ir daugiau žmonių – jie iš naujo atrado kokybiškus bižuterijos papuošalus“, – pasakojo Lietuvos žvaigždžių pamėgta stilistė.

Sūnus auga kaip karalius

Kauno mero Visvaldo Matijošaičio (63 m.) atžala lenktynininkas, „Vičiūnų“ kompanijos prekės ženklų vadovas Dainius Matijošaitis (35 m.) parodė gegužės mėnesį gimusį jo ir širdies draugės odontologės Monikos Pitkauskaitės (30 m.) sūnų Gustą. „Mūsų pilies karalius Nr. 2“, – šalia Gusto nuotraukos rašė D.Matijošaitis.

Prieš dvejus metus, irgi paskutinį pavasario mėnesį, pirmagimio Nojaus susilaukusi pora sakė, jog antrasis sūnus auga „be priekaištų“. „Neturėjome absoliučiai nė vienos bemiegės nakties. Nuo pirmų dienų miega kaip užprogramuotas. Naktimis keletą kartų prabunda naktipiečių ir vėl miegoti. Kol kas viskas net per gerai“, – plačiai šypsojosi tėtis.

Vieni augintinius atrado, kiti neteko

Verslininkės Natalijos Martinavičienės (42 m.) namuose atsirado smėlio spalvos žiurkėnas. Moters vaikai jau kurį laiką norėjo auginti gyvūną namuose, bet šiai idėjai dėl aktyvaus gyvenimo tempo priešinosi ji pati. Gyvūną pamačius parduotuvėje verslininkės širdis susilydė.

Ji prisiminė ir savo vaikystę. „Aš pati auginau ne vieną žiurkėną, tad labai suprantu vaikus. Kita vertus, bet kokio gyvūno auginimas vaikams ugdo atsakomybę. Ir labai daug džiaugsmo suteikia“, – šypsojosi moteris. O štai garsiam modeliui Deimantei Guobytei (27 m.) teko išgyventi kur kas liūdnesnę patirtį. Ji neteko mylimos augintinės Nikos. „Su ja atsisveikinti buvo skaudžiausias dalykas mano gyvenime.

Ji tikrai buvo mūsų vaikas, visi mano šunys man yra vaikai. Bet Nikutė buvo ypatinga. Mylėkite savo augintinius, nes niekada nežinosite, kada išauš paskutinė diena. O, atrodo, ką tik viskas buvo gerai...“, – širdį išliejo Deimantė, kuriai savo kalytę teko užmigdyti dėl sveikatos problemų.

Gali sėsti už grotų

Buvęs stilistės Astos Valentaitės (39 m.) mylimasis krepšininkas Dovydas Redikas (27 m.) gali sėsti už grotų. Prieš dvejus metus lygtine laisvės atėmimo bausme dėl vagysčių nuteistas sportininkas per šį laikotarpį A.Valentaitei negrąžino priteistos pinigų sumos – daugiau kaip 90 tūkst. eurų. Be to, vyras be pareigūnų leidimo išvyko žaisti krepšinio į Kiprą, tik kartą lankėsi Probacijos tarnyboje ir nevykdė jam skirtų įpareigojimų.

Operos solisčių triumfas

Vienu geriausių pasaulyje dažnai vadinamame Zalcburgo festivalyje Austrijoje prieš dvejus metus sužibus Asmik Grigorian (39 m.) žvaigždei retas galėjo numatyti, kad greitai čia bus paminėtas dar vienos Lietuvos dainininkės – Aušrinės Stundytės (44 m.) – vardas. Moterys įrašė naują puslapį Lietuvos operos istorijoje – tapo šiemet jau 100 metų minėsiančio Zalcburgo festivalio pažibomis. Jos nusipelnė ovacijų lenko Krzysztofo Warlikowskio režisuotoje Richardo Strausso operoje „Elektra“.

Papuošė kūną

Prodiuserė Vaida Skaisgirė (29 m.) nutarė savo kūną papuošti dar viena tatuiruote. Ant kairės rankos riešo ji išsitatuiravo savo ir buvusio sutuoktinio Rolando Skaisgirio (51 m.) sūnaus Ato gimimo datą ir jo vardą.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.