Grupės „Laskovyj maj“ buvusio nario žmona – apie vyro būklę: „Svarbi kiekviena minutė, jis tiesiog miršta“

Grupės „Laskovyj maj“ buvęs narys Aleksandras Priko – ligoninėje. Į medikų globą vyras perduotas prieš kelias savaites.

A.Priko grupėje „Laskovyj maj“ dainavo 1986-1992-aisiais.<br>Soc. tinklų nuotr.
A.Priko grupėje „Laskovyj maj“ dainavo 1986-1992-aisiais.<br>Soc. tinklų nuotr.
Aleksandras Priko.<br>Soc. tinklų nuotr.
Aleksandras Priko.<br>Soc. tinklų nuotr.
Daugiau nuotraukų (2)

Lrytas.lt

Aug 21, 2020, 5:19 PM, atnaujinta Aug 21, 2020, 10:13 PM

Pradžioje manyta, kad muzikantas serga koronavirusu, bet po tyrimų vyrui diagnozuotas piktybinis navikas.

Po išėjimo iš grupės „Laskovyj maj“ atlikėjo solinė karjera nesusiklostė. A.Priko įkūrė grupę „Mama“, bet kolektyvas populiarumo nesulaukė.

„Iki pandemijos Saša koncertavo draugų kvietimu, o daugiausia dirbo santechniku karinės pramonės gamykloje. Maždaug liepos viduryje jis pradėjo skųstis pablogėjusia sveikata“, – pasakojo A.Priko žmona Elena.

Aleksandras kentė kosulį ir skausmą krūtinėje, todėl nusprendė kreiptis į ligoninę. Iš pradžių jam diagnozavo plaučių uždegimą, skyrė du antibiotikų kursus. Bet gydymas nepadėjo.

„Aleksandrą išvežė atlikti kompiuterinę tomografiją. Paaiškėjo, kad jo plaučiuose kaupiasi skysčiai. Liepos 29-ąją jį paguldė į ligoninę, bet kiekvieną dieną jam darėsi vis blogiau ir blogiau“, – prisiminė A.Priko žmona Elena.

Po tyrimų paaiškėjo, kad vyras turi piktybinį auglį.

Medikai iš plaučių panaikino skysčius ir pasiūlė gydymą pratęsti namuose. Bet prieš kelias dienas Aleksandras vėl pateko į ligoninę.

„Jo būklė labai sunki: jaučia silpnumą, trūksta deguonies. Jam – vėžys, nes plaučių skystyje rasta netipinių ląstelių. Gydytojai neteikia prognozių – laukia histologinio ištyrimo.

Rugpjūčio 24-ąją jis bus perkeltas į stacionarą – darys pleurodezę, kad sustabdytų skysčių didėjimą. Kitaip jis tiesiog uždus.

Sprendimą dėl vyro gydymo medikai priims tik po histologinio tyrimo. Reikia laukti dar savaitę – tiek ilgai... Šiuo metu svarbi kiekviena minutė.

Žmogus juk tiesiog miršta“, – pasakojo muzikanto žmona.

Elena labai pergyvena dėl sutuoktinio. Ją palaiko grupės „Laskovyj maj“ prodiuseris Andrejus Razinas, kuris A.Priko žino nuo jaunystės.

„Saša išgyvena ne geriausius gyvenimo laikus, bet mes kartu su Lena ir gydytojais Sankt Peterburge darysime viską, kas įmanoma, kad jį išgelbėti“, – rašė prodiuseris.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.