Savaitės blykstėse – A. Sabulytės ir J. Sakalausko santykiai bei kritika V. Siegel

„Lietuvos ryto“ žurnalas „Stilius“ kaskart apžvelgia ryškiausius pramogų pasaulio įvykius. Kas gi labiausiai skaitytojus domino praėjusią savaitę?

 Savaitės blykstės.<br> Lrytas.lt koliažas.
 Savaitės blykstės.<br> Lrytas.lt koliažas.
Agnė Sabulytė ir Jonas Sakalauskas.<br>LR archyvo nuotr.
Agnė Sabulytė ir Jonas Sakalauskas.<br>LR archyvo nuotr.
Danguolė Pečiukonytė-Juan Font.<br>Asmeninio albumo nuotr.
Danguolė Pečiukonytė-Juan Font.<br>Asmeninio albumo nuotr.
Danguolė Pečiukonytė-Juan Font.<br>Asmeninio albumo nuotr.
Danguolė Pečiukonytė-Juan Font.<br>Asmeninio albumo nuotr.
Danguolė Pečiukonytė-Juan Font.<br>Asmeninio albumo nuotr.
Danguolė Pečiukonytė-Juan Font.<br>Asmeninio albumo nuotr.
 Eglė Skrolytė ir Jonas Elvikis.<br>Asmeninio albumo nuotr.
 Eglė Skrolytė ir Jonas Elvikis.<br>Asmeninio albumo nuotr.
Donata Virbilaitė.<br>LR archyvo nuotr.
Donata Virbilaitė.<br>LR archyvo nuotr.
Donata Virbilaitė.<br>LR archyvo nuotr.
Donata Virbilaitė.<br>LR archyvo nuotr.
Austėja Jablonskytė.<br>LR archyvo nuotr.
Austėja Jablonskytė.<br>LR archyvo nuotr.
Lauryna Nelkinė.<br>Asmeninio albumo nuotr.
Lauryna Nelkinė.<br>Asmeninio albumo nuotr.
Viktorija Siegel.<br>LR archyvo nuotr.
Viktorija Siegel.<br>LR archyvo nuotr.
Zofija Palenta ir jos sužadėtinis.<br>Asmeninio albumo nuotr.
Zofija Palenta ir jos sužadėtinis.<br>Asmeninio albumo nuotr.
 M.Katleris.<br>LR archyvo nuotr.
 M.Katleris.<br>LR archyvo nuotr.
Rūta Loop.<br>LR archyvo nuotr.
Rūta Loop.<br>LR archyvo nuotr.
 Agnė Jagelavičiūtė ir Lukas Gricius.<br>LR archyvo nuotr.
 Agnė Jagelavičiūtė ir Lukas Gricius.<br>LR archyvo nuotr.
 E.Dragūnas.<br>LR archyvo nuotr.
 E.Dragūnas.<br>LR archyvo nuotr.
Daugiau nuotraukų (16)

Lrytas.lt

2020-08-21 15:33

Koronavirusas atskleidė griuvusios šeimos paslaptį?

Paaiškėjus, kad koronavirusas diagnozuotas Lietuvos nacionalinio operos ir baleto teatro direktoriui Jonui Sakalauskui (38 m.), netruko pasirodyti ir žinia, kad COVID-19 užsikrėtė ir buvusi jo žmona dainininkė Agnė Sabulytė (35 m.).

Apie tai moteris viešai pranešė pati. „Gavau teigiamą testo atsakymą. Kreipiuosi sąmoningai į savo partnerius, draugus, su kuriais pastarosiomis dienomis buvome susitikę: būkime atsakingi, pasidarykime testus, net jei ir nejaučiame simptomų, kad virusas neplistų.

Jaučiuosi neblogai, tik kvapo ir skonio visiškai nejaučiu, šiek tiek jėgų nėra. Bet viskas išgyvenama! Svarbiausia išlaikyti ramybę visose situacijose! Vaikai jaučiasi puikiai, jiems nenustatė viruso – tai svarbiausia. Gaila, turiu sustabdyti kūrybinę veiklą, bet tikiu, kad viskas, kas ateina, atneša tam tikrą pamoką. Saugokime vieni kitus!“ – sakė ji.

Po šios žinios netruko paplisti ir spėlionių – kaip buvę sutuoktiniai naujuoju virusu apsikrėtė tuo pat metu?

Dar pavasarį žurnalui „Stilius“ duotame interviu pati Agnė leido suprasti, kad, nepaisant įvykusių skyrybų ir jai peršamų santykių su renginių organizatoriumi Alku Paltaroku (42 m.), su savo dviejų vaikų tėvu J.Sakalausku vis dar gyvena po vienu stogu.

Į žurnalistės klausimą, kur gyvena po subyrėjusios santuokos, A.Sabulytė atsakė gana mįslingai, bet leido suprasti, kad didelę laiko dalį leidžia buvusiuose bendruose šeimos namuose sostinės pakraštyje.

„Mes auginame vaikus ir stengiamės padaryti viską, kad jie kuo mažiau jaustų mūsų santykių pasikeitimą. Yra stogas vaikams, kad jie gyventų savo namuose, o mes gyvename taip, kaip mums išeina. Dabar man sunku užmigti vakarais – į galvą lenda daug įvairių minčių. Kartą migdau vaikus, o Vakarė sako: „Mama, tu esi svajonių mama“, – tada kalbėjo Agnė.

Kalbas, kad iki šiol su Jonu gyvena po vienu stogu, dar labiau pakurstė ir pačios dainininkės nuolat viešinamos vadinamosios istorijos socialiniuose tinkluose, kur ji akivaizdžiai buvusiuose bendruose namuose dukrą prie pianino moko muzikos meno paslapčių.

Sunkiai atlaiko besitęsiantį košmarą

Šalia Barselonos įsikūrusiame Granoljerso miestelyje gyvenanti lietuvių menininkė Danguolė Pečiukonytė-Juan Font (45 m.) jau nebeslepia nusivylimo dėl Ispanijos iš savo gniaužtų vis nepaleidžiančios koronaviruso pandemijos.

Lietuvė neslepia: „Pavasaris buvo įkalintas tarp keturių sienų, vasara, kai beveik 40 laipsnių karščio, įkalinta tarp spalvotų kaukių raištelių... Oda dar laikosi, nervai – jau nebe. Totalus bardakas. Kodėl vieniems galima atvykti į Lietuvą, kitiems – karantinas? Kodėl vieni sąžiningai sėdi savo kiemuose, kai kiti be jokio sąžinės graužimo tūsinasi Kipre, Maltoje, Graikijoje, įžūliai demonstruodami savo „man dzin“, „o man tas pat“, „man vienodai – aš nieko nebijau?“

Danguolė jau turėjo bilietus į gimtinę, kur būtų ne tik aplankiusi čia likusį sūnų Edgarą, seseris bei draugus, bet ir dalyvavusi pernai anapilin iškeliavusios mamos mirties metinėse. „Grįžti į savo šalį iš Ispanijos galiu tik iškėlusi raudoną vėliavą ir su šūkiu „Saugokitės!“, – ironijos nė neketino slėpti Danguolė. – Jei atskrisčiau į Estiją ir automobiliu atvykčiau į Lietuvą, tai jau turiu žalią vėliavą ar kaip? Tūkstančiams anglų ūžti Ispanijoje be jokių limitų galima, o ispanams į Angliją kojos kelti, gink Dieve, nevalia. Tai ir yra totalus bardakas!

Aš jaučiuosi nuskriaustų nuskriausta persona – atsėdėjusi beveik keturis mėnesius Ispanijos karantine neleidžiu sau jokių paplūdimių, jokių atostogų, jokių kelionių už Katalonijos ribų, jokių naktinėjimų po barus ir restoranus ir negaliu atvykti į Lietuvą!“

Ilgai lauktas kūdikis – jau pakeliui

Pernai liepos pabaigoje susituokę „Lietuvos ryto“ televizijos programų direktorė Eglė Skrolytė (40 m.) ir buvęs krepšininkas Jonas Elvikis (38 m.) laukia šeimos pagausėjimo.

„Kaip stipriai gali mylėti tą, kurio dar nė nematei? Taip tave, mažiuk, kuris šiuo metu sveri vos 90 g. Tave, nors pirmasis susitikimas su tavimi suplanuotas dar po gerų pusės metų. Ir tada – mes tiksliai žinome – bus daug laimės ašarų, dar daugiau bučinių. Turėk omeny, kad bus ir nemiegotų naktų nemažai, bet tu dėl jų nesijaudink – jos niekaip neištrins tos neišmatuojamos laimės, apie kurią slapčia mudu abudu su tavo tėčiu pasvajodavome neišmatuojamą daugybę kartų. Tu išvis dėl nieko nesijaudink.

Prisėdom. Palauksim Tavęs. Kantriai. Ir su kiekviena diena mylėsim vis labiau. Taip bus visada. Kol mes būsim“, – jautriai kalba Eglė.

Moteris iš pirmosios santuokos augina dvylikametę dukrą Meilę ir dešimties metų sūnų Rojų Juozą, kurie itin laukia kitų metų pradžioje gimsiančios sesės ar brolio. „Tai nėra netikėtumas mūsų šeimai, o labai laukta žinia, į kurią visi šeimos nariai sureagavo labai jautriai ir net su laimės ašaromis.

Vaikai tapo mūsų sąjungininkais ir palaikė mus, kai naujienomis nesinorėjo dalytis su aplinkiniais. Nors laukti dar ne vienas mėnuo, jie jau dalijasi darbais, kuris padės prižiūrėti, o kuris žais. Tai yra begalinė laimė“, – džiaugėsi E.Skrolytė.

Neapsikentusi patyčių ištirpdė kilogramus

Dainininkė Donata Virbilaitė (33 m.) gerbėjus nustebino radikaliais išvaizdos pokyčiais. Atsikračiusi nemažai kilogramų, dėl kurių buvo nuolat kritikuojama, rausvaplaukė atlikėja ketina siekti dar dailesnių kūno linijų.

Per keletą mėnesių D.Virbilaitė atsikratė net 11 kilogramų. Dainininkė teigė, kad dabar geriau jaučiasi, nes gali vilkėti patinkančius drabužius, ypač – mėgstamas sukneles. „Mano svarstyklės rodė 90 kilogramų ir tai buvo didžiausias skaičius. Blogiausia, kad nė vienas turimas drabužis man nebetiko.

Dabar sveriu 79 kilogramus ir noriu numesti dar bent 5-is. Man patinka atrodyti sveikai, moteriškai, kiek apvalokai. Perkarusi būti tikrai nesiekiu“, – prisipažino D.Virbilaitė.

Dainininkė neslėpė, kad anksčiau siekdama numesti svorio yra išbandžiusi daugybę būdų. Moteris laikosi specialios dietos ir gražėjančiomis kūno formomis gali džiaugtis be intensyvaus sporto, liekninamųjų tablečių ir kankinamo alkio.

„Esu gėrusi net ir uždraustas tabletes, jos vos nesukėlė širdies priepuolio. Bandžiau valgyti vien grikius arba obuolius. Bandžiau nevalgyti nieko. Bandžiau lankyti sporto klubą. Jeigu atvirai, dietų laikausi kone visą gyvenimą, bet niekas anksčiau man nepadėjo“, – atviravo Donata.

Dainininkė pakeitė ir gyvenimo būdą bei ritmą, atrado naujų receptų. Moteris tvirtino, kad plius dydžio apranga Lietuvos parduotuvėse nėra viliojanti. Vis dėlto drabužiai nebuvo svarbiausia priežastis, paskatinusi ją susiimti. „Pasunkėjęs kvėpavimas ir judesiai privertė mane susimąstyti. Šį kartą norėjau pasiekti ilgalaikį rezultatą.

Prisiminusi išmėgintus būdus sulieknėti nusprendžiau imtis ko nors nauja. Pakeitusi mitybą supratau, kad iki šiol nežinojau tikrojo kai kurių produktų skonio“, – kalbėjo pašnekovė.

Nuomonės skleidėjai – ekspertės kirčiai

Neseniai vardinį produktą – organizmą valančią ir liekninančią arbatą – skambiai pristatė socialinių tinklų veikėja Viktorija Siegel (25 m.). Prie keturias savaites truksiančio vadinamojo organizmo valymo iššūkio ji kvietė prisidėti ir kitas moteris.

Tačiau mokslu pagrįsto tinklaraščio „Mitybologija“ autorės Laurynos Nelkinės (29 m.) nuomone, tokia arbata gali ne padėti, o, atvirkščiai, – net pakenkti žmogaus organizmui.

„Aš maniau, kad šitas lieknėjimo detoksų arbatas reklamuoja tik Kim Kardashian už tai gaudama milijoninius honorarus, bet, pasirodo, ir Lietuvos nuomonės formuotojos stumdo šitą šlamštą.

Turiu jus nuvilti, bet vien tik atsigerdamos liekninamosios arbatytės ryte ir vakare tikrai neatsikratysite riebalų, geriausiu atveju neteksite poros kilogramų skysčių. Priminsiu, kad mūsų kūną sudaro apie 60 proc. vandens. Dažniausiai greitą lieknėjimą ar detoksikaciją žadančios priemonės sudėtyje turi medžiagų, veikiančių kaip laisvinamieji vaistai, kurie iš organizmo paprasčiausiai šalina skysčius.

Štai iš čia ir yra pozityvūs komentarai apie šių arbatų efektyvumą bei numestus kelis kilogramus. BET, kai tik programą nutrauksite ir pradėsite valgyti normaliai, vandens pusiausvyra susireguliuos ir vėl priaugsite tuos numestus kilogramus“, – šaltiniais savo įžvalgas grindė šiuo metu mitybos mokslų bakalauro studijas Mastrichto universitete baigianti lietuvė.

Patirtį pavertė verslu

Žinoma stilistė Austėja Jablonskytė (33 m.) jau daugiau nei dešimtmetį rūpinasi kitų apranga fotosesijose bei kasdienybėje. Ilgametę patirtį moteris nutarė paversti verslu – įkūrė įmonę, kurioje dėmesys bus skiriamas ir fotosesijų, ir renginių organizavimui.

„Nėra labai didelio skirtumo, ar stilizuoti kadrą, ar renginį. Skirtumas tik toks, kad nuotraukoje vyrauja statiškas vaizdas, o renginyje – dinamiškas, nuolatos judantis. Fotosesija nėra tik žmogaus papuošimas sijonu ir kaspinu į plaukus. Juk nuotraukoje svarbu absoliučiai viskas, kas patenka į kadrą. Svarbi kiekviena detalė“, – sakė stilistė ir pridūrė tikinti pradėto verslo sėkme.

Transeksualė susižadėjo

Didžiojoje Britanijoje gyvenanti transseksualė Zofija (23 m.) susižadėjo. Lietuvės mylimasis – britas Joelis (34 m.), su kuriuo ji susipažino darbe, pasipiršo po 9 mėnesių draugystės. Apie sužadėtuvėmis virtusią pažintį lietuvė sakė, kad vyro nė kiek neišgąsdino jos prisipažinimas, jog ji – transmoteris.

Planuose – kelionės

Garsenybių fotografas Lukas Gricius (29 m.) ryžosi permainoms. Vyras planuoja leistis į ilgą kelionę, o sėkmingą karjerą kuriam laikui palikti Lietuvoje. „Daug metų planavau ir nusprendžiau, kad laikas išvykti. Kur – nežinau, kaip ir to, kur prasidės ir kada baigsis kelionė“, – sakė Lukas, kuris imtis mėgstamos veiklos planuoja ne anksčiau kaip kitų metų vasarą.

Neigiami ir teigiami rezultatai

Kaune filmuoto pokalbių šou „Kitokie pasikalbėjimai“ vedėjas humoristas Mantas Katleris (33 m.) ir dainininkas Egidijus Dragūnas (44 m.) suskubo atlikti COVID-19 testų, kai paaiškėjo, kad filmavimo vieta tapo šios ligos židiniu. Kilus neramumų bangai abu vyrai teigė, kad jaučiasi gerai, bet nerimo buvo. Tačiau testo rezultatai buvo neigiami.

Tuo metu koronavirusas pakirto atlikėją, radijo laidų vedėją Rūtą Žibaitytę (27 m.), sceninėje veikloje prisistatančią Rūtos Loop pseudonimu.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.