Prokurorai pradėjo tyrimą dėl buvusio Lindos Evangelistos vyro Geraldo Marie

Prancūzijos prokurorai pirmadienį pranešė pradėję tyrimą dėl buvusiam modelių agentūros „Elite“ Europos padalinio vadovui Geraldui Marie mestų kaltinimų žaginimu, tarp kurių aukų yra viena nepilnametė.

Linda Evangelista 2012-aisiais.<br>AFP/Scanpix nuotr.
Linda Evangelista 2012-aisiais.<br>AFP/Scanpix nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

Sep 28, 2020, 5:51 PM

Tyrimas dėl supermodelio Lindos Evangelistos buvusio sutuoktinio G.Marie pradėtas sulaukus vienos buvusios BBC žurnalistės skundo ir dar trijų buvusių manekenių jam pareikštų kaltinimų lytiniu išnaudojimu, naujienų agentūrai AFP nurodė Paryžiaus prokuratūra.

Tyrimui dėl įtarimų „žaginimu ir lytine prievarta, taip pat žaginimu ir lytine prievarta prieš nepilnametį asmenį“ vadovaus specialus vaikų apsaugos skyrius.

Tyrimas pradėtas moterims pateikus skundus dėl įtariamų nusikaltimų, įvykdytų 1980–1998 metais.

Atsižvelgiant į senaties terminus, šie įtariami nusikaltimai galėjo būti įvykdyti per seniai, kad dabar teismas imtųsi juos nagrinėti.

Tai bus vienas iš klausimų, į kuriuos turės atsakyti tyrimas, kuris Prancūzijoje nebūtinai turi baigtis teismu.

Buvusi BBC žurnalistė Lisa Brinkworth tvirtina, kad 1998 metais, kai atlikdama žurnalistinį tyrimą ji apsimetė manekene, G.Marie lytiškai prie jos priekabiavo viename naktiniame klube – trynėsi genitalijomis jai į pilvą.

Žurnalistė dirbo po priedanga. Tuo metu ji kūrė dokumentinį filmą apie nederamą seksualinį elgesį su manekenėmis, dauguma kurių buvo nepilnametės, tam tikrose modelių agentūrose.

Pasak L.Brinkworth, dėl šio įvykio ji patyrė traumą, tačiau negalėjo apie jį pranešti dėl susitarimo, kurį BBC pasirašė su „Elite“ 2001 metais po šmeižto bylos.

Jos advokatai mano, kad dėl šio susitarimo, suvaržiusio jos galimybes pranešti apie nusikaltimą, galima prašyti ignoruoti senaties terminą.

L.Brinkworth skundas paremtas dar trijų buvusių manekenių, jaunystėje ar paauglystėje tapusių įtariamų G.Marie lytinių nusikaltimų aukomis Paryžiuje, pareiškimais.

Carre Sutton jį kaltina dėl „nesuskaičiuojamų“ išžaginimų 1986-aisiais, kai jai buvo 17 metų.

Ebbos Karlsson skundas susijęs su vienu incidentu, įvykusiu 1990 metais, kai jai buvo 20 ar 21-eri, o Jill Dodd – su įvykiu 1980-aisiais, kai jai buvo 19 metų.

Visais šiais įtariamų nusikaltimų atvejais gali būti suėjęs senaties terminas, po kurio teismo procesas nebūtų pradedamas.

Pirmadienį naujienų agentūrai AFP nepavyko gauti G.Marie advokato komentaro dėl šių kaltinimų.

Savaitgalį buvęs modelių agentūros bosas kategoriškai paneigė šiuos kaltinimus leidiniui „The Sunday Times“.

BBC taip pat neatsakė į prašymą pakomentuoti.

L.Brinkworth advokatė Anne-Claire Lejeune pasveikino Paryžiaus prokurorų pirmadienio pranešimą.

„Tikiuosi, kad šis tyrimas suteiks kitiems drąsos prabilti. Tai yra padrąsinantis pirmas žingsnis ir paguoda aukoms“, – sakė ji.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.