Kovos menų mokyklą įsteigusio K. Krivicko šeimoje – karate Kalėdos

Žinomo prodiuserio Kristupo Krivicko gyvenime – reikšmingas posūkis. Daugiau nei 25 metus kyokushin karate praktikuojantis ir 2 dan juodąjį diržą pasiekęs vyras įsteigė šio kovos meno mokyklą.

K.Krivickas su šeima. <br>V.Ryčkovo nuotr.
K.Krivickas su šeima. <br>V.Ryčkovo nuotr.
K.Krivickas su šeima. <br>V.Ryčkovo nuotr.
K.Krivickas su šeima. <br>V.Ryčkovo nuotr.
K.Krivickas su šeima. <br>V.Ryčkovo nuotr.
K.Krivickas su šeima. <br>V.Ryčkovo nuotr.
K.Krivickas su šeima. <br>V.Ryčkovo nuotr.
K.Krivickas su šeima. <br>V.Ryčkovo nuotr.
K.Krivickas su šeima. <br>V.Ryčkovo nuotr.
K.Krivickas su šeima. <br>V.Ryčkovo nuotr.
K.Krivickas su šeima. <br>V.Ryčkovo nuotr.
K.Krivickas su šeima. <br>V.Ryčkovo nuotr.
K.Krivickas su šeima. <br>V.Ryčkovo nuotr.
K.Krivickas su šeima. <br>V.Ryčkovo nuotr.
K.Krivickas su šeima. <br>V.Ryčkovo nuotr.
K.Krivickas su šeima. <br>V.Ryčkovo nuotr.
K.Krivickas su šeima. <br>V.Ryčkovo nuotr.
K.Krivickas su šeima. <br>V.Ryčkovo nuotr.
K.Krivickas su šeima. <br>V.Ryčkovo nuotr.
K.Krivickas su šeima. <br>V.Ryčkovo nuotr.
Daugiau nuotraukų (10)

Lrytas.lt

Dec 21, 2020, 12:55 PM

„Šis sprendimas bendro jau seniai, ne vienerius metus. Kyokyshin karate mano gyvenimui suteikia daugiau stabilumo, daugiau prasmės, daugiau sveikatos ir laimės, daugiau atsparumo šiuolaikiniams išbandymams.

Šiuo keliu einu jau kelis dešimtmečius, treniravausi su geriausiais pasaulyje, mokiausi iš geriausių pasaulyje, sukaupiau daug žinių ir patirties, atėjo metas tai perteikti kitiems“, – sakė kyokushin karate mokyklą įkūręs K.Krivickas.

– Kodėl nusprendėte įsteigti savo kyokushin karate mokyklą, ar tai reiškia, kad traukiatės iš televizijos, politikos?

– Šiam žingsniui mane įkvėpė ir abu mano sūnūs: Augustas ir Kristupas. Linkiu jiems žengti kyokushin karate keliu, nes tai geriausia gyvenimo mokykla kokios tik tėvas gali linkėti savo vaikams.

Turiu svajonę, kad mano įsteigtoje kyokushin karate mokykloje sūnūs pasieks savo juoduosius diržus, taps čempionais, o vėliau – mokyklos instruktoriais ir pagal geriausias senovės Japonijos kovos menų mokyklų tradicijas tęs mano pradėtą veiklą.

Prieš trejus metus, artėjant keturiasdešimtmečiui, pasiekiau savo juodąjį diržą, prieš dvejus metus išlaikiau 2 dan egzaminą, karate keliu einu jau beveik tris dešimtmečius, jaučiu, kad subrendau ir pribrendau tokiam sprendimui. Iš televizijos nesitraukiu. Atvirkščiai, noriu, kad jos mano gyvenime būtų daugiau.

Beje, kaip tik šiuo metu intensyviai rengiu didelį sporto laidos projektą, kurio tikslas įkvėpti žiūrovus daugiau judėti, sportuoti, gyventi aktyviai ir sveikai. Na, o politikos šiuo metu tebūnie mažiau (juokiasi).

– O kaip šeima reagavo į tokį jūsų sprendimą?

– Šeima mane palaiko. Žmona Jurgita ir vaikai mato, koks svarbus man yra kyokushin. Mato kasdienes treniruotes, pasiruošimus varžyboms, egzaminams, supranta kaip man tai svarbu. Be to, juk tai sveikas gyvenimo būdas ir gera forma visus metus (juokiasi). Jurgita džiaugiasi, kad į savo sportinę veiklą, treniruotes įtraukiu ir visą šeimą.

Įkvepiu visus judėti kartu (juokiasi). Kaip jau sakiau, tikiuosi mano berniukai kartu su manimi eis kyokushin karate keliu. Augustui greitai bus penkeri, planuoju, kad kai baigsis karantinas karate pamokėles pradėsiu vesti ir jo darželyje. Tai bus pirmieji jo žingsniai šiuo keliu, nors ir dabar jis labai domisi mano treniruotėmis, pats mėgina pakartoti pratimus, neseniai leidau pamėginti ir jam pavyko sulaužyti pirmąją savo lentelę smūgiuojant ranka.

Matau kaip blizga jo akys, kaip tai jam įdomu. Džiaugiuosi. Vyriausia dukra Atėnė (16 m) su manim sportuoja kasdien, tai ištvermės, jėgos ir greičio treniruotės lauke, ji plaukikė, per treniruotę lengvai padaro 100 atsispaudimų, 150 pritūpimų ir 300 atsilenkimų, o Elada ir Fausta kasdien lanko baleto mokyklą, šiuo metu nuotoliniu būdu, tai joms padedu atlikti specialius tempimo pratimus, kadangi baleto nemoku, tai tobuliname špagatą ir virvutę (juokiasi).

– O kodėl pasirinkote būtent kyokushin karate?

– Šis karate stilius – stipriausias pasaulyje. Tai pilno kontakto karate. Jaunystėje esu išbandęs ir kitus kovos menus, treniravausi dziudo, imtynes, tačiau nuo tos akimirkos kai būdamas 14-15 metų pirmą kartą atėjau į kyokushin karate treniruotes supratau, kad tai mano kelias. Kaip ir daugelis to laikmečio paauglių žavėjausi kovos menų žvaigždėmis: Van Damme, Bruce Lee, Chuk Norris, Michael Dudikoff, Dolph Lundgren.

Beje, Dolph Lundgren yra kyokushin karate meistras, tapęs Europos čempionu ir šiuo metu jau pasiekęs 4 dan juodąjį diržą, prieš dešimtį metų Japonijoje, kyokushin karate pasaulio čempionate, teko gyvai iš arti stebėti jo parodomąją programą. Japonai iki šiol jam rodo didžiausią pagarbą už tai, kad populiarina šį kovos meną visame pasaulyje.

Tačiau dar didesnį įspūdį man darė filmai ir knygos apie Japonijos samurajus, įvarius kovos menų stilius kūrusius garsiausius Okinavos meistrus ir žinoma kyokushin karate įkūrėjo Masutatsu Oyamos legenda, beje, savo kyokushin karate mokyklą pavadinau Oyama, rodydamas pagarbą įkūrėjui ir visai senovės Japonijos rytų kovos menų kultūrai. Oyama – išvertus iš Japonų kalbos reiškia didysis kalnas.

Simboliška – norint pasiekti aukščiausią meistriškumą išties reikia daug metų, kasdien, kopti į tą kalną. Kopiu. Ruošiuosi 3 dan egzaminui, kurį planuoju laikyti po pusantrų metų.

– Ar esate pasiekęs sportinių pergalių kyokushin karate varžybose?

– Prieš keletą metų esu iškovojęs antrąją vietą Lietuvos kyokushin karate taurės varžybose, suaugusių svorio kategorijoje virš 95 kg. Sportuoti kyokushin pradėjau palyginus vėlai, man jau buvo 14 metų, tuomet, dar jaunystėje esu tapęs Vilniaus jaunučių čempionu.

Pastarąjį dešimtmetį labiau prisidedu prie federacijos veiklos, buvau Lietuvoje vykusių pasaulio ir Europos čempionatų organizacinio komiteto narys, atsakingas už TV transliacijas, tiesiogiai komentavau geriausių pasaulio ir Europos kovotojų dvikovas, komentuoju Lietuvos čempionatų kovas.

– Ar tiesa, kad kyokushin karate padėjo Jums atsikratyti priklausomybių: alkoholio, cigarečių, lošimo?

– Tiesa. Neturiu ko slėpti. Buvo mano gyvenime toks etapas kai taurelę pakeldavau per dažnai. Buvau pradėjęs rūkyti. Per dažnai užsukdavau į kazino. Jaučiau, kad priklausomybės ima mane kontroliuoti. O aš norėjau būti pats savo minčių ir veiksmų šeimininkas. Tuomet, deja, mano kyokushin karate kelyje buvo pauzė. Ir vieną dieną aš tiesiog apsisprendžiau ir pasirinkau.

Pats kontroliuosiu savo gyvenimą. Grįžau į kyokushin karate kelią. Daugiau nei prieš dešimtmetį atėjau pas savo mokytoją, pasaulio čempioną, 5 dan meistrą Paulių Klapatauską ir tapau jo mokiniu. Ir iki šiol sėkmingai einu šiuo tiesos keliu. Beje, kyokushinkai – išvertus iš Japonų kalbos reiškia – absoliučios tiesos bendruomenė.

– Prieš metus Kauno klinikose Jums po patirtos traumos buvo atlikta sudėtinga kojos operacija, kaip jaučiatės?

– Jaučiuosi puikiai. Treniruojuosi kasdien pilna jėga. Esu stipresnis ir lankstesnis nei bet kada anksčiau. Žinoma, tai kainavo daug pastangų. Prieš penkerius metus pajutau skausmus kojos klubo sąnario srityje. Kiekviena treniruotė tapo išbandymu. Nebegalėjau atlikti tam tikrų smūgių koja.

Pusę metų su geriausiais sporto medicinos specialistais ieškojome problemos priežasties. Galiausiai magnetinis rezonansas parodė net kelis rimtus pažeidimus klubo sąnaryje. Norint juos sutvarkyti nebuvo kitos išeities tik sudėtinga operacija, kurią naudodami naujausias technologijas atlieka tik pora chirurgų Lietuvoje. Galėjau ir toliau kurį laiką gyventi be operacijos, bet nebegalėčiau sportuoti pilna jėga.

Savo 1 dan juodąjį diržą jau laikiau kęsdamas skausmus. Operacija buvo suplanuota likus metams iki 2 dan egzamino, kad spėčiau atsigauti ir pasiruošti, tačiau Jurgita laukėsi antrojo mūsų sūnaus ir grėsė priešlaikinis gimdymas, negalėjau sau leisti operuotis, nes bent du mėnesius turėjau būti su ramentais, o šeimai reikėjo mano pagalbos.

Atidėjau dar metams. 2 dan egzaminui ruošiausi ir laikiau per skausmą. Na ir galiausiai, sėkmingai išlaikęs egzaminą, pernai lapkritį pasiryžau operacijai. Mane Kauno klinikose operavo Valdemaras Loiba. Esu jam dėkingas už sugrąžintą galimybę pilnavertiškai sportuoti. Reabilitacija truko pusę metų, tačiau dabar, praėjus metams po operacijos, treniruojuosi pilna jėga.

– Ko mokiniai bus mokomi Jūsų kyokushin karate mokykloje?

– Tai ko per daugelį metų praktikuodamas kyokushin karate išmokau pats. Bus mokomi stipriausio karate stiliaus pasaulyje – kyokushin karate, bus ugdomas mokinių kovotojo charakteris, fizinis pajėgumas, lavinamas greitis, jėga, ištvermė, koordinacija, jie bus mokomi kyokushin karate technikos pagrindų ir tobulins savo meistriškumą, stiprinsime mokinių psichologines savybes, gerinsime emocinę būseną, ugdysime savivertės, savigarbos, pagarbos kitiems, drausmės, tvarkos, disciplinos, atsakomybės jausmą ir suvokimą, suteiksime mokiniams žinių apie sveikos gyvensenos ir sveikos, subalansuotos mitybos naudą, grūdinsime kūną, stiprinsime mokinių sveikatą ir imunitetą, didinsime atsparumą ligoms, traumoms ir stresinėms situacijoms, mokysime atkakliai siekti užsibrėžtų tikslų ir juos pasiekti, supažindinsime mokinius su kyokushin karate ir Japonijos kovos menų istorija ir tradicijomis, rengsime mokinius varžyboms, ruošime kvalifikaciniams aukštesnių diržų egzaminams, rengsime tobulėjimo stovyklas, suteiksime mokinių gyvenimui daugiau sporto, fizinio judėjimo, spalvų, gerų emocijų, pergalės ir pažinimo džiaugsmo, padėsime atrasti naujų draugų, giliau save pažinti ir tobulinti save.

Beje, kyokushin karate treniruotės vienodai tinka tiek berniukams, tiek mergaitėms. Lietuvos kyokushin karate mokykla apskritai yra viena stipriausių pasaulyje. Pasaulio čempionais yra tapę ne tik Lietuvos vyrai, bet ir merginos.

– Kodėl kyokushin karate mokyklą nusprendėte atidaryti dabar, juk dėl karantino visos treniruotės sustabdytos?

– Kyokushin karate šūkis – lengvas kelias, ne mūsų kelias. Žinoma, karantinas nėra pats tinkamiausias metas atidaryti mokyklą, šiuo metu visos treniruotės sustabdytos, tačiau šį laikotarpį intensyviai išnaudoju pasirengimo darbams. Jeigu karantinas užsitęs, po Naujųjų metų planuoju karate treniruotes pradėti vesti nuotoliniu būdu.

Yra ir privalumas – tokiu atveju dalyvauti treniruotėse galės ne tik vilniečiai, bet ir žmonės iš visos Lietuvos. Tačiau, žinoma, visi su nekantrumu laukiame kada galėsime sportuoti ir treniruotis gyvai, o ne internetu. Vis dėlto, kyokushin karate kontaktinis sportas ir norint tinkamai treniruotis reikia tai daryti gyvai, specialiai įrengtose salėse, su treneriu ir kovos partneriais, tačiau tam dabar turime nugalėti šiuo metu svarbiausią ir pagrindinį priešininką – virusą.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.