Vaida Grikšaitė-Česnauskienė su šeima sukūrė Kalėdų pasaką už uždarų durų

Į grožio konkurso „Mis Lietuva 2002“ nugalėtojos Vaidos Grikšaitės-Česnauskienės (37 m.) ir jos vyro buvusio futbolininko, o dabar futbolo agento Deivido Česnauskio (39 m.) namus Kalėdos pradeda belstis jau lapkričio pabaigoje – šeima su trimis vaikais kepa sausainius, puošia koklinę krosnį ir laukimą vertina kaip itin jaukų ir ramų visų laiką spindinčiuose namuose.

Vaida dabar, kai pasaulis sukaustytas pandemijos, nerimo ir baimės, nori savo burbule, už uždarų durų, sukurti vaikams džiaugsmą ir įprasminti tai, kad jie visi sveiki, kad kartu ir kad turi vieni kitus.<br>Dobiliuko foto.
Vaida dabar, kai pasaulis sukaustytas pandemijos, nerimo ir baimės, nori savo burbule, už uždarų durų, sukurti vaikams džiaugsmą ir įprasminti tai, kad jie visi sveiki, kad kartu ir kad turi vieni kitus.<br>Dobiliuko foto.
Kad fotografuotųsi su mama, trimetei Emai teko pažadėti saldainių ir po fotosesijos pažadus įvykdyti.<br>Dobiliuko foto.
Kad fotografuotųsi su mama, trimetei Emai teko pažadėti saldainių ir po fotosesijos pažadus įvykdyti.<br>Dobiliuko foto.
Vaidos dovana sau ir šeimai buvo Kalėdų fotosesija namuose – ten, kur yra tikri, kur jaučiasi jaukiai ir kur viską papuošė patys su vaikais.<br>Dobiliuko foto.
Vaidos dovana sau ir šeimai buvo Kalėdų fotosesija namuose – ten, kur yra tikri, kur jaučiasi jaukiai ir kur viską papuošė patys su vaikais.<br>Dobiliuko foto.
Česnauskių namuose – ir Vaidos prosenelių kalėdinės puošmenos, kurias šeima itin saugo.<br>Dobiliuko foto.
Česnauskių namuose – ir Vaidos prosenelių kalėdinės puošmenos, kurias šeima itin saugo.<br>Dobiliuko foto.
Daugiau nuotraukų (4)

Lrytas.lt

Dec 22, 2020, 7:29 AM

Kasmet eglutę namuose Česnauskių šeima puošia gruodžio 1-ąją. Tačiau iki tol, jau lapkričio pabaigoje, Vaida su šeima kviečia Kalėdas ir pasirūpina kone visais namų kampeliais – puošia palanges, koklinę krosnį, virtuvę.

Moteris pati gamina ir advento vainiką, o kartu su vaikais keptais imbieriniais sausainiais ne tik lepina skrandžius, bet ir naudoja juos kaip puošmenas.

„Mums labai smagu ne tik sukurti Kalėdų pasaką vaikams, bet ir patiems pajusti tą laukimo stebuklą spindinčiuose namuose. Mūsų eglutės puošmenos paveldėtos iš prosenelių, labai jas branginu!

Juk jos mena tuos laikus, kai buvau labai maža. Man tai – sentimentai, vaikystės prisiminimai: kaip tėtis Kūčių dieną pjauna didelės eglės kotą, kad ji tilptų namuose, kaip kartu su tėčiu, mama ir broliu kepame kūčiukus.

Ir mes su vyru norime tokias tradicijas puoselėti, diegti jas savo vaikams, kad jie tęstų savo šeimose. Man tai – mamos ir tėčio pareiga“, – kalbėjo Vaida.

Moteris dabar, kai pasaulis sukaustytas pandemijos, nerimo ir baimės, nori savo burbule, už uždarų durų, sukurti vaikams džiaugsmą ir įprasminti tai, kad jie visi sveiki, kad kartu ir kad turi vieni kitus. 2020-ieji Česnauskių šeimai, kaip ir visiems kitiems, sudėtingi metai, tad metų pabaigoje svarbu visiems kartu nors šiek tiek atsitiesti, nusišypsoti ir didžiausias bei gražiausias metų šventes pasitikti džiugiai.

Anksčiau, kai Deividas žaidė užsienyje, grįžusi į Lietuvą šeima su vaikais Kūčių vakarą stengdavosi aplankyti abiejų tėvus, o pastaruosius keletą metų šventes visi sutikdavo Česnauskių namuose. Tačiau šiemet situaciją gerokai pakoregavo pandemija, be to, pavasarį Vaida atsisveikino su savo tėčiu.

Moteris vis dar tikisi, kad jos mama per Kalėdas atvyks pasisvečiuoti pas ją ir jos šeimą, tačiau tiksliai ko nors teigti nedrįsta. Vyresnėlis sūnus Deividas (12 m.) jau žino Kalėdų Senelio paslaptį, devynmetis Rojus dar neapsisprendžia, ar labiau teisus vyresnis brolis, ar mažoji sesutė trimetė Ema, kuriai Kalėdų Senelis – kone didžiausias metų stebuklas.

„Stengiamės palaikyti Emos tikėjimą ir visiems vaikams akcentuojame, kad Kalėdų Senelis – tikėjimas, svajonė, jaukumas ir nuotaika. O geriausia jo dovana – jaukios akimirkos su šeima, net ir kepant sausainius, žiūrint tradicinius Kalėdų filmus ar visiems išpakuojant dovanas Kalėdų rytą.

Esame pasiruošę ir laukiame, mėgaujamės laukimo nuotaikomis, norime, kad tai tęstųsi kuo ilgiau“, – pasakojo V.Grikšaitė-Česnauskienė.

Moteris su vyru stengiasi, kad vaikai gautų prasmingas ir praktiškas dovanas. Į parduotuves šiuo metu neinantys tėvai ir vaikus skatina būti ne gausių ir itin vartotojiškų dovanų gerbėjais.

Šiais metais Kalėdų dovanos Vaida sau paprašė gerokai iš anksto: „Man svarbiausia dovana – kad visi esame kartu, kad esame sveiki ir laimingi. Dovana sau ir buvo su tuo susijusi – pasidovanojome sau Kalėdų fotosesiją namuose – ten, kur esame tikri, kur jaučiamės jaukiai ir kur viską papuošėme patys su vaikais.“

Vaida neslepia – pasiruošti fotosesijai namuose nebuvo itin paprasta: tobulai sutvarkyti kiekvieną namų kertelę, pasipuošti patiems, aprengti ir sušukuoti vaikus, išmaudyti šuniuką ir galiausiai būti pakylėtos nuotaikos nebuvo lengva užduotis.

„Čia visiškai skirtingi dalykai, nei nuvažiuoti į jau išpuoštą studiją ir gražiai nusifotografuoti! Mažoji Ema būtinai turėjo į plaukus prisisegti segtukų, o ant vienos eglės šakos sukabinti krūvą žaisliukų, advento vainikas nuotraukose pasuktas ne idealiąja savo puse, šuo Kimi – su ne iki galo iššukuotomis ausimis, o mudu su Deividu – visiškai nusilakstę savo mielame chaose!

Vaikai greitai pavargo, devynmetis Rojus pamiršo mandagumą ir įjungė savo hiperaktyvaus tauškaliaus mygtuką. Kad galėtume nusifotografuoti dviese su trimete, turėjau jai pažadėti saldainių ir įkalbinėti, o galiausiai po fotosesijos lėkti pirkti tų saldainių.

Tai itin retas skanumynas mūsų spintelėse, bet puiki motyvacija ypatingomis progomis, kai reikia pagauti vaiko dėmesį“, – juokėsi trijų vaikų mama.

Vaida save vadina perfekcioniste, todėl išgyveno dėl kiekvienos smulkmenos. Tačiau galiausiai nusiramino – juk tokios ir yra Česnauskių Kalėdos: jaukios, naminės, su daug šeimos filmų ir patiekalų, bendros netvarkos ir vaikų klegesio. Nuotraukos taps ir puikia šeimos dovana Vaidos ir Deivido tėvams.

„Visi, kurie turi vaikų, mane puikiausiai supras. Dabar, jau nusiraminus, man svarbiausia, kad šioje pandemijos atmosferoje matau įamžintas teigiamas mūsų šeimos emocijas, o atsiminti visą pasiruošimo virtuvę žiūrint į netobulus momentus bus tikrai smagu – fotosesija su savo išskirtine istorija“, – šypsojosi žinoma moteris.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.