Heidi Klum dukra pasekė motinos pėdomis: perspektyvus modelis už honorarą prašo ne pinigų

Modelių padangėje įsižiebė nauja žvaigždė – Leni Klum (17 m.). Vos po vienų modelio darbo metų L.Klum tapo mados namų „Dolce and Gabbana“, „Chopard“ veidu ir papuošė vokiečių „Vogue“, „Glamour“ žurnalų viršelius.

lrytas.lt montažas.
lrytas.lt montažas.
Leni karjera dar tik prasidėjo, bet ji jau tapo ir „Dolce and Gabbana“ veidu.<br>Roma / IPA/Scanpix nuotr.
Leni karjera dar tik prasidėjo, bet ji jau tapo ir „Dolce and Gabbana“ veidu.<br>Roma / IPA/Scanpix nuotr.
Leni Klum pati žengė podiumu per savo kolekcijos, kurtos su „About You“, pristatymą.<br>AP/Scanpix nuotr.
Leni Klum pati žengė podiumu per savo kolekcijos, kurtos su „About You“, pristatymą.<br>AP/Scanpix nuotr.
Leni Klum ir Sealas.<br>Xavier Collin/Image Press Agency/Scanpix nuotr.
Leni Klum ir Sealas.<br>Xavier Collin/Image Press Agency/Scanpix nuotr.
Leni Klum pati žengė podiumu per savo kolekcijos, kurtos su „About You“, pristatymą.<br>Reuters/Scanpix nuotr.
Leni Klum pati žengė podiumu per savo kolekcijos, kurtos su „About You“, pristatymą.<br>Reuters/Scanpix nuotr.
Daugiau nuotraukų (5)

Lrytas.lt

Nov 8, 2021, 11:39 AM

Kas paneigs, kad prie jos sėkmės neprisidėjo paveldėti garsiosios motinos Heidi Klum (48 m.) genai.

Kad nepamestų galvos dėl sėkmės, per mokyklos atostogas L.Klum savo gimtinėje Los Andžele dirbo ledainėje.

Žemiška mergina turi ir didelių tikslų – ji siekia išsaugoti miškus ir taip kovoja su klimato kaita.

Net už pirmąjį savo honorarą ji nusipirko miško...

„Miškai visame pasaulyje nyksta, nors jie labai svarbūs norint užkirsti kelią klimato kaitai. Kalifornijoje šiemet gaisrai miškų suniokojo penkis kartus daugiau nei pernai. Todėl sodiname Klum mišką, kad kovotume su miškų nykimu.

Norėdama pataisyti padėtį išsaugojau 41 000 medžių. Mano mama Heidi man padėjo. Ir tai tik pradžia. Ar padėsite man užauginti šį mišką? Galiausiai jis virs jaguarų, beždžionių, vėžlių ir kitų gyvūnų namais“, – kviečia ji savo internetiniame puslapyje klumforest.com. Ir ją palaikančių ir padedančių išsaugoti medžius gretos kasdien vis didėja.

L.Klum tėvas – buvęs dviejų „Formulės 1“ komandų vadovas, Italijos verslininkas Flavio Briatore (71 m.). Bet 2009-aisiais ją įsivaikino antrasis motinos sutuoktinis, britų atlikėjas Sealas (58 m.).

Nuo tada L.Klum turi du įbrolius – Henry (16 m.), Johaną (14 m.) ir įseserę Lou (11 m.).

Dabar L.Klum sieja draugiški santykiai su trečiuoju motinos vyru, vokiečių poproko muzikos grupės „Tokio Hotel“ gitaristu Tomu Kaulitzu (32 m.).

Ir Leni – laimingai įsimylėjusi mergina. Į savo instagramo paskyrą, kurioje turi 1 mln. sekėjų, ji nuolat įkelia meilių nuotraukų su draugu Arisu Rachevsky.

Dėl modelio darbo jai tenka daug keliauti. Neseniai L.Klum lankėsi Berlyne ir pristatė kolekciją, sukurtą bendradarbiaujant su Vokietijos internetiniu mados mažmenininku „About You“.

Vokietijos žurnalistai nepraleido progos paimti interviu iš garsios savo tėvynainės H.Klum dukters Leni.

– Ar sunku kalbėti vokiškai?

– Visada kalbėjau vokiškai, pastaruosius trejus metus dar lankiau vokiečių kalbos pamokas, jos labai padėjo.

– Kada pajutote norą tapti modeliu?

– Modeliu norėjau tapti dar vienuolikos ar dvylikos metų. Dažnai būdavau mamos darbe, o tvarkant šviesas kartais man leisdavo atsistoti priešais kamerą.

Visa tai teikė tokį malonumą, kad norėjau kad ir tuoj pat pradėti. Jau anuomet turėjau fotosesijų pasiūlymų, bet mamai atrodė, kad dar per anksti. Būdama 16-os jau galėjau.

– Į ką lygiuojatės?

– Labiausiai seku Sofios Richie, Hailey Bieber, Bellos Hadid ir Kendall Jenner paskyras instagrame. Man patinka jų stilius ir jų karjera taip pat labai įkvepia.

– Kokių patarimų pažėrė mama įžengus į viešumą?

– Mano mama visuomet sako, kad svarbiausia – išlikti savimi, nepasiduoti įtakai, pasverti, ką kiti sako. Ir pirmiausia nebijoti pasakyti „ne“.

– Kaip pažymėjote savo pirmąją modelio darbo sėkmę?

– Buvau įpusėjusi matematikos pamoką nuotoliniu būdu, kai pasirodžiau ant „Vogue“ viršelio. Bet po to su mama nuvažiavome į vieną kioską ir nupirkome visus ten buvusius žurnalus. Tada – tiesiai į kitą fotosesiją! Ir mama įteikė man vieną iš savo žiedų. Auksinį, ant kurio deimantais užrašyta „Love“ („Meilė“), raidė O – rubino širdis.

– Ar iš savo pirmojo modelio honoraro ką nors nusipirkote ar dar norėtumėte pirkti?

– Didžiausią sumą investavau į savo mišką, nupirkau medžių už 50 tūkst. dol. Skamba lyg ir juokingai, bet man tai buvo labai svarbus pirkinys. Bet vis tiek norėčiau kažką sau nusipirkti.

– Jūsų kolekcijos, sukurtos bendradarbiaujant su „About You“, šūkis „Freedom of Identity“ („Tapatybės laisvė“). Kokius išskirtumėte savo tapatybės bruožus?

– Manau, kad svarbiausia žinoti, kad esi laisvas, kuo norėtum būti, ir nereikia visko tiksliai apibrėžti ar suskirstyti į lentynas.

Mama visada suteikdavo erdvės mums lavintis kaip to norėjome. Dėl to mano broliai, seserys ir aš esame tokie skirtingi.

– Koks vaidmuo jūsų kolekcijoje tenka įvairovei?

– Man buvo labai svarbu į savo šou suburti skirtingus modelius. Mano ūgis – 163 cm ir tai įrodo, kad mados pasaulis keičiasi. Ir tikrai labai didžiuojuosi būdama šio pokyčio dalimi. Nenorėjau, kad mano kolekciją pristatytų 20 vienodo ūgio, vienodų matmenų ir panašios išvaizdos merginų.

Norėjau, kad mano šou dalyvautų kiek galima daugiau merginų. Dėl to kolekcijai pristatyti su manimi iš Los Andželo į Vokietiją vyko penkios mano artimiausios draugės. Su daugeliu jų draugauju nuo to laiko, kai buvau maža. Norėjau, kad jos taptų mano šou dalimi. Mes šešios esame visiškai skirtingos, bet mums patinka tie patys drabužiai.

– Dirbdama modeliu daug keliaujate. Ar nėra sunku ilgam išsiskirti su savo draugais?

– Dažniausiai savo draugų pasigendu kelionėse. Daugiausia vykstu į Europą – jei nedirbu JAV. Tuomet laiko skirtumas toks didelis, kad bet kuriuo metu negaliu paskambinti. Bet nepasiilgstu namų, nes viskas, ką darau, pernelyg įdomu!

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.