Įspūdingai su „Dinamika“ scenoje sužibusi I. Jurgelevičiūtė atskleidė, dėl ko jai apmaudu

Sausio 28-osios vakarą Kaune praūžę muzikos apdovanojimai „M.A.M.A.“ dainininkams, jų komandų nariams ir gerbėjams padovanojo šventę. Tiesioginio eterio metu ant scenos savo pasirodymus surengė tiek scenos naujokai, tiek senbuviai. Atsistoti nuo kėdžių ir pašokti arenos svečius privertė ir grupė „Dinamika“ po dvidešimties metų scenoje atgimusi kartu su soliste Irma Jurgelevičiūte (49 m.) priešakyje.

Irma Jurgelevičiūtė.<br>lrytas.lt montažas.
Irma Jurgelevičiūtė.<br>lrytas.lt montažas.
Irma Jurgelevičiūtė.<br>V.Skaraičio nuotr.
Irma Jurgelevičiūtė.<br>V.Skaraičio nuotr.
Irma Jurgelevičiūtė.<br>V.Skaraičio nuotr.
Irma Jurgelevičiūtė.<br>V.Skaraičio nuotr.
Gintautas Brokas 2020-ųjų rugpjūtį.<br>V.Skaraičio nuotr.
Gintautas Brokas 2020-ųjų rugpjūtį.<br>V.Skaraičio nuotr.
Irma Jurgelevičiūtė ir Gintautas Brokas 2020-ųjų rugpjūtį.<br>V.Skaraičio nuotr.
Irma Jurgelevičiūtė ir Gintautas Brokas 2020-ųjų rugpjūtį.<br>V.Skaraičio nuotr.
Daugiau nuotraukų (5)

Lrytas.lt

Jan 29, 2022, 2:32 PM

Prieš pasirodymą kalbinta dainininkė teigė jaučianti jaudulį.

„Jaučiuosi susijaudinusi, bet kartu labai labai noriu džiaugtis ir suskambėti, sudainuoti tai, ką mes pasiruošę ir dirbome“, – sakė Irma.

Šventinio vakaru metu Irma vilkėjo dizainerės Rimantės Rimgailaitės kurtą, žėrinčiais žvyneliais puoštą suknelę.

Paklausta, ar per šį laikotarpį, kai aktyviai nesirodė scenoje, Irma pastebėjo pokyčius muzikos pasaulyje, moteris atsakė teigiamai, tačiau ir pastebėjo neigiamų tendencijų.

„Pastebiu, kad išnyksta melodija ir tas man labai labai gaila“, – sakė I.Jurgelevičiūtė.

Grupės „Dinamika“ vadovas Gintautas Brokas prieš renginį sakė, kad per tris dešimtmečius „Dinamika“ nebuvo išsiskirsčiusi ar pasitraukusi iš rinkos: grupės koncertai vyksta iki šiol, tiesa, kitos sudėties.

Oficialiai „Dinamika“ susikūrė 1992 metais, dabartinėje Kauno J. Basanavičiaus gimnazijoje, kurioje Gintautas metus dirbo fizikos mokytoju.

„Mokykla buvo tik atsidariusi, mečiau darbą tuometinėje radijo gamykloje ir atėjau mokytojauti. Mano specialybė – radioelektronikos inžinierius – tampriai susijusi su fizikos mokslu. Tačiau jau po vieno sezono supratau, kad mokytojo darbas – ne man“, – pasakojo „Dinamikos“ įkūrėjas.

Kadangi mokyklos direktorius buvo didelis saviveiklos gerbėjas, buvo supirkta garso aparatūra, ir G.Brokas su keliais entuziastais savaitgaliais rengė diskotekas, koncertus. Tuo metu iš mokyklos ansamblio „Saulės vaikai“ ir išaugo grupė „Dinamika“.

„Mes susitikome visi toje erdvėje, tame laike, ir mums taip sėkmingai sukrito žvaigždės. Aš buvau Ginto mokinė. Jis savaitgaliais organizuodavo diskotekas, o aš paruošdavau skelbimą ir iškabindavau skelbimų lentoje. Turėjome garso aparatūros kambarėlį, ten virė gyvenimas“, – prisiminė Irma.

1993-1994 metais „Dinamika“ šovė į viršų, dar po poros metų pasiekė apogėjų.

„Lietuviškos popmuzikos festivalyje „Pop Art“ 1994-1995 metais susirinkome visus įmanomus ir „neįmanomus“ prizus, įvertinimus – tiek iš komisijos, tiek iš žiūrovų. Mus tai svaigino, gerąja prasme. Galėjau leisti sau būti savimi, rinkausi ryškų įvaizdį. Tuo metu vienintelė Lietuvoje ant scenos pasirodžiau mėlynais plaukais, paskui daug kas juokavo, ar tik Andriaus Mamontovo daina „Mėlyni plaukai“ – ne apie Irmos plaukus. Išskirtinis „Dinamikos“ įvaizdis ir dainos buvo tas produktas, kurį Lietuva labai mylėjo“, – sakė I.Jurgelevičiūtė.

1999 metais su G.Broku jiedu atsisveikino.

„Visko buvo, kartais pasišpilkuodavome medijose, Irma mane patraukdavo per dantį, aš – ją, tačiau pabendraudavome apie muziką, gyvenimą“, – sakė „Dinamikos“ vadovas.

Grupės veiklą jis pratęsė su kitomis solistėmis, Irma rengė savo koncertus. Ir vienų, ir kitų programoje skambėjo auksiniai „Dinamikos“ superhitai: „Padovanok man“, „Abejingumas“, „Ačiū tau“, „Meilės lietus“, „Tu palinkėk man gero vėjo“.

Popuri iš šių dainų „Dinamika“ atliko ir „M.A.M.A“ renginyje.

„Aranžuotės yra šiuolaikiškos, bet išlaikysime tą 1990-ųjų metų prieskonį ir spalvas, – pasakojo Gintautas. – Jaudulys, be abejo, yra. Aš seniai nebesijaudinu per solinius koncertus, bet šiuo atveju, „M.A.M.A“ kontekste – tai yra milžiniška ir visai kitokia auditorija. Kita vertus, tiek aš, tiek Irma turime didžiulę patirtį. Džiaugiuosi, kad dainuosiu „M.A.M.A“ scenoje, o į kur šis atgimimas mus nuves, parodys laikas.“

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.